• Haberler
  • Gündem
  • Merkez tanıtıldı, sertifikalar verildi – Kocatepe Gazetesi

Merkez tanıtıldı, sertifikalar verildi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valiliği bünyesinde bulunan Proje Üretim ve Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen törende “Uygulamalı Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve SPSS Veri Analizi Eğitimi” kursiyerleri sertifikalarını Vali Hakan Yusuf Güner’in elinden aldılar.90’DAN FAZLAPROJE UYGULANDISertifika töreni öncesi Proje Üretim ve Koordinasyon Merkezi’nin tanıtımı yapıldı. Daha sonra Vali Hakan Yusuf Güner’in öncülüğünde Nüfus Vatandaşlık Müdürlüğü’nün yeni yeri ve valilik birimleri medya [&hellip]

Afyonkarahisar Valiliği bünyesinde bulunan Proje Üretim ve Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen törende “Uygulamalı Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve SPSS Veri Analizi Eğitimi” kursiyerleri sertifikalarını Vali Hakan Yusuf Güner’in elinden aldılar.
90’DAN FAZLA
PROJE UYGULANDI
Sertifika töreni öncesi Proje Üretim ve Koordinasyon Merkezi’nin tanıtımı yapıldı. Daha sonra Vali Hakan Yusuf Güner’in öncülüğünde Nüfus Vatandaşlık Müdürlüğü’nün yeni yeri ve valilik birimleri medya mensuplarıyla birlikte gezildi. Vali Hakan Yusuf Güner, Proje Üretim ve Koordinasyon Merkezi ile özel bir birim oluşturulduğunu söyledi. Bu merkez aracılığıyla sayısı 90’ı geçen projenin uygulandığını bunun bir rekor olduğunu belirten Vali Güner; “Bu rekoru biz tek başımıza değil bu merkezde görev yapan çalışanlarımızla birlikte kırıyoruz. Bu yönüyle emek sahiplerine teşekkür ediyorum. Ciddi katkılar ve katılımlar sağladılar” dedi.
DONBAYCI
FAALİYETLERİ ANLATTI
Proje Üretim ve Koordinasyon Merkezi hakkında Uzman Ekrem Donbaycı tarafından bilgilendirme yapıldı. Merkez olarak 90 civarında proje ürettiklerini aktaran Donbaycı; “Üretilen projelere danışmanlık yaptık. Son olarak 3 ay boyunca yaptığımız faaliyetlerden bazılarını aktarmak gerekirse; ZEKA Doğrudan Destek Programı kapsamında kabul edilen Karahisar Kalesi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı Proje sözleşmesi imzalanıp uygulamaya yönelik çalışmalar başlamıştır” diye konuştu.
KALE’YE YÖNELİK
ÇALIŞMA İLK
Karahisar Kalesi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı Projesi’nin bir ilk olduğuna dikkat çeken Vali Hakan Yusuf Güner, kalenin kentsel sit planının hazırlandığını söyledi. Güner, Afyonkarahisar Valiliği’nin ilk defa böyle bir iş yaptığına dikkat çekti. Uzman Ekrem Donbaycı, ZEKA Doğrudan Destek Programı kapsamında kabul edilen Uygulamalı Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve SPSS Veri Analizi Eğitiminin 11 Ocak tarihinde başlayıp dün tamamlandığını, 13 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını kaydetti. Vali Hakan Yusuf Güner, bu çalışmanın insanlara yönelik sosyal bir çalışma olduğunu belirtti.
FRİG YOLU ASFALTLANACAK
Uzman Ekrem Donbaycı, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü adına Proje Üretim ve Koordinasyon Merkezi’nce hazırlanan ZEKA’ya sunulan Frig Vadisi Kültür ve Turizm Atlası Projesi’nin kabul edildiğini söyledi. Frig Vadisi ile ilgili çok ciddi çalışma ve projeler olduğunu dile getiren Vali Güner, ilgili projelerden bir tanesinin de Frig Vadisi Kültür ve Turizm Atlası Projesi olacağını ifade etti. Güner; “O bölge de asfalt yol çalışmasına da gireceğiz. Frig bölgesinde ki asfalt çalışmasını havalar düzelince yapacağız. Orayı tanıtacak, mola, durak yerlerini anlatan tanıtıcı yazısı az resmi çok bir atlas olacak” şeklinde konuştu.
İSTEYENLERE
DANIŞMANLIK YAPILDI
Ekrem Donbaycı, Proje Üretim ve Koordinasyon Merkezi’nce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Engelliler Destek Programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanıp merkezin değerlendirip bakanlığa sunduğu “Benim İçin Önemlisin” projesinin kabul edilip sözleşme imzalandığını bildirdi. Donbaycı; “Projeli Yönetim Modeli kapsamında ilimizde uygulanmaya başlayan projelerimize Uygulama ve Değerlendirme Raporu Kitabı hazırlayarak kamuoyuna sunduk. Ayrıca proje yapmak isteyen kurumlarımıza danışmanlık sağladık. Proje kitapçıkları hazırladık. Bunun yanında proje takipleri yaptık” ifadelerini kullandı.
MEVLANA TEMASI DA
CİDDİ ÇALIŞMA
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Mevlana Kültürel Etkileşim Programı kapsamında desteklenen “Mevlana’dan Barış ve Sevgi Damlaları” isimli projesinin imzalanarak uygulamaya geçildiğini kaydetti. Vali Hakan Yusuf Güner, şehir turizminde Mevlana teması üzerinde yapılan ciddi bir çalışma olduğunu kaydetti. Vali Güner; “Çalışmanın ileri bir noktası ilimzde ki Mevlana kültürünü dünya ülkelerine tanıtmaktır. Sanıyorum bu proje paydaşlarından birisi de Belediyemiz. Valiliğimiz, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları ile Azerbaycan’da paydaşlarımız arasında.” dedi. Donbaycı, “Bağımlı Olma Özgür Ol” “Her Kahvehane Bir Kütüphane” projeleri gibi bir çok önemli projenin Proje Üretim ve Koordinasyon Merkezi’nce yürütüldüğünü belirtti. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme