Mermer ve iş makineleri fuarı gün sayıyor

Afyonkarahisar'da 2.si düzenlenecek olan Mermer, Blok, Doğaltaş, Makine Teknolojileri, Sarf Malzemeleri ve İş Makineleri Fuarı 10-13 Eylül'de düzenlenecek. 120'nin üzerinde firma katılım için başvuru yaptı As Fuarcılık Genel Koordinatörü Mehmet Abdioğlulları, Kent Cafe'de yaptığı basın toplantısında 10-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Mermer, Blok, Doğaltaş, Makine Teknolojileri, Sarf Malzemeleri ve İş Makineleri Fuarı hakkında bilgiler verdi. [&hellip]

Mermer ve iş makineleri fuarı gün sayıyor

Afyonkarahisar’da 2.si düzenlenecek olan Mermer, Blok, Doğaltaş, Makine Teknolojileri, Sarf Malzemeleri ve İş Makineleri Fuarı 10-13 Eylül’de düzenlenecek. 120’nin üzerinde firma katılım için başvuru yaptı

As Fuarcılık Genel Koordinatörü Mehmet Abdioğlulları, Kent Cafe’de yaptığı basın toplantısında 10-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Mermer, Blok, Doğaltaş, Makine Teknolojileri, Sarf Malzemeleri ve İş Makineleri Fuarı hakkında bilgiler verdi.
Afyonkarahisar’ın dünyada mermerin başkenti olarak bilindiğini ifade eden Abdioğulları, “Şehirlerin ve kentlerin gelişebilmesi için olmazsa olmazlar vardır. Mermer ve doğaltaş sektörü de Afyonkarahisar için böyle bir öneme sahip. Dünyada da mermerin başkenti olarak bilinir. Afyonkarahisar’da mermer sektöründen 65 bine yakın Afyonkarahisarlı gelir elde etmektedir. Doğaltaş ve mermer sektörü Afyonkarahisar’ın vazgeçilmezlerindendir. Festival olarak başladığımız sektörel buluşmayı iki yıldır fuar olarak organize ediyoruz. Bu fuar çalışmaları esnasında 16 ile ortalama 2 saatlik uzaklıkta bulunan Afyonkarahisar’ın lojistik bir noktada olduğunu keşfettik. Bu 16 ilde yaptığımız çalışmalarda bu fuarın tutacağını anladık. 3. sünü düzenleyeceğimiz bu fuara Afyonkarahisar halkının bir bütün olarak sahip çıkmasını bekliyoruz. Şu anda 120’nin üzerinde katılımcı firma başvuru yaptı. Bu firmaların en küçüğünde 30 kişinden fazla vasıflı işçi istihdam ediyor. Bu firmalarla yaptığımız görüşmeler, bu fuarın kentin iç dinamiklerini harekete geçireceğine olan inancımızı arttırdı” dedi.
FUARDAN HERKES KAZANACAK
Doğaltaş sektörünün Afyonkarahisar’da bilinmediğini belirten Abdioğulları, Afyonkarahisar’ın Doğaltaş ve fuarcılığından para kazanacağını aktararak, “Ben bu işten para kazanıyorum. Kazanmaya da devam edeceğim. Ancak benimle birlikte şehirde kazanacak. Simitçisinden, medyasına, mimarından reklamcısına kadar herkes bu sektörden para kazanacak. Fuarlar Afyonkarahisar’da hareketlilik sağlıyor. Medyanın fuarlara sahip çıkmasını istiyoruz. Fuarlarla beraber kentlerin dinamikleri harekete geçerek ekonomik hareketlilik yaşanıyor. Sermaye Afyonkarahisar’ın önemini bizden önce keşfetti. Bakıyoruz büyük zincir marketlerin lojistik depoları hep Afyonkarahisar’da. Çünkü bir köprü konumundayız. 16 ile 2 saatlik mesafede iken çevremizdeki illerde yaşayan iş adamları kentimizde yapılacak olan fuarlara günü birlik gelip gidebilecek olanaklara sahip. Uçağımız hızlı trenimiz duble yollarımız var. Bu olanaklarla fuar ve kongre turizmini hızlandıracak adımları atmalıyız. 5 bin 10 bin kişilik fuar alanları kongre salonlarına ihtiyacımız var” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme