Merve Boluğur Şuan Ne İş Yapıyor?

Ünlü oyuncu Merve Boluğur'un şuan ne iş yaptığı hayranları tarafından merak ediliyor. Ünlü oyuncu Merve Boğulur kimdir? Şuan ne iş yapıyor? Detaylar haberimizde…

Ünlü oyuncu Merve Boğulur hayatı ve şuan ne iş yaptığı merak konusu oldu. Merve Boğulur hakkında merak ettiklerinizi sizler için araştırdık.

Merve Boluğur, Yugoslav göçmeni bir anne ve İzmirli bir babanın kızı olarak 1987 yılında İstanbul’da doğmuştur. Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesinden mezun olan Boğulur, daha sonra Kadir Has Üniversitesi’ne gitmiştir. Ancak, hazırlık sınıfında kalan Boğulur buradaki eğitimini bırakmıştır. Kadir Has Üniversitesi’nde ki eğitimini yarıda bırakan Boğulur, sonrasında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümünde oyunculuk eğitimi almıştır. İlk olarak 2006-2007 yılları arasında yayımlanan “Acemi Cadı” dizisinde başrol olarak Ayşegül isimli karakteri canlandıran Boğulur, buradaki rolü ile ününü kazanmıştır. Ardından, 2007 yılında Aşk Yeniden adlı dizide Eylül adında bir karakterini, 2009 yılında Star TV’de yayımlanan Kül ve Ateş dizisinde Hayal İsfendiyar adlı karakteri canlandırmıştır. Daha sonra 2009 yılında Keremcem’in “Yutkunamıyorum” şarkısının klibinde oynayan Boğulur, 2010 yılında Kolpa’nın “Kadınım” şarkısının klibinde oynamıştır.  2010-2011 yılları arasında yayımlanan Küçük Sırlar dizisinde Ayşegül karakterini canlandıran ve milyonların hayranlığını kazanan Boğulur, daha sonra 2011-2013 yıllarında yayımlanan Kuzey Güney dizisinde Zeynep karakterini canlandırdı. Bunun ardından ise; Muhteşem Yüzyıl dizisinde Nurbanu Sultan karakterine hayat verdi.

2012 yılında,  Rexona markasının reklam yüzü olan Boğulur, 2014 yılında Maybelline New York’un ilk Türk marka yüzü olmuştur. 2015yılında şarkıcı Murat Dalkılıç ile evlenen ünlü, 2017 tarihinde boşanmıştır 2022 yılında ise; DJ Mert Aydın ile evlenen Boğulur bu eşinden de aynı yıl ayrılmıştır.

Oyunculuğu bıraktığını açıklayan ve bir dönem gündem olan Merve Boğulur, 2018 yılında  “Merve Boluğur” adlı kozmetik markasını  2020 yılında da  kendine ait YouTube kanalını kurmuştur. Şuanda bu mecralarda faaliyet göstermektedir.

Bakmadan Geçme