'Merkez İlçe şehrin lokomotifi konumunda'

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Merkez İlçe'nin şehrin lokomotifi konumunda olduğunu söyleyerek, 'Teşkilat çalışmalarımız, üye ziyaretlerimiz ile köy, mahalle ve beldelerimizde daima halkımızla iç içe sahada aktif olarak çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Özellikle 2023 seçimlerine yönelik sandık bazlı çalışma modelimizin hazırlıklarını tamamladık' dedi   Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) [&hellip]

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Merkez İlçe’nin şehrin lokomotifi konumunda olduğunu söyleyerek, “Teşkilat çalışmalarımız, üye ziyaretlerimiz ile köy, mahalle ve beldelerimizde daima halkımızla iç içe sahada aktif olarak çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Özellikle 2023 seçimlerine yönelik sandık bazlı çalışma modelimizin hazırlıklarını tamamladık” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz Kocatepe TV’de gerçekleştirilen programda Burak Aydın’ın sorularını cevaplandırdı.
“MERKEZ İLÇE KADROSU
2023 SEÇİMLERİNE HAZIRLANACAK”
Ziya Coşkun Karadeniz, AK Parti Merkez İlçe yönetimi olarak Kovid-19 pandemi sürecinde göreve geldiklerini belirtti. Karadeniz, “Pandemi süreci içerisinde göreve geldi. Kongremiz olacaktı fakat pandemiden dolayı ertelendi yaklaşık 6 ay sonra kongremizi gerçekleştirebildik. Bizler listemizi oluştururken, beldelerden bize katkısı olacak arkadaşları, mahalli yönetimlerde çalışmış arkadaşları, deneyimli kişileri tercih ettik. Birazda siyasete girmemiş insanlarımızla alanında uzman arkadaşlardan bir liste hazırladık. Bu arkadaşlarımız ile birlikte merkez ilçeyi tanıyarak ve görev dağılımlarımızı yaptık. 1.5 yıl içerisinde mahalle, köy ve beldelerimizi taradık, teşkilatımızda bir güncelleme yaptık. Şu anda halen güncelleme çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki süreç çok ciddi bir süreçtir. Bu nedenle yönetim kurulu üyeleriyle birlikte tam kadro hazır ve nazır bir şekilde hazırlıkların tamamlanması için elimizden gayreti gösteriyoruz. 2023 seçimlerini hazırlanacağımız kadroyu bu 1,5 yıl süre içerisinde belirledik ve bütün çalışmalarımızı ona göre planladık.” dedi.
“VEFA VE SAMİMİYETE
ÖZEN GÖSTERİYORUZ”
Aktif siyasete 2004 yılında başladığını, iki dönem Genlik Kollarında görev yaparak ciddi deneyim edindiğini söyleyen Karadeniz, “Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak 2 dönem görev yaptım. Üç dönem İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptım. Bu görevlerin hepsinde bulunma fırsatı ile teşkilatı tam anlamıyla tanıma imkânı elde ettim. Bu pandemi döneminde mahalle ve belde başkanlarımız ile uzaktan eğitim kanalları ile zoom toplantıları ile teşkilat uyumunu devam ettirdik. Çok güzel işlere imza attık, zoom üzerinden mahalle toplantıları da yaptık. Merkez İlçe Afyon’un yüzde 42’sini oluşturuyor. 740 bin civarındaki nüfusun 300 bini merkez ilçede yaşıyor. 17 tane beldemiz, 22 tane köyümüz, merkezde de 58 tane mahallemiz var. Büyük bir teşkilatız. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ile birlikte faaliyetlerimizi yürütmeye gayret sarf ediyoruz. Özellikle bu dönemde refah, samimiyet, ortak akıl, istişare bizim düsturlarımızdan. Özellikle bizim bu dönem üzerinde duracağımız noktalardan bir tanesi de bunlar. Hali Ürün kurucu başkanımızdır. Semai Kaya benim meslektaşımdır. Onunla çok güzel 2 dönem geçirdik hala daha görüşüyoruz. AK Parti olarak vefa ve samimiyete özen gösteriyoruz. Bülent Eser arkadaşımla hala daha ortak alanları kullanıyoruz. Onların desteği ile işler bir miktar daha basit hale geliyor. İlerleyen dönemlerde daha önce il merkezlerimizde yönetmelerimizde görev yapmış bireylere yönelik faaliyetlerimiz olacak. AK Partili olmak bir makamda mevki sahibi olmak değil, inandığın dava da ekip arkadaşları ile birlikte yürümenin adıdır.” diye konuştu.
“DÖRT BİN YENİ ÜYE
KAYDI YAPILDI”
Merkez İlçe’nin şehrin lokomotifi konumunda olduğunu söyleyen Karadeniz, “Merkez İlçe’nin 300 bin nüfuslu var. Ancak yeni seçmen listeleri güncellenmedi. 2019 Mart seçimlerinde ki listelere göre 196 bin civarında bir seçmen sayımız vardı. Tabi bu sayının 200 bini geçmiş olabileceği düşünüyorum. Üye çalışmalarımız devam ediyor. Mevcut üyemiz 38 bin civarlarındadır. İl genelinde toplamda 100 bin civarında üyemiz var. Pandemi süresince kurallara riayet ederek çalışırken, üye olmak isteyen arkadaşlarımızın ayağına gittik. 1,5 yıl süreç içerisinde pandemi koşullarına rağmen 4 bine yakın yeni üye kaydı yaptık. Üye çalışmalarına önem veriyoruz çünkü bununla ilgili bir iddiamız var. Afyonkarahisar AK Partiye ciddi manada destek veren bir il. Üye sayılarımızı biraz daha artırmak için çalışmalarımız devam ediyor. En büyük desteği Kadın Kolları Başkanımızdan ve Gençlik Kolları Başkanlarımızdan alıyoruz. Merkezdeki üye katkısı onlarında en az biz kadar var.” şeklinde konuştu.
“FUTBOL TURNUVASINDA SİYASİ TECRÜBEDE PAYLAŞILIYOR”
14 beldeden 7’sinin AK Partili Belediye Başkanları tarafından yönetildiğini kaydeden Karadeniz, “Diğer beldeler Cumhur İttifakından MHP Belediye Başkanları tarafından yönetiliyor. Beldelerimizde hareketliliği sağlamak için ziyaretler gerçekleştirdik. Bizler beldelerimiz arasında ki uyumu önemsiyoruz. Bu manada bir futbol turnuvası düzenledik. Bir araya gelirken siyasi tecrübe paylaşımı yapmayı planlıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“2024 YILINA KADAR TÜM
BELDELERE DOĞALGAZ GELECEK”
Beldelerde gençlik ve spor hizmetleri yatırımlarının ön plana çıktığını dile getiren Karadeniz şunları kaydetti: “Gençlik ve Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu’nun ilimize çok büyük destekleri oldu. Onların destekleri beldelerde yatırımlar gerçekleştirdik. Büyükkalecik’te kapalı halı saha ihalesi yapıldı kısa sürede yapımına başlanacak. Bunun yanında güneş enerjisi santralleri o da şuan faaliyettedir. Beldemize ciddi katkıları maddi açıdan var. Yayla yollarımız için Başkanımız çok gayret göstererek yayla yollarını bitirdi. Bütün beldelerimizde alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız devam ediyor. Salar beldemiz 2022 yılı doğalgaz yatırım programına alındı. Yatırımları yaparken israf etmemeye gayret gösteriyoruz. 2024’e kadar bütün Beldelerimize doğalgaz gelecek. Salar’da Belediye Başkanımız bir Kadın Kültür Evi inşaatı tamamlanmak üzere. Jandarma karakol inşaatı yakında bitecek. Afyon’a yakın olma sebebiyle Salar beldesine ciddi bir göç var. Susuz Beldesinde alt yap hizmetleri tamamlandı. Elektrik ve yağmur su hattıyla ilgili çalışmalar tamamlandı. Şuan doğalgaz evlere dağıtılıyor. Susuzda GES Projesi devam ediyor. Gebeceler’de tüm alt yapı çalışmaları bitti şimdi peyzaj çalışmaları üzerinde yoğunlaştı. Yine spor tesisleri konusunda ciddi yatırımlar var.”
“BELDE BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN HUMMALI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”
Erkmen Beldesi’nde kapalı ve açık halı saha ihalelerinin yapıldığını kapalı spor salonunun bitmek üzere olduğunu belirten Karadeniz, “Erkmen beldesinde doğalgaz, alt yapı üst yapı ve kapalı pazar yeri çalışmaları tamamlandı. Çıkrık beldemize İl Genel Meclisimizin aldığı karar doğrultusunda yapılan grup yolu Beyyazı ve Çıkrık’ı bağlamaktadır. Ben Gençlik ve Spor Bakanımızdan beldelerimize Gençlik ve Spor Merkezi yapılması için ricada bulundum. Kendileri bizi kırmadı ‘Bir deneyelim.’ dedi. Bu merkezlerden ilki Sülümenli beldesine yapılacak. Çalışma şu an ihale aşamasında. En kısa zamanda yapımına başlanacak. Yine Sülümenli de açık saha çalışması ihalesi yapıldı. Bunun yanı sıra orada ihtiyaç 60 tonluk bir kantar ihalesi de yapıldı. Teslim edilmek üzeredir. İlçe Başkanlarımız hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar.” ifadelerini kullandı.
“BELEDİYE YATIRIMLARI AFYON’A CİDDİ DEĞER KATACAK”
Afyonkarahisar Belediye yönetiminin şehir içi çalışmalarını değerlendiren Karadeniz şöyle konuştu: “Afyonkarahisar Belediyemiz tüm birimleriyle hummalı şekilde çalışmalarına devam ediyor. Biraz sıkıntı çekiyoruz ama bu yatırımlar ciddi manada ilimize değer katacak yatırımlardır. Afyonkarahisar şantiye haline geldi. Karayolları alt geçidi şehir trafiğinin büyük bir yoğunluğunu kaldıracak ve yapımı tamamlanmak üzere. Afyonkarahisar Belediyemiz son dönemde ciddi bir atağa kalkarak şehrimizi festivaller şehri haline getirdi. Sosyal Belediyecilik alanında, özellikle pandemide insanları eğlendirmek adına yapılan faaliyetler hakikaten takdir topluyor. Gerçekleştirilen festivaller uluslararası organizasyonlar olduğundan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Afyon’un tanıtımı konusunda çok ciddi çalışmalara imza atıyorlar.”
“BELEDİYE TEŞKİLATIN
ŞAHİTLİĞİNDE GÖNÜL ALARAK EKSİKLERİ YATIRIMA DÖNÜŞTÜRÜYOR”
Ziya Coşkun Kadareniz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’le birlikte katıldığı mahalle ziyaretlerinde vatandaşlardan son derece olumlu geri dönüşler aldığını belirtti. Karadeniz şunları söyledi: “Beldelerimiz ve ilçelerimizin yanı sıra 58 tane mahallemizde de siyasi teşkilatlanma ve yapılanmadan biz sorumluyuz. Bu yüzden bizler ortak hareket ediyoruz. Belediye Başkanımızın yaptığı ziyaretlerde yanında olmaya çalışıyoruz. Geleneksel hale gelen Cuma ziyaretlerinde mahalleleri yerinde incelemeler yaparak halkla birebir ilgileniyoruz. Bu ziyaretlerimiz vatandaş tarafından büyük ilgi görüyor. Böylece sorunları yerinde görüyoruz. Genelde rekreasyon alanı, park, bahçe alanı istiyorlar. Kaldırımlar daha düzgün hale gelsin istiyorlar. Bu ziyaretlerde Belediye Başkanımız muhtarlar ve Başkanlarımızın görmediği eksiklikleri görmesi söz konusu oluyor ve müdahale ediyor. Belediye çalışmalarımız teşkilat şahitliğinde, muhtarlarımızın eşliğinde, mahalle başkanlarımız ve vatandaşlarımızla hem gönül alınan hem de eksikliklerin yatırıma dönüştüğü bir toplantı haline geliyor.”
“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE
ASLINDA HALA GEÇ DEĞİL”
Afyonkarahisar’ın üzerinde çok konuşulan konularından kentsel dönüşüm projesine yönelik görüşünü açıklayan Karadeniz, “Kentsel Dönüşümde Afyon tarihi bir fırsatı kaçırıyor. Aslında hala daha geç kalınmış değil. Bakan Bey’in son ziyaretinde Veysel Hocamız ile birlikte Gazıgöl Caddesini ziyaret ettik. Oradaki esnaf arkadaşlarla bir araya geldi 2 hafta önce, İl Başkanımız, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanımız da vardı. Orada Veysel hocamız tekrar anlatarak, ‘Bu tarihi bir fırsat hala geç kalınmış değil. Gider tekrar başvuru yaparsanız bu bir daha bir değerlendirilir Bakanlık tarafından.’ dedi. Aslında halkımızda istiyor ama yanlış anlaşılma mı var ne var artık bilemiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geldiğinde izah etmişti. Milletvekillerimiz, İl Başkanımız, Belediye Başkanımız gidip görüştüklerinde kendisi şehrimize gelerek bizzat izah etmek istediğini söylemiş. Proje yaklaşık maliyetin yüzde 50’sine yakın bir avantaj sağlıyordu. Tabii ki vatandaşlarımız her zaman haklı orada yaşayanlar orasının daha değerli olmasını istiyorlar. Ama orası sit alanında kalıyor. Anıtlar Kurulundan izin alındığı ölçüde çalışma yürütülebiliyor. Malum Afyonkarahisar deprem bölgesidir. Kentsel dönüşüm projesi deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde bütün değerler gözetilerek yapılmış bir projedir. Hatta sonrasında vatandaşlarımızın talebi üzerine daha da geliştirilmiş bir projedir. Orası riskli alan olarak ilan edildi. Bakanımız belirli bir süre verdi. Bu süre içerisinde ‘Halkımız ne istiyorsa biz onu yaparız. Eğer istiyorlarsa projeye devam ederiz istemiyorlarsa da mevcut imar planı yapar bırakırız. Biz onlara rağmen bir iş yapmayız.’ demişti. Gelinen nokta hakkında bilgimiz yoktur. Ama bakanımızla Gazlıgöl Caddesi’ndeki en son yaptığımız esnaf ziyaretinde ‘Hala geç kalınmış değil eğer böyle bir olumlu çoğunluktan bir tepki gelirse biz arkasını sürdürebiliriz tekrar bir görüşebiliriz.’ denildi. Bu ziyarette muhtarlarımız da vardı. Onlar halkla görüşüp olumlu bir tepki olursa tekrar geleceklerini belirttiler. İl Başkanımız bu konuda açık. Yani tekrar uygun bir noktaya gelinilebilir.” dedi.
“TELEFERİĞİN HAKİKATEN
İŞLEYİP ÇALIŞACAĞINA İNANIYORUM”
Teleferik Projesi ile hobi bahçeleri eleştirilerini yorumlayan Karadeniz, “Başkanımızın seçim vaatlerinden bir taneside teleferik projesiydi. Çok ciddi görüşmeler yapıldı ve sonunda ortaya proje çıktı. Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında Başkanımız bunun yetkisini aldı. Başkanımız hassasiyetle öz kaynaklarla iş yapmayı seviyor. Şimdiye kadar özellikle seçim beyannamesinde yer alan 36 projenin 14’nü hayata geçirdi. 22 proje hala yapım aşamasında ve bunlar özkaynaklarla yapılıyor. Herhangi borçlanma yapılmadan bu manada yine borçlanmak istemediği için bunu yap- işlet- devret modeliyle yapmayı uygun gördüler. Bildiğim kadarıyla 52 milyon TL’lik bir projedir. Anıtlar Kurulunun izin verdiği çerçevede yeri belirlendi. Taşpınar Mahallesi’nde Erdal Akar Parkından başlayıp yapılacak. Başkanımız çalışmayı yap işlet devret modeli ile Belediye’ye yük olmadan yapmak istedi. Çünkü aksi halde 52,5 milyon TL’yi Belediye kendi imkânlarıyla yapsa borçlanması gerekecekti. Borçlanırsa aynı koşullarla yap-işlet-devret modeliyle ödemeye kalksa 15 yıllık civarında bu fiyat 100 milyon TL civarına kadar çıkcaktı. Bu Belediyenin zararına bir proje olacaktı. Hatay Büyükşehir Belediyesi aynı projeyi daha fazla yolcu garantisiyle yapıyor. Gençlik Kolları Başkanımız CHP İl Başkanına karşı bu konuda cevap verdi. Birçok açıklamasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’da bunu uygun görüyor. 140 bin yolcu taahhütü var. Afyon artık kabuğunu kırdı belli bir seviyeye geldi. Özellikle ben bu sokak sağlıklaştırmasının yapıldığı yerlerde dolaşıyorum. Çok sayıda yabancı turist görüyorum. İşletme sahibi arkadaşlarla konuştuğumda günlük bin kişi üzerinde bir sirkülâsyonun olduğunu öğreniyoruz. Bu sayı tur geldiğinde ortalama 2 bin tane ziyaretçinin olduğundan bahsediliyor. Sokak sağlıklaştırmasının tamamlanmasıyla orada işletmelerde faaliyete geçecek. Bu alan hakikaten güzel bir ticari çehreye kavuşacak. Gastronomi ile birlikte de daha da güzel hale gelecek. Ben inanıyorum ki o teleferik hakikaten çalışan işler hale gelecek ki bunun alt yapısı da var.” diye konuştu.
“HOBİ BAHÇESİ KONUSUNDA
ORTAK NOKTADA
BULUŞULACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Hobi Bahçesi ile ilgili kendisine gelenlerin olduğunu belirten Karadeniz şu ifadelere yer verdi: “Hobi bahçeleri ile ilgili bize de gelen arkadaşlarımız var. Pandemi süreci ile birlikte Hobi Bahçelerine talep çok ciddi derecede arttı. Özellikle yapımı devam hobi bahçelerine talep fazladır. Başkanımız bundan sonra da hobi bahçesi yapılacağını belirtti. Başkanımız bu talebi karşılayabilmek için bir Noter kurası yapmak zorunda kaldı. Çok sayıda kurada çıkmayan, istediği halde erişemeyen insanlarımız oldu. Belediye bir standart belirlemek durumunda kaldı. Hobi bahçeleri belli bir süreliğine kullanım hakkı olarak verilmişti. İnşallah ortak bir noktada buluşulacağını düşünüyorum.” >> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme