• Haberler
  • Genel
  • Mermerciler de birlik olacak – Kocatepe Gazetesi

Mermerciler de birlik olacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, mermerüreticilerinin yumurta üreticileri gibi birlik olması için gayret gösterdiklerini belirtti Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, kentin ihracatında önemli bir sektör olan mermerde yeni bir gelişme kaydetmek için gayret gösterdiklerini söyledi. Serteser 'Yumurta üreticilerinde yapıldığı gibi mermer üreticilerini de en azından başta alım yönünde dış [&hellip]

Mermerciler de birlik olacak

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, mermerüreticilerinin yumurta üreticileri gibi birlik olması için gayret gösterdiklerini belirtti

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, kentin ihracatında önemli bir sektör olan mermerde yeni bir gelişme kaydetmek için gayret gösterdiklerini söyledi. Serteser; “Yumurta üreticilerinde yapıldığı gibi mermer üreticilerini de en azından başta alım yönünde dış alış-veriş kuruluşu kurma yönünde çalışmalarımız var. Bu gerçekleşirse 1 milyar dolarlık süper lig illerine çok daha çabuk ulaşabileceğimizi düşünüyorum” dedi.
AFYON MERMERİ’NİN YERİ AYRI
Afyon Mermeri’nin son derece önemli olduğunu söyleyen Serteser, “Afyonkara-hisar beyaz ve şeker mermerde dünyada ille anılan tek mermer çeşididir. Beyaz Saray’da, Vatikan’da, Mekke’de, Roma’da birçok eserde mermerlerimiz kullanıldı. İhracatımızın da yüzde 50’sinden fazlasını karşılıyor” ifadelerini kullandı.
BATIDA YATIRIMA EN UYGUN İL AFYONKARAHİSAR
Türkiye’nin batısında Afyonkarahisar, Kütahya ve Düzce’nin 4’üncü bölge olarak teşvik kapsamında olduğunu hatırlatan Serteser; “Hatta Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapılırsa 5’inci teşvik bölgesinde bulunuyor. 2 Dev firmadan fabrika yatırımı 61 yatırım teşvik belgesi ile 2013’te 570 milyon lirayı kapsayan ve bittiğinde 1500 kişiye istihdam sağlayan teşvik belgesi verildi. Lojistik imkanımız sebebiyle büyük lojistik firmaları da burada depolar açtı. Çok büyük 2 firmamız da daha önce başka bir ile karar vermelerine karşın burada Türkiye’nin en büyük patates fabrikasını kuruyorlar” ifadelerini kullandı.
TERMALE GELEN TURİST
SAYISINDA BİRİNCİ OLMALIYIZ
Afyonkarahisar’ın termal yatırımların her geçen gün arttığına değinen Serteser sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye termal kaynaklar bakımından dünyada 7’nci Avrupa’da 1’inci sırada olan şehrimizin 4 bölgesinde termal havzamız var. Mineral bakımından çok zengin termal sularımız yer alıyor. Biz hem yatak kapasiteleri bakımından hem gelen turist sayısı bakımından da 1’inci olmalıyız. Fakat buna henüz ulaşamadık. Termal yatak kapasitesi bakımından Afyonkarahisar, Türkiye’de 1’inci sıradadır. 5 yıldızlı termal otel yatak kapasitesinde de 1’inci sıradayız. 8 Tane 5 yıldızlı termal otelimiz var. Yapılanlar da bitince 5 yıldızlı kapasitede 10 bin yatağa toplamda da Afyon’da 20 bin yatağa ulaşacağız. Geçen sene 1 milyon 750 bin kişi bu termal otellerimizden faydalandılar. Bu da bir önceki yıla göre yüzde 7 artış anlamına geliyor.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme