Merkezdeki 'Şoför Amcalara' eğitim verildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin Lastikleri işbirliğinde 'Trafik Sorumluluk Hareketi' kapsamında yürütülen, 'İyi Dersler Şoför Amca' projesiilde verilen seminerle daha önce başlamıştı. İlde bulanan 18 ilçenin ilçe milli eğitim müdürlüğü şube müdürlerine ve jandarmada görevli trafik tim komutanlarına seminer verilmişti. Şimdi de Afyonkarahisar merkezinde bulanantaşımalı eğitim sistemindeki [&hellip]

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin Lastikleri işbirliğinde “Trafik Sorumluluk Hareketi” kapsamında yürütülen, “İyi Dersler Şoför Amca” projesiilde verilen seminerle daha önce başlamıştı. İlde bulanan 18 ilçenin ilçe milli eğitim müdürlüğü şube müdürlerine ve jandarmada görevli trafik tim komutanlarına seminer verilmişti. Şimdi de Afyonkarahisar merkezinde bulanantaşımalı eğitim sistemindeki okul servis şoförlerine eğitim verildi. Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ndeki konferans salonunda Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Birinci Trafik Tim Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli BaşçavuşAli Gören ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar tarafından verilen eğitime 180 şoför katıldı. “İyi Dersler Şoför Amca” projesi, taşımalı eğitim sisteminde görevli okul servis şoförlerinin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında bilgi ve becerilerini artırarak, bu şoförlerin kapasitelerini geliştirmeyi amaçlıyor. Proje her yıl belirlenen pilot illerde üç yıldan bu yana yürütülürken dört senede 38 bin servis şoförüne eğitimler verildi.
İLÇELERDE EĞİTİMLER VERİLECEK
“İyi Dersler Şoför Amca” projesinin bu aşamasında, ilçelerde görevli ilçe jandarma komutanlığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğü mensubu eğitimciler,kendi ilçelerindeki tüm taşımalı eğitim servis şoförlerine iki saatlik eğitim veriyor.
Eğitimde şoförlere trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında bilgiler verilirken, fotoğraf yarışmasının da duyurusu yapıldı.Toplantıya katılan servis şoförlerine katılım belgeleri verildi.
Ayrıca eğitim başında ve sonunda eğitim alan şoförlere yazılı olarak testler yapıldı. Eğitimden önce ve sonra yapılan testlerin amacı ise aldıkları eğitim ile şoförlerin kaydettiği aşamayı belirlemek oldu.

Bakmadan Geçme