• Haberler
  • Genel
  • Mermer Fuarı Afyon'da yapılmalı – Kocatepe Gazetesi

Mermer Fuarı Afyon'da yapılmalı – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi 21’inci Dönem Afyonkarahisar Milletvekili ve 24’üncü Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Müjdat Kayayerli, Karahisar Tv’de yayınlanan Yerel Gündem programına konuk oldu. Kayayerli, Afyonkarahisar’ın kalkınması için geliştirdiği projeleri, programda anlattı 'Vefalı siyaset yapılmalı'Milliyetçi Hareket Partisi 21’inci Dönem Afyonkarahisar Milletvekili ve 24’üncü Dönem Afyonkarahisar Aday Adayı Müjdat Kayayerli, Karahisar Tv Haber Müdürü Murat Emre’nin [&hellip]

Mermer Fuarı Afyon’da yapılmalı

Milliyetçi Hareket Partisi 21’inci Dönem Afyonkarahisar Milletvekili ve 24’üncü Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Müjdat Kayayerli, Karahisar Tv’de yayınlanan Yerel Gündem programına konuk oldu. Kayayerli, Afyonkarahisar’ın kalkınması için geliştirdiği projeleri, programda anlattı

“Vefalı siyaset yapılmalı”
Milliyetçi Hareket Partisi 21’inci Dönem Afyonkarahisar Milletvekili ve 24’üncü Dönem Afyonkarahisar Aday Adayı Müjdat Kayayerli, Karahisar Tv Haber Müdürü Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu Yerel Gündem programının konuğu oldu. Kayayerli, Murat Emre’nin yanı sıra Türkeli Gazetesi Yazıişleri Müdürü Mejnun Sancak, Haberci Gazetesi Editörü Hayati Kanat ile Kocatepe Gazetesi muhabiri Murat Arısoy’un sorularını yanıtladı.
1999’da milletvekili olduğu dönemde Afyonkarahisar’a yaptığı hizmetleri anlatan Müjdat Kayayerli, “90’dan fazla köyün hemen hemen tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Ayrıca o dönemde hem eğitimde hem de sağlık alanında birçok hizmetimiz oldu. Afyon merkeze Meteoroloji binasını kazandırdık. Aynı zamanda Adalet Bakanlığı’nda Afyonlu bir hemşehri-mizin de müsteşar yardımcısı olması hasebiyle Adalet Sarayı’na Adalet Vakfı’ndan 2 buçuk trilyonun aktarılmasında büyük rol oynadım. Ama maalesef günümüzdeki iktidar Adalet Sarayı’nın açılışında bizleri davet etmedi. Vefalı siyasetin olması gerektiğine inanı-yorum. Bunun yanında Sandıklı ve Çay ilçemizde iki Anadolu Lisesi ve ilköğretim okulunu bütün kompleksleriyle açmış olduğumuz ifade etmek istiyorum” dedi.
“Projelerimiz şimdiden hazır”
Milletvekili olduğu dönemde Afyonlu, Afyonlu olmayan, MHP’li, MHP’li olmayan tüm vatandaşlara kapısının açık olduğunu hatırlatan Kayayerli, canlı yayında cep telefonunu da verdi. Kayayerli, şöyle konuştu:” Bizim kapımız o dönemde herkese açıktı. Tüm Türkiye’nin milletvekili olduğumuzdan dolayı bizi tanıyan, bilen bütün Afyonlu hemşehrimiz rahatlıkla gelebiliyorlar ve bizlerle dertlerini paylaşabiliyorlardı. Bu özelliğimiz hala devam ediyor. Çünkü biz kucaklayıcıyız. Her şeyi bütün olarak görüyoruz. 1999’daki telefon numaram, 11 yıl geçmesine rağmen aynı: 0542 544 24 83. Bu neyi gösteriyor? Bu, bir milletvekilinin Afyonkarahisar’a göstermiş olduğu sevgi saygı ve iyi iletişimi gösteriyor. Bu dönemde Afyonun yetiştirmiş olduğu birçok gence iş istihdam sağlayarak yardımcı olduk.”
2011 seçimlerinde milletvekili seçilmesi hâlinde Afyonkarahisar’a hizmet üretmek için projelerinin şimdiden hazır olduğunu aktaran Kayayerli, ilk olarak mermer fuarı ile ilgili açıklama yaptı. Kayayerli, “Daha geçen hafta Afyonkarahisar’ın mermercileri İzmir’e taşındı. İzmir’de mermer fuarı vardı. Bütün dünya biliyor ki mermerin ilk defa bulunduğu ve satıldığı yer Afyodnkarahisar’dır. Niçin Afyonlular olarak niçin mermer fuarını Afyon’da yapmayı düşünmüyoruz? Yer bulsunlar yapsınlar” diye konuştu.
Göller Yöresi Platformu
oluşturuldu
Bu bölgeyi kalkındırmak için Afyonkarahisar merkezli Göller Yöresi Platformu’nu kurduğunu açıklayan Kayayerli, bu konuda şu görüşleri dile getirdi:”Bu bölge-ye daha iyi hizmetler yapabilmek için Afyodnkarahisar merkez olmak üzere Göller Bölgesi Plaftormu’nu oluşturdum. Büyük ideallerimiz var, somut projeleri olan tüm vatandaşlarımızı bu platforma davet ediyorum. Ülkemizde her şey satıldı, özelleştirildi. Satılmayan akarsular, göller, yollar, barajlar kaldı. Bunların satılmaması için Gölleri Bölgemizde göllerimizin daha iyi değerlendirilebilmesi için, Göller Yöresi Platoformunu kurduk. Bu değerlendirilirse Afyonkarahisar bir kış turizmi ya da yayla turizmi merkezi olabilir. Termal tesislerle gelecek yabancı turistlerin burada vakit geçirebilecekleri bir bölge olması lazım.”Kendisinin ilgi alanının geriadri (yaşlı bakımı) olduğunu hatırlatan Müjdat Kayayerli, Afyonkarahisar’a yaşlı bakım okulunun da kurulması için girişimde bulunulması gerektiğini söyledi. Kayayerli, “Tıptaki adı geriadri olan yaşlıların bakımı ile ilgili bir okul kazandımmalıyız. Bunu hem Afyonkarahisar Valiliği’ne hem de Afyonkarahisar Belediyesi’ne de ilettik. Afyon’a böyle bir okulu kurmamız lazım. Böyle bir okulu Nevşehir ve Adapazarı’nda kurduk. Afyon’da da Tıp Fakültesi’nde böyle bir bölüm açıldı. 2030’da her 3 kişiden biri yaşlı hale gelecek. Bu nedenle yaşlılarımızın bakımı önem kazanacak” dedi.
“Okullarımızın kompleksleri eksik”
Afyonkarahisar’ın göç verdiğini, bunun Afyonkarahisar’daki ekonomik durumla ilgili olduğunu belirten Kayayerli, “Afyonkarahisarlı vatandaşlarımız çevre illere hatta İstanbul’a taşınmış durumda. Bunun bir sebebi istihdam, bir sebebi de eğitimle ilgili sorunlar. 9 yılda okullarımıza yapılan yeni .bir şey yok. Okullarımızın kompleksleri eksik. Çocuklarımız neneree oyun oyanalacaklarını bilemez durumdalard. Sadece keklik uçurmak ya da yabancı işadamlarını domuz avına davet etmekle olmuyor. Reel projeler üretmek gerek. Mesela Frig Vadisi’nin tanıtılmasının yolu, Avrupa’daki 650-100 kişiyi buraya getirmektir. Bu kişileri kaplıcaları olan otellerde yatırırsınız, sonra ayrıca bir broşyüre gerek yok. O 650 kişi 1500 kişiyi getirir. Bu şekilde Afyonkarahisar’a katkı sağlayabiliriz. Eğer biz Afyonkarahisar’ı daha çok kalkındırmak istiyorsak yapacağımız işlerden bir tanesi, yabancı yatırımcılara da fırsat verip ihracat yapan 217 işletmeyi en azından 3 katına çıkarmaya çalışacağız. İhracat yapan firmayı 600 adete yüksetlebilirsek, daha iyi bir katma değer sağlamış oluruz. Yıllık ihracat 300 milyon lira” ifadelerini kullandı.
“Afyon’da denge unsuruyum”
Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel hedefleri ile ilgili de açıklama yapan Kayayerli, şöyle devam etti:”Biz 5 milletvekilinden 3-4’üne talibiz. Daha önce Afyonkarahisar’da birinci siyasi parti olmuşsak, bunu derliyor ve toparlıyorsak, doğruları anlatıyorsak vatandaşımız da bize sevgi gösteriyorsa neden olmasın. 12 Haziran’ı bir kader anı olarak gördüğümüz ifade etmek isterim. Ülkemizi milli bir güç, küresel bir güç yapmak istiyoruz. Afyonkrahisarın çocuğyuz. Fedakarlıktan çekinmeyeceğimizi de dost düşman biliyor. Ben hırslı değil, azimli ve cesaretliyim. Bir hedefimiz var bunu ihlasla yapıyoruz.
Müjdat Kayayerli Afyonkarahisarda bir dengedir. Hem Afyonkarahisarda tanıdıklarımız hem de ilçelerdeki teşkilatlarımız bir bütünlük içinde. Bir dönem bekledim, nadasa kaldım.”
Türkiye’deki insanların fakirleştiğini, bunun yanında milli birlik ve beraberliğin de tehdit altında olduğunun altını çizen Kayayerli, “Yediğimiz somun ekmek mi, yoksa milletimizin ve devletimizin bekası mı önemli? Bize göre devlet ve millet bekası önemli. O nedenle somun değil sonum önemli diyoruz” şeklinde konuştu.
“Bu dönem son dönemim”
Kayayerli, “2002’de en düşük memur maaşı ile 30 çeyrek altın almamız mümkündü. Şimdi aynı maaşa 13 çeyrek altın alabilirsiniz. Aradaki fark, 17 çeyrek altın. Bu millet o kadar fakirleştirilmiştir. Afyonkarahisar’da gezdiğim gördüğüm yerlerde hayat felç. Esnaf zor durumda. Afyon asahip çıkacağımızı ve Afyonkaranhisar ve Türk milletinin çaresiz olmadığını duyurmak istiyoruz. Vatandaş, huzur, iş ve aş istiyor” yorumunu yaptı.
Kendisiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Müjdat Kayayerli, 1991’den bu yana Ülkücü Camia’nın partilerinde görev yaptığını hatırlattı. Kayayerli, şöyle konuştu:
“Bu dönem son dönemim. Bu dönemde seçilebilirsem, bu dönem adayım. Bu dönem iddialıyım. Türkiye bir kriz yaşıyor ve 9 yıl içinde gördüklerimi mutlaka toparlamam lazım. Bu yapılanlara bir çözüm bulmam lazım. Milletimizin ortak değerlerinin sarsıldığı bir zamanda bizler gibi birçok uyanık, memlemekt ve milletin düşmanlarını tanıyan birikimli kişilere ihtiyaç olduğu kanaatiendne yola çıkarak milletvekili aday adayı oldum. Ben vefalı bir MHP’liyim. MHP’ye gençliğimden beri içinde olan bir insanım. Bu bakımdan istikrarlıyım. Bir siyasi etik kuralmlarınıa uymayarak bir partiden bir partiye geçen birisi değilim. Bu bakımdan partime daha büyük hizmetlerim olur diye düşünüyorum.”

Bakmadan Geçme