• Haberler
  • Genel
  • Mermercilere “yeni alanlar” çağrısı – Kocatepe Gazetesi

Mermercilere “yeni alanlar” çağrısı – Kocatepe Gazetesi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar Koordinatörlüğü’nde 2 buçuk milyon liralık süt sığırı projesi desteği prokotolü imzalandı. TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, Afyon’daki mermercilere çağrı yaparak “Mermercilerimiz, turizm ya da hayvancılık alanında yatırım yapsın” dedi Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde 1965 yılında kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, süt sığırı işletmesi için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme [&hellip]

Mermercilere "yeni alanlar" çağrısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar Koordinatörlüğü’nde 2 buçuk milyon liralık süt sığırı projesi desteği prokotolü imzalandı. TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, Afyon’daki mermercilere çağrı yaparak “Mermercilerimiz, turizm ya da hayvancılık alanında yatırım yapsın” dedi

Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde 1965 yılında kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, süt sığırı işletmesi için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun desteklerinden yararlandı. Almanya’ya işçi göndermek üzere yola çıkan İscehisar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, mermer fabrikası ve mermer ocağı işletmesiyle dikkat çekti.
YÜZDE 60’I HİBE
Kooperatif, mermercilik alanındaki yatırımının ardından süt sığırı işletmesi kurmak için proje geliştirdi. Projenin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Afyonkarahisar Koordinatörlüğü tarafından kabul edilmesinin ardından destek sözleşmesi imzalandı. Yüzde 60’ını TKDK’nın hibe olarak karşıladığı 2 milyon 427 bin liralık projenin ilk aşamasında 100 adet süt sığırı işletmeciliği yapılacak. Projenin sonraki aşamalarında ise süt sığırı işletmesinde 750 hayvan yer alacak. Süt mandırası da kurulması düşünülen proje, İscehisar’a bağlı Erenler mevkiinde, 37 bin metrekarelik bir alana yayılacak.
ÖRNEK OLMALI
Karaman İş Merkezi’ndeki TKDK İl Koordinatörlüğü’nde yapılan sözleşme töreninden önce konuşan TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, bu projenin diğer mermer işletmelerine de örnek olması gerektiğini kaydetti. Şehitoğlu, İscehisar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin isminde “tarım” kelimesi olmasına rağmen mermercilik yaptığını, şimdi ise kendisine yeni bir alan olarak hayvancılığı belirlediğine dikkat çekti. Şehitoğlu, şöyle konuştu:
“Bu adım çok önemli. Mermercilik sektöründe faaliyet gösteren ve başka bir alana yatırım yapmak isteyen insanlar, ikinci alan olarak hayvancılığa yatırım yapabilirler. Bu alanda kendilerine bir ekonomik koridor açabilirler. Büyük gruplar da kendilerine temel alanları dışında farklı alanlar açmışlar. Bizim mermercilerimiz de kendilerine turizm veya hayvancılık alanında bir koridor açabilirler. Her iki sektörde de desteklerimiz var. Mermerde bir tıkanma olduğu zaman bu koridorlar kendilerini rahatlatacaktır.”
İSTİHDAM DA SAĞLAYACAK
İscehisar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Mercan ise işletmenin istihdama da katkı sağlayacağını kaydetti. Mercan, “Şu anda 10 işçi çalıştırılacak, belirli bir süre anlaşmalı çiftçilerle çalışacağız. En kısa zamanda 100 aileye istihdam sağlanacak” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme