• Haberler
  • Genel
  • Merhum İbrahim Elibol'un ismi, camide yaşayacak

Merhum İbrahim Elibol'un ismi, camide yaşayacak

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, merhum babası İbrahim Elibol adına bir cami yaptırıyor Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, babası İbrahim Elibol'un vefatının 16'ncı yılında Sandıklı'da bir cami yaptıracak. Sandıklı'daki Yeni Zahire Pazarı yanında 2 bin 992 metrekare alanda yapılacak Cami'nin projesi ise Mimar Ziya Dazkır tarafından hazırlanacak. İbadethanesi, şadırvanı ve tuvaletleriyle birlikte 424 metrekare alana [&hellip]

Merhum İbrahim Elibol’un ismi, camide yaşayacak

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, merhum babası İbrahim Elibol adına bir cami yaptırıyor

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, babası İbrahim Elibol’un vefatının 16’ncı yılında Sandıklı’da bir cami yaptıracak. Sandıklı’daki Yeni Zahire Pazarı yanında 2 bin 992 metrekare alanda yapılacak Cami’nin projesi ise Mimar Ziya Dazkır tarafından hazırlanacak. İbadethanesi, şadırvanı ve tuvaletleriyle birlikte 424 metrekare alana yapılacak camide yaklaşık 400 kişi ibadet edebilecek. Osmanlı eserlerinin örnek alınarak hazırlanan projede erkeklerin ve bayanların ibadet yerleri ayrılıyor. Tek kubbeli modern üslupta hazırlanan cami projesinde yapılacak şadırvanlarda klasik Osmanlı mimarisine uygun olarak hazırlandı. Cami binası, bahçe duvarları ve çevre düzenlemesi, peyzaj çalışmaları da tamamlanarak komple bir ibadet yeri haline getirilecek çalışmalar sonrasında cami bahçesinde cenaze namazı kılınacak alanda bulunacak.
“BABAMIN ADINI
YAŞATMAK İSTEDİK”
Konuyla ilgili açıklama yapan Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol; “Mescitler Allah’a ibadet için yapıldığı için büyük şerefe naildirler. Yüce Kitabımız bizlere öldükten sonra üç şeyden dolayı amel defterimizin kapanmayacağı müjdesini vermiştir. Bunlardan biri de sadaka-i cariyelerden biri olan camilerdir. İnsanlar bu gibi yerlerden yararlandığı sürece, bunları yaptıranlar, yapılmasına sebep olanlar, yol gösterenler ve destek olanlar, gerek sağlıklarında ve gerekse vefatlarından sonra ecir almaya devam ederler. Babam İbrahim Elibol, ilçemize yıllar boyunca hizmet vermiş, hayır işlerini seven ve ilçe halkı tarafından çok sevilen bir kişiydi. Bizler babalarımızın tırnağı bile olamayız. Elibollar ailesi olarak babam İbrahim Elibol’un adını yaşatmak için böyle hayırlı bir eser bırakmak istedik. Allah herkese böyle hayırlı ve kalıcı şeyler yapmak ve yaptırmak nasip etsin. Geçmişlerimize Allah rahmet eylesin” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme