Merih Demiral Kimdir? Hangi Takımda Oynuyor?

Uzun yıllar İtalya'da forma giyen Türk Milli futbolcu Merih Demiral kimdir? Hangi takımda oynuyor?

Merih Demiral, Türk futbolunun son dönem yıldızları arasında gösteriliyor. Genç yaşına rağmen Avrupa’nın saygın kulüplerinde forma giyen Demiral, özellikle defans oyuncuları arasında dikkat çeken isimlerden biri. Peki uzun yıllar İtalya’da da forma giyen Türk Milli futbolcu Merih Demiral kimdir? Hangi takımda oynuyor?

MERİH DEMİRAL KİMDİR? HANGİ TAKIMDA OYNUYOR?

Türk futbolunun son dönem yıldızlarından Merih Demiral, 1998 yılında Kocaeli’de doğdu. Artvin’den Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine göç eden bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 14 yaşında annesini trafik kazası sonucu kaybetti.

Çocuk yaşlardan itibaren futbola ilgi duyan Demiral, Karamürsel İdman Yurdu’nda futbola başladıktan sonra kısa sürede öne çıktı ve Fenerbahçe altyapısına transfer oldu. Stoper mevkiinde oynuyordu. 2016 gibi erken bir tarihte, 18 yaşındayken Portekiz’e transfer gerçekleştirerek dikkat çekti. Alt ligteki Alcanenense isimli kulüpte bir sene geçirdikten sonra Sporting Lisbon B takımına transfer oldu.

2 yıl süren Portekiz serüveni sonrası önce kiralık olarak ve sezon sonunda da 3,5 milyon Euro bonservis bedeli ödenerek Alanyaspor ile anlaştı. Bir nevi Portekiz’e daha düşük fiyatla gidip ülkeden Türkiye’ye ihraç edilmiş oldu. Türk futbolcuları arasında ender rastlanan erken kariyer yolculuğunda yeni sürprizler de gerçekleşecekti, zira aynı sezonda Serie A ekibi Sassuolo’ya kiralandı ve burada başarılı bir sezon geçirip 7 milyon Euro bedelle satın alındı. Ve Sassulo tarafından birkaç gün sonrasında 19,5 milyon euro’ya satın alındı.

Alanyaspor, kiralık oyuncusunu 7 milyon Euro’ya satarken satın alan kulüp bunun 5 gün sonrasında üzerine 12,5 milyon Euro alarak futbolcuyu gönderiyordu. Büyük rakamların el değiştirdiği bu ilk profesyonel yıllarının ardında yıldız isim, kısa aralıklarla kulüp değiştiren bir futbolcu şablonu sergilemekteydi.

ÇOK SAYIDA KULÜPTE OYNADI

Juventus’ta önceki yıllarına kıyasla daha uzun süre, yani 2 sezon kaldı. Kariyerine iki kez üst üste şampiyonluk ekledi, Juventus, 2019-20 ve 2020-21 Serie A şampiyonuydu. 2021’de İtalya’da Juventus’tan Atalanta’ya kiralandı. Atalanta’da 2 sezon geçirmesinin ardından da Suudi Profesyonel Ligi ekibi El-Ehli’ye transferi gerçekleşti. Bu son derece farklı kariyer öyküsünde Demiral hangi takımda oynuyor sorusunun yanıtı El-Ehli. Kulübün tam adı El-Nadi El-Ehli er-Riyadi’s-Suudî şeklindedir. Suudi Profesyonel Ligi’nin iddialı takımları arasındaki El-Ehli’de Brezilyalı tanınmış futbolcu Firmino ile İspanyol Gabri Veiga da bulunuyor.

Türkiye milli futbol takımı formasını 2018’de giymeye başladı. Öncesinde 17 yaş altı ve 19 yaş ile birlikte genç seviye Millli Takımlar dahil olmak üzere çok sayıda kez milli oldu.

Futbol tarzı, eski İtalyan tanınmış defans oyuncuları ile ilişkilendirilen Demiral, içgüdüsel futbol yaklaşımında ön planda yer alır. 1.90 boya ve güçlü fiziğe sahip olan Demiral, özellikle kayarak yaptığı müdahalelerle tanınır ve stoper olarak agresif futboluyla tanınan bir isim olmuştur. 2021’de model Heidi Lushtaku ile evlenen futbolcunun bir oğlu var.

Bakmadan Geçme