Mermer denilince akla Afyon gelir

Afyonkarahisar’ın mermerdeki üstünlüğü, sektörün önde gelen Vakfı tarafından da kabul ediliyor Türk Mermer Maden Vakfı Başkanı Ali Kahyaoğlu, Afyonkarahisar’ın en önemli ürününün mermer olduğunu söyledi. Kahyaoğlu, “Afyon denildiğinde dünyanın her yerinde mermer akla gelir. Sektörün içinde olanlar bilirler ki Afyon’un adı mermerdir” dedi. ATSO Başkanı Hüsnü Serteser de Afyonkarahisar’ın ihracatında mermerin büyük bir yeri olduğuna [&hellip]

Mermer denilince akla Afyon gelir

Afyonkarahisar’ın mermerdeki üstünlüğü, sektörün önde gelen Vakfı tarafından da kabul ediliyor

Türk Mermer Maden Vakfı Başkanı Ali Kahyaoğlu, Afyonkarahisar’ın en önemli ürününün mermer olduğunu söyledi. Kahyaoğlu, “Afyon denildiğinde dünyanın her yerinde mermer akla gelir. Sektörün içinde olanlar bilirler ki Afyon’un adı mermerdir” dedi.
ATSO Başkanı Hüsnü Serteser de Afyonkarahisar’ın ihracatında mermerin büyük bir yeri olduğuna işaret etti. Serteser, “Yaklaşık 2 milyar dolarlık bir mermer ihracatının yüzde 10’u Afyonkarahisar’da yapılmaktadır. Afyonkarahisar ihracatının yüzde 50’si de mermer sektöründen gelmektedir. Son 1 yıldır yaşanan sıkıntıların burada tartışılması bizim için önemlidir. Burada konuşulan sorunların not edilip bir rapor halinde de Başbakan’a iletilmesi ve çözülmesidir önemli olan. Arzu ederdik ki Meclis salonumuzun koltukları dolsun, almasın. Bu sayı da bu toplantılar için önemli bir sayıdır” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme