Mermer ve teknoloji Afyon'da buluşuyor

Doğaltaş Makine İmalatçıları ve Teknolojileri Derneği, Afyonkarahisar merkezli olarak kuruldu. Dernek'in Çakmak Marble Otel'de düzenlenen istişare toplantısında konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, mermer ve teknolojinin birleşmesine öncülük edecek dernek üyelerine teşekkür etti Doğaltaş Makine İmalatçıları ve Teknolojileri Derneği'nin istişare toplantısı Çakmak Marble Otel'de gerçekleştirildi. İstişare toplantısına Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner. Afyonkarahisar Belediye Başkanı [&hellip]

Mermer ve teknoloji Afyon’da buluşuyor

Doğaltaş Makine İmalatçıları ve Teknolojileri Derneği, Afyonkarahisar merkezli olarak kuruldu. Dernek’in Çakmak Marble Otel’de düzenlenen istişare toplantısında konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, mermer ve teknolojinin birleşmesine öncülük edecek dernek üyelerine teşekkür etti

Doğaltaş Makine İmalatçıları ve Teknolojileri Derneği’nin istişare toplantısı Çakmak Marble Otel’de gerçekleştirildi. İstişare toplantısına Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar ile işadamları katıldı.
İHRACATTA ÖNEMLİ BİR KALEM
İstişare toplantısında konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, mermer sektörünün gelişmesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Güner, “İlimizde mermer sektörünün , buna bağlı olarak mermer makinelerinin var olması, Afyonkarahisar ilinin mevcut potansiyelinin daha güçlü ve rekabetçi bir hale getirilerek mermerin sadece kütlesinin transfer edildiği bir il değil aynı zamanda makinesiyle ve ince işçiliğiyle var edildiği, ihracat kalemleri içinde de gelecekte de şehrimizin ekonomisi anlamında göreceli üstünlüğe sahip olduğu bir kalemin yer almasını istiyoruz. Afyonkarahisar ilinde böyle bir toplantının Mehmet Abdioğulları öncülüğünde var edilmesi beni memnun etmiştir” dedi.
TÜRKİYE’NİN
TEKNOLOJİSİ İLERLEDİ
Dernek Başkanı Hilmi Konyalıoğlu, “Teknoloji ile mermer sektörünün birleştirilmesi doğrultusunda genel kurulumuzu yaptık. Bu derneğin hepimize hayırlı olmasını diliyoruz” derken İstanbul İhracatçılar Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu da Türkiye’deki mermer teknolojilerinin geliştiğini, dünya üzerinde aranan bir markalaşma sürecine girildiğini aktardı.
200 SANAYİCİ
KATILACAK
Doğaltaş Makine İmalatçıları ve Teknolojileri Derneği Genel Sekreteri Mehmet Abdioğulları da dernek hakkında şu bilgileri verdi:
“Doğaltaş Makine İmalatçıları ve Teknolojileri Derneği Afyonkarahisar merkez olmak üzere Türkiye genelinde 20’ye yakın ilde makine ve teknoloji üreten sanayici arkadaşımızın katkısıyla oldu. Şu anda 18 kurucu üyemiz var. Hazırda 25 üyemiz vardır. İzmir Fuarı’ndan sonra bu sayı 200 sanayicinin katılımını bekliyoruz. Dernek olarak markalaşmayı gündeme aldık. Türk makine sektörünün markalaşarak uluslar arası pazarda yerini almasını ve istihdamdan pek çok konuya kadar faydalı olmayı benimsiyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme