• Haberler
  • Genel
  • Merkez Sağ, yeniden güçlenmeli – Kocatepe Gazetesi

Merkez Sağ, yeniden güçlenmeli – Kocatepe Gazetesi

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye’de Merkez Sağ’ın yeniden güçlenmesi gerektiğini, başka bir çıkış yolunun bulunmadığını söyledi Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 30 Mart Mahalli Seçim sonuçlarını değerlendirirken 'Merkez Sağ' çağrısı yaptı ve 'Merkez Sağ siyasetini yeniden ete kemiğe büründürmemiz lazım.' dedi.Uysal, toplumun bütün kesimlerine çağrıda bulunarak 󈬎 Mart seçimleriyle ortaya çıkan [&hellip]

Merkez Sağ, yeniden güçlenmeli

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye’de Merkez Sağ’ın yeniden güçlenmesi gerektiğini, başka bir çıkış yolunun bulunmadığını söyledi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 30 Mart Mahalli Seçim sonuçlarını değerlendirirken “Merkez Sağ” çağrısı yaptı ve “Merkez Sağ siyasetini yeniden ete kemiğe büründürmemiz lazım.” dedi.
Uysal, toplumun bütün kesimlerine çağrıda bulunarak “30 Mart seçimleriyle ortaya çıkan neticeyi değerlendirdiğimizde; müşterek değerleri yeniden inşa edecek bir ruhla, Merkez Sağ siyaseti yeniden ete kemiğe büründürmemiz lazım. Aksi takdirde bir yanda etnik siyasete mahkum olmuş, bir yanda din referansıyla bir kutuplaşmanın AKP-CHP denkleminde hapsolduğu siyasetten, bir netice çıkarabilme imkanımız yoktur.O nedenle, memleketin sorumlu bütün insanları, öncelikli bir değerlendirme yaparak, Türkiye’ye dayatılan bu tercihlerin, milletin gönlünde ve geniş kitlelerde bir karşılık bulmadığını onlar da bilmeli. Bu açıdan, dayatılan bu siyasal mühendislikle, bir sonucun elde edilemeyeceğini bu seçimler göstermiştir” dedi.
SİSTEM KENDİNİ
DESTEKLİYOR
Sistemin kendi partilerini desteklediğini kaydeden Uysal, “Biraz sistem analizi yapmak lazım. Seçim hukukunun sağlam temellere, sağlam dayanaklara, sağlam süreçlere dayandırılması gerekir. Türkiye’yi iki kutuplu bir gerilim aksı içerisinde kimlik siyasetine ve kutuplaşmaya mahkûm etmiş görünüyoruz. Türkiye’nin yeniden bizim bulunduğumuz noktada, demokrasiyi esas alan, Türk insanının refahını, temel hak ve hürriyetlerini esas alan, kazanılmış hiçbir özgürlük alanından geri gidilmeyeceği, topluma güven veren, bütün kesimleri kucaklayan bir siyasal anlayışın yeniden ete kemiğe büründürülmesi gerçeği vardır. Bu dayatılan CHP ve MHP tekliflerinin Türkiye’de beklentiyi karşılamadığı bu dayatmaların, iktidarı ayakta tuttuğunu ve meşruiyetini arttırdığı kanaatindeyim. Kurumları yerli yerine oturtacak, milletin müştereği olan değerleri, cumhuriyetin değerlerini, demokrasinin değerleriyle beraber en geniş ortak paydayı merkezde yeniden inşa etmesi gerektiği kanısındayım. Aksi takdirde bu gerilimler daha da derinleşir. Bu siyasetin Türkiye’nin, insanlarımızın beklentilerini, özleyişlerini karşılayabilme imkanı yoktur. Ama bu siyasetten bugünkü iktidar, CHP, MHP ve PKK uzantısı BDP yapısının da nemalandığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.
GELDİĞİMİZ HAL ORTADA
Uysal, şöyle devam etti:
“İktidar partisi, yolsuzluk kamburuyla Türkiye’yi yönetemez. TBMM’de sayısal bir çoğunluğa sahip olmasına rağmen, bu seçimden yüzde 43 civarında bir oyla çıkmasına rağmen, Türkiye’yi yönetebilir olmaktan çıkmıştır. İktidarın istese de, istemese de bunların hesabını vermedikçe, demokrasiyi, sadece sandığa hapsederek yürütebilme imkanı yoktur. Türkiye’nin angaje olduğu yurt içi ve yurt dışı toplumsal sözleşmeleri yok sayarak, insanları korkutarak bu süreci götüremezsiniz. Bu Millet; İktidarın seçim akşamı suçluluk psikolojisi içinde, ayetlerle dalga geçen bakanlar, 700 bin liralık saat takan bakanlarla beraber çektirdiği aile fotoğrafı da dahil olmak üzere, milyar dolarları evlerinde saklayan başbakanları, bakanları ve yöneticileri görmezden gelemez. Bu iktidarın milletin gönlündeki, zihnindeki yeri bellidir. Bu seçim sonucuyla, kendisine muhalif gördüğü bütün unsurları bir husumet odağı ve düşman olarak görüp yerle bir etmek mantığında bir dilin ve bir icraatın sahipleridir. Bürokrasiden başlayarak, adli kolluk dahil olmak üzere kolluk kuvvetlerini, savcıları, hakimleri altüst ederek, seçimleri yargı alanında da siyasallaştırıp, militanlaştırarak geldiğimiz hal ortadadır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme