• Haberler
  • Genel
  • Mere, vatandaşları uyardı – Kocatepe Gazetesi

Mere, vatandaşları uyardı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere, son günlerde anız yangınlarında artış yaşandığını belirterek, vatandaşları uyardı Haziran ve Ekim aylarının orman yangınları açısından en riskli dönem olduğunu hatırlatan Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere, kentte son iki günde anız yangınlarında artış meydana geldiğini söyledi.Mere, ekinlerini kaldıran vatandaşların anızlarını yakmalarından kaynaklandığını ifade ederek, “Bilinçsiz bir şekilde yakılan [&hellip]

Mere, vatandaşları uyardı

Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere, son günlerde anız yangınlarında artış yaşandığını belirterek, vatandaşları uyardı

Haziran ve Ekim aylarının orman yangınları açısından en riskli dönem olduğunu hatırlatan Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere, kentte son iki günde anız yangınlarında artış meydana geldiğini söyledi.
Mere, ekinlerini kaldıran vatandaşların anızlarını yakmalarından kaynaklandığını ifade ederek, “Bilinçsiz bir şekilde yakılan anızlar ormanlık alana sıçrıyor. Bu konuda vatandaşlardan duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi. Piknik yapan vatandaşları da uyaran Mere, vatandaşlardan belirlenen yerlerin dışında piknik yapmalarını ve ateş yakılmamasını istedi.
Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü olarak olası orman yangınlara karşı hazır olduklarını belirten Mere, “Olası yangınlara karşı 9 arasöz hazır. Ayrıca 6 kişiden oluşan acil müdahale ekibi de 24 saat hazır durumda” diye konuştu.

Bakmadan Geçme