• Haberler
  • Genel
  • Merkez EML’nin kalitesi tescillendi – Kocatepe Gazetesi

Merkez EML’nin kalitesi tescillendi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Merkez Endüstri Meslek Lisesi’nin başarılı Müdürü Erol Avcıoğlu, okuluna ISO 9001 belgesi kazandırdı T.C. Zafer Kalkınma Ajansı’nın yürüttüğü 2013 Yılı Teknik Destek programı kapsamında Afyonkarahisar Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan 'Mesleki Eğitimde Kalite Sisteminin Geliştirilmesi' isimli proje Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Bu kapsamda eğitimlerin ve alt yapı çalışmalarının tamamlandığı [&hellip]

Merkez EML'nin kalitesi tescillendi

Afyonkarahisar Merkez Endüstri Meslek Lisesi’nin başarılı Müdürü Erol Avcıoğlu, okuluna ISO 9001 belgesi kazandırdı

T.C. Zafer Kalkınma Ajansı’nın yürüttüğü 2013 Yılı Teknik Destek programı kapsamında Afyonkarahisar Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan “Mesleki Eğitimde Kalite Sisteminin Geliştirilmesi” isimli proje Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Bu kapsamda eğitimlerin ve alt yapı çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.
TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) onaylı Avacert Internatıonal-Anadolu Uluslararası Belgelendirme kuruluşu yetkililerince denetlenen Afyonkarahisar Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sisteminin Eğitim ve Öğretim Hizmetleri kapsamında belge almaya hak kazandı.
Konu hakkında bilgi veren Afyonkarahisar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Erol Avcıoğlu; ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile okulumuz; veli, öğrenci, çalışan ve dış paydaşlarımızın ihtiyaçları ve mevzuat şartlarını karşılama yolu ile memnuniyetinin artırılmasını öngören dünyaca kabul görmüş bir kalite yönetimi sistemine ulaşacaktır. ISO 9001 Standardı, esas olarak bir kontrol mekanizmasıdır. Bu standardın amacı, hata ve kusurları azaltmak, ortadan kaldırmak ve daha önemlisi oluşabilecek hata ve kusurları önlemektir. Standart, direk olarak ürün ve hizmet kalitesiyle ilgili değil, yönetim sisteminin kalitesi ile ilgilidir. Buradaki temel varsayım, etkin bir Kalite Yönetim Sistemi oluşturulması ve uygulanması halinde veli, öğrenci, çalışan ve dış paydaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak kaliteli ürün ve hizmetler üretileceğidir. Okulumuz 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılından itibaren organizasyonel yapısından veli, öğrenci, çalışan ve dış paydaşlarımızın memnuniyet seviyesine, toplanan verilerin analiz edilmesinden süreçlerin etkin yönetimine, iç denetimlerden hizmet kalitesine, satın almadan döner sermayeden ürün satışına kadar pek çok noktada Kalite Yönetim Sistemi koşullarını uygulayacaktır.” dedi.
Belge töreninin ise 8 Mayıs 2014 (yarın) saat:11:00’de Afyonkarahisar Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde gerçekleştirileceği bildirildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme