• Haberler
  • Genel
  • Mermerciler İzmir’de buluştu – Kocatepe Gazetesi

Mermerciler İzmir’de buluştu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası bu yıl İzmir'de 17. düzenlenen Uluslar arası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarına katılan Afyonkarahisarlı firmalara Crowne Plaza'da akşam yemeği düzenledi ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser'in ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektör Yardımcısı Ege Maden İhracatçıları [&hellip]

Mermerciler İzmir'de buluştu

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası bu yıl İzmir’de 17. düzenlenen Uluslar arası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarına katılan Afyonkarahisarlı firmalara Crowne Plaza’da akşam yemeği düzenledi

ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe; Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektör Yardımcısı Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Osman Erdinç, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Onur, Prof. Dr. Kemalettin Conkar, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konak, Çay TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kaygısız, ZEKA Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Bozca, ATSO Yönetim Kurulu üyeleri Gürcan Aşçı ve M. Sıtkı Merdivenci ile fuarda ilimizi temsil eden firmalar katıldı.
“Bizim hedefimiz 2015 ve 2023”
“ Bizim hedefimiz aslında 2015 ve 2023 yıllarını kapsıyor. 2015 yılında minimum 250 ile 300 milyon dolar arası doğal taş mermer, doğal taş ihracatı 2023 yılında sadece 700 milyon dolarlık siz sanayicilerimizden ihracat bekliyoruz” şeklinde konuşan Serteser, “Valimizle, Belediye Başkanımız ve Rektör yardımcımızla, ilimiz firmalarına ait olan tüm stantları gezdik. AR-GE çalışmaları neticesi ürünler çıkardığınızı gördük ki hakikaten bu bizim için çok önemliydi. Ve bu ihracat hedeflerine ulaşmak için bizde ümit ışığı doğdu. Hiç şüphemiz yok ki bu hedeflere ulaşacağız. 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat 0hedefine Afyonkarahisar’ın büyük bir artışla pay sağlayacağını ben düşünüyorum” dedi.
“Mermercilik Afyonkarahisar’da başladı”
Düzenlenen yemekte konuşan Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Osman Erdinç, “Afyonkarahisar dünyada ilk defa mermerciliğin başladığı yer. Afyonkarahisar’da mermercilik İtalya’dan da, Yunanistan’dan da önce başlamıştır. Yüz elli veya daha fazla Çin firmasının stantlarında tamamen Türk mermerlerini teşhir ettiğini, bunların ticaretini yaptığını gördüm, bu beni çok mutlu etti, tüylerim ürperdi. Bu blok ihracatının devam etmesi lazım. Mermercilik sektörünün devlet tarafından tüm güçle desteklenmesi lazım. Bunun için blok ihracatı devam etmeli, devlet üretilmiş mamul malın ihracatından sonra nakit vermese dahi, bir takım ödemelerle ihracata destek olmalı” dedi.
“İğneyle kuyu kazmak gibi…”
Türkiyenin ekonomik ve siyasi olarak dünyada güçlü bir ülke olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban “Artık Türkiye bugün ekonomik ve siyasi yönden dünyada güçlü bir ülke olma yolunda çok güzel ilerliyor. 30 milyar dolarlardan alınan ihracat bugün 120 milyar dolarları bulduysa, bu ülkemizin iyi yolda olduğunun göstergesi. Allah üretiminizi artırsın, bereketinizi artırsın, kazadan beladan ve nazardan korusun” dedi. Sektörün bütün tarafların bir araya gelerek, üretim planlaması yapması daha uygun olacağı görüşende olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu “Piyasayı çok fazla mala boğmak, belki kendi aralarında aşırı rekabet, uluslar arası bazda fiyatları indirebilir. Ar-Ge ye önem verir, işlenmiş mamuller ihraç edebilirsek, ülke geleceğinde sizlerin çok daha söyleyecek sözünüz olacaktır.” dedi.

Bakmadan Geçme