• Haberler
  • Spor
  • Merkez Gençlik Merkezi gençleri Almanya'ya gidecek

Merkez Gençlik Merkezi gençleri Almanya'ya gidecek

Muğla ve Afyonkarahisar Gençlik Merkezi'nin ortaklaşa hazırladığı ve uygulayacağı proje Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Değişim Programı tarafından kabul edildi. Yürütülecek projenin teması 'İnsan Hakları, Gençlik Politikaları ve Demokrasi'  olarak belirlendi. Her iki ülkeden 2 yönetici ve 14-26 yaş aralığında yer alan 16 genç projede yer alacak. Proje kapsamında Alman katılımcılar 26 Temmuz-4 Ağustos tarihleri [&hellip]

Muğla ve Afyonkarahisar Gençlik Merkezi’nin ortaklaşa hazırladığı ve uygulayacağı proje Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Değişim Programı tarafından kabul edildi. Yürütülecek projenin teması “İnsan Hakları, Gençlik Politikaları ve Demokrasi”  olarak belirlendi. Her iki ülkeden 2 yönetici ve 14-26 yaş aralığında yer alan 16 genç projede yer alacak. Proje kapsamında Alman katılımcılar 26 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’de yapılacak programa katılacak. Programın ilk beş günü Muğla’da uygulanacak ve programın son beş günü Afyonkarahisar’da uygulanacak. Türkiye’de uygulanacak programın ardından Türk katılımcıları 11-20 Ekim tarihleri arasında Almanya’nın Hagen şehrine gidecekler. Projenin Afyonkarahisar etabı, Merkez Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Ertürk’ün koordinatörlüğünde yürütülecek. Projeyle Türkiye ve Almanya arasındaki hukuksal prosedürler incelenecek, insan hakları ve demokrasi konularıyla ilgili iyi uygulamaların yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütülecek. Proje sayesinde, gençlerin insan hakları, demokrasi ve gençlik çalışmaları konusunda daha da aktif olmaları amaçlanıyor. Proje, insan hakları ve demokrasi kavramlarının uluslararası boyutta öğrenilmesini sağlamak ve bu konuların gençlik çalışmalarıyla olan ilişkisini araştırmak amacıyla hazırlanıyor. Proje süresince yapılacak tüm etkinlikler, gençlerin aktif olarak katılım gösterebilecekleri, yaygın eğitim tekniklerinin kullanıldığı oturumlarla gerçekleştirilecek. Grup çalışmaları, tartışmalar, dış mekan etkinlikleri, resmi ziyaretler, spor faaliyetleri, canlandırmalar, tiyatro gibi çok sayıda metot oturumlarda kullanılacak, katılımcıların kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanırken, proje temaları üzerinden katılımcı gençlerin bilgi ve becerileri arttırılması amaçlanıyor. Çalışmalar, sadece çalışma salonlarında klasik oturumlar şeklinde değil, sokaklarda ve halkla iç içe aktiviteleri de içeriyor. Oturumlarda katılımcıların üretkenliklerini geliştirebilecekleri yöntemler kullanılırken, belirlenen stratejilerle gerçekleştirilecek dış mekan etkinlikleriyle, öğrenilen stratejilerin proje esnasında yerel halk üzerinde denemesi sağlanacak. Böylelikle hem etki düzeyimizi, öğrenme, hem de eksi ve artı yönlerimizi görme fırsatı yakalanacak. Aynı zamanda bu proje kapsamında Almanya’dan gelecek 16 katılımcı gence Afyonkarahisar’ın tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımı ve milli ve manevi değerlere yönelik bilgi paylaşımı yapılacak. Projede uygulanacak tüm yaygın eğitim yöntemleri, katılımcıların kendilerini ve kapasitelerini görmelerine ve değerlendirmelerine olanak sağlayacak.
Afyonkarahisar Gençlik Merkezi, aynı zamanda Bosna Hersek’te faaliyet gösteren bir kuruluş ile  “Belgesel Fotoğrafçılığı” konusunda bir Gençlik Değişim Projesi de hazırlanıyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme