“Merkezde seçim AKP ile MHP arasında”

Kısıtlı şartlara rağmen çizgiden sapmadan siyasi arenada mücadeleyi sürdürdüklerini belirten BBP İl Başkanı Cemil Çoker: “İl merkezinde seçim yarışı AKP ile MHP arasında geçecek görünüyor. Biz elimizden geleni yapacağız. Çok afaki birşey söylemenin manası yok” dedi Büyük Birlik Partisi (BBP) Afyonkarahisar İl Başkanı Cemil Çoker, mevcut siyasi yapının kendilerini milletle özellikle ekran karşısında buluşturmaktan alı [&hellip]

"Merkezde seçim AKP ile MHP arasında"

Kısıtlı şartlara rağmen çizgiden sapmadan siyasi arenada mücadeleyi sürdürdüklerini belirten BBP İl Başkanı Cemil Çoker: “İl merkezinde seçim yarışı AKP ile MHP arasında geçecek görünüyor. Biz elimizden geleni yapacağız. Çok afaki birşey söylemenin manası yok” dedi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Afyonkarahisar İl Başkanı Cemil Çoker, mevcut siyasi yapının kendilerini milletle özellikle ekran karşısında buluşturmaktan alı koyduğunu ileri sürdü.
SAĞ SEÇMENE
HİTAP EDİLİYOR
BBP İl Başkanı Cemil Çoker, mecliste grubu bulunan iktidar ve muhalefet partilerinin yanı sıra diğer partilerin işlerine geldiği şekilde partilere yardımla ilgili bir düzenleme yapmadıklarını belirtti. BBP seçmen kitlesinin MHP ve özellikle AK Parti ile aynı tabana seslendiklerini kaydeden Çoker; “Bizim hitap ettiğimiz kesim sağ seçmendir. Hal böyle olunca bizim ekranda görünmemiz ne iktidarın ne de diğer siyasi partilerin işine gelmiyor. BBP çizgisinin doğrulu, düzgünlüğü nedeniyle insanlarımızın teveccüh göstermesine vesile oluyor. Ancak aldığımız şikayetler ortalıkta niye yoksunuz ya da ekranda niye gözükmüyorsunuz şeklinde oluyor. Biz bunun farkındayız ama vatandaş da bunu bilmeli. Her açıklamamızda ifade etmekten dilimizde tüy bitti. Yetki erkini elinde bulunduran insanlar bunu görmekten uzaktalar. Başında adalet olan iktidar partisi adaletsiz bir seçim kampanyasını daha sürdürüyor.” dedi.
“BİZ HAK’KIN YANINDAYIZ”
(Birinci Sayfadan Devam) BBP Afyonkarahisar teşkilatlarında özellikle 8 belde Belediye Başkanlığı’nda seçim kazanma ihtimalinin fazla olduğunu ifade eden Cemil Çoker, ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Çoker; “Seçim propaganda döneminde imkansızlıklar bizleri zorluyor. Medya organlarını kullanmak için seçim döneminde belli bir ekonomiyi gerektiriyor. İnsanlar iki kutuplu hale getirilmeye çalışılıyor. Sayın Bülent Arınç sıradan bir vatandaş değil. Kendileri, ‘Biz varsak siz varsınız. Biz yoksak sizde yoksunuz.’ diyebilmektedir. Bu bir sayın Başbakan Yardımcısına yakışan bir cümle mi? Hal böyle olunca o zaman her seçim dönemi mağduriyeti oynayan AKP bu seçimde de yine mağdurları oynamak için ortaya bir paralel yapı çıkardı. Ben paralel yapının olup olmadığında değilim. Eğer paralel bir yapı varsa 17 Aralık’tan bugüne kadar iki aydan fazla zaman geçti. İçeriye niye hiç kimse atılmadı. KCK operasyonu, Balyoz operasyonu, Ergenekon operasyonu yapıldı. Birileri sabahı 5.00’de alınıp içeriye tıkıldı. Şimdi böyle bir yapı var deniliyor. Ama içeriye tıktıkları adamlar yok. Sadece 12 yıldır görevlendirdiğin daha önce kahraman şimdi hain olarak nitelendirdiğin özellikle emniyet mensubu, yargı mensubu olanları görevlerinden alıyor yer değiştiriyorlar. Biz ne cemaatin ne de AKP’nin yanındayız. Biz haklı olanın, Hak’kın, milletin yanındayız.” diye konuştu.
KARARI VE CEZAYI YARGI VERMELİ
BBP kuruluşundan itibaren izledikleri çizginin devlet yapısına hiçbir müdahaleye evet demediklerini belirten Cemil Çoker, darbe ya da e- muhtırayı onaylamadıklarını söyledi. Devletin devlet olma gerekliliğini yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Çoker; “12 Yıl can ciğer kuzu sarması oldukları cemaat ya da hizmet olarak tanımlanan hareketin tüm müsebbipleri onlar için oy topladı, onlardan daha fazla çalıştılar. Şimdi ne oldu? Bir günde ne değişti? Dershanelerin kapatılması girişimi farklı bir boyuttu. Dört bakan çocuklarının yaptığı usülsüzlükler malum. Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktan istifa ederken Başbakan’ın da istifasının gerektiğini onun bilgisi olmadan hiçbir şeyin yapılamayacağını söyledi. Şimdi geri döndü çark etti. Bülent Arınç’ta çok çark etmişti. Mesela Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, her açıklamasında önce gönlünden geçeni söylüyor. ‘Varsa bile millet inanmıyor.’ diyor. Önce doğruyu söyleyip sonra bir manevra ile kıvırıp ben öyle demek istemedim böyle algılandı. Başka Türkiye yok. Biz hala herkesi sağ duyulu olmaya çağırıyoruz. Herkes üzerine düşen sorumluulk çerçevesinde doğru düzgün hareket etsin. Düşman icat etmeden varsa gereğini yapsın. Biz 17 Aralık’taki operasyonda adı geçen insanların suçlu olduklarına inanmıyoruz. Varsayım, iddia üzerine içeriye atılmış insanlar var. Kararı ve cezayı yargı vermeli. Bunun önü kesilirse birşeyleri örtmek için başkaca bir paralel yapı öne sürüldüğü algısı oluşuyor” şeklinde konuştu.
“BBP DÜZGÜN YAŞAMAYA ÇALIŞIYOR”
“İnsanlar hatadan ve günahtan ari değildir. Hoca Efendi de Peygamber değil. Yapabilir. Ama Hoca Efendi’nin yapmış olduğu hata yüzünden aşağıdan yukarıya sempati besleyenlere haraketi gerektirmez diyen Çoker şöyle konuştu: “Sizin hepsine birden Haşhaşi deme hakkınız yoktur. Hepsine birden örgüt diyorsunuz. Hepsine birden diyorsunuz ki ininize gireceğiz. İnlerine giremediğiniz PKK’lılarla şimdi sarmaş dolaş kuzu sarmasısınız. O zaman adama sorarlar, ‘Dün vatan haini olan hepsi ile nasıl dost oldunuz? Dün dost olduklarınızla şimdi niye düşmansınız? Açıklayın da bizde bilelim. Türkiye’de siyasette 24 saat çok uzun bir zamandır. Dengeler süratle değişiyor. Şu anda cemaatin tavrının ne olacağı ya da oylara etkisinin ne olacağının hesabını hiç yapmadık. BBP olarak biz zaten oy üzerine hesap yapmıyoruz. Yapsaydık merhum Genel Başkanımızın sağlığında dediği gibi Başbakan, Bakan vs olurduk. Yine rahmetlinin ifadesi ile; Allah bize niye bunları olmadın diye sormayacak. Allah bizlere niye kul gibi yaşamadın diye soracak. Biz BBP olarak düzgün yaşamaya çalışıyoruz.”
“ŞAİBELER SANDIKTA AKLANMAZ”
Yerel seçim sonuçlarına yönelik tahminde bulunan BBP İl Başkanı Cemil Çoker sözlerine şöyle devam etti: “İl merkezinde seçim yarışı AKP ile MHP arasında geçecek görünüyor. Biz elimizden geleni yapacağız ama hali hazırda durum böyle. Çok afaki birşey söylemenin manası yok. Yarın sabah seçim sandığına gitmiş olsak; Millet sevgisinden dolayı AKP’nin hatalarını görmezlikten gelmez akil ve vicdanlı bir oy kullanımı olursa bir ders alacaklarını düşünüyorum. Kişisel kanaatim bu yönde. Millet bizim milletimiz bizlerde bu milletin bir ferdiyiz. Şaibelerin aklanma yerinin sandık olmadığını biz hep söylüyoruz. Şaibelerin aklanma yeri mahkemelerdir, hukuktur. Milletin sandığa giderken AK Parti’yi üç dönemde iktidar yapmasının tek nedeni iki muhalefet partisidir. CHP ve MHP millete güven verememiştir. Mecburiyetten dolayı oy veriliyor. Ehveni şer anlayışı ile. O yüzden vatandaş bizi görmüyor. Biz seferle yükümlüyüz. Zaferi nasip edecek ya da etmeyecek Cenab-ı Allah’tır.” Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme