Merdivenaltı üretim bitti, kelle eti kesinlikle yasak

Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, gıda denetimlerinin yoğun, aralıksız ve disiplinli şekilde sürdürüldüğünü söyledi.KELLE ETİNE GEÇİT YOKİl Müdürü Hüseyin Arap, tüm gıda türlerine yönelik denetimlerin sürekli ve tavizsiz sürdürüldüğünü söyledi. Et ürünleri kapsamında sucuk, pastırma özelinde sakatat eti kullanımından kastın kelle eti olduğunu belirten Arap “Bilindiği üzere kelle eti kullanımı zaten yasaktı. Ama [&hellip]

Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, gıda denetimlerinin yoğun, aralıksız ve disiplinli şekilde sürdürüldüğünü söyledi.
KELLE ETİNE GEÇİT YOK
İl Müdürü Hüseyin Arap, tüm gıda türlerine yönelik denetimlerin sürekli ve tavizsiz sürdürüldüğünü söyledi. Et ürünleri kapsamında sucuk, pastırma özelinde sakatat eti kullanımından kastın kelle eti olduğunu belirten Arap; “Bilindiği üzere kelle eti kullanımı zaten yasaktı. Ama ilgili tebliğde bir açıklık getirildi. İki yıldır kelle eti kullanımı yasak. Kelle eti kullanımının müsaade edilebileceği yönünde bir tereddüt hakimdi. Yayınlanan tebliğ ile bu durum netleştirildi. Var olan yasağın uygulaması devam edecek. Kelle eti kullandırılmaması noktasında iki yıldır denetimlerimiz sürüyordu. Sayıca normalin üzerinde gerçekleştirdiğimiz denetimlerde yasak malzemeyi kullananlar hakkında ivedilikle yasal işlem uygulanıyor. Bu ürünlere el konulup imha ediyoruz. Piyasadan ürün toplama gibi yaptırımları da uyguluyoruz” dedi.
ÇOK MESAFE KAT EDİLDİ
İnsan sağlığı açısından et ve et ürünlerinin birinci planda, süt ve süt ürünlerinin ikinci planda olduğunu belirten Hüseyin Arap, gıda denetimlerinde yüksek hassasiyet gösterildiğini ifade etti. Et ve süt ürünlerinin imalatından satışa sunumu ve tüketim aşamasına kadar hijyenin büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Arap; “Ürün tedariğinden hayvan kesim şartlarına kadar ortamdan bulaşabilecek insanların kendi hijyenine dikkat etmediği takdirde etkenler var. Dolayısıyla bizim de bu konuda daha fazla hassas olmamız gerekiyordu. Bu konuda çok mesafe kat edildi. Bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Neredeyse tüm işletmeler modernize oldu” diye konuştu.
HİÇBİR İHBAR KULAK ARDI EDİLMEDİ
Gösterilen hassas ve titiz denetimler sonucu artık Afyonkarahisar’da merdiven altı üretimin söz konusu olmadığını belirten Arap şöyle konuştu: “Merdiven altı diye herhangi bir üretimin olmadığını tüm gıda ürünleri için söyleyebilirim. Çünkü bu konuda hassasız. İhbarları hiçbir zaman kulak ardı etmedik, etmiyoruz da. Yakın geçmişte üç sene evvel çok merdiven altı işletmeyi kapattık. Merdiven altı üretimle ilgili hiçbir duyum almadık. Son zamanda bu konu ile ilgili hiçbir tespitimiz bulunmuyor. Afyon’da hiçbir ürüne yönelik merdiven altı üretim yok. Gıda konusunda tavizimiz olmadığını herkes biliyor. Biz müdürlük olarak 2015 yılında sayısı on bine yaklaşan gıda denetimini gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.
PARA İÇİN SAĞLIKLA OYNANAMAZ
Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, gıda sektörünün insan sağlığını direk etkilediği gerçeğinden hareket ettiklerini söyledi. Gıda üreticisi ve tedarikçilerine mesaj veren Arap şöyle konuştu: “Biz kimsenin çalışmasını direk etkileyecek bir faaliyet içerisinde değiliz. Herkes bu konuda faaliyet gösterebilir. Sadece kurallar doğrultusunda çalışılması gerekiyor. Kimse para kazanmak kaydıyla hiç kimsenin sağlığı ile oynayamaz. Biz bu nokta da hassasiyet gösterip buna izin vermedik. Bundan sonra da izin vermeyiz. Biz haksızın karşısında olduk. Çünkü büyük bir vebal sırtımızda büyük bir yük var. 7’den 70’e kadar her kesim gıda tükettiği için sorumlulukla hareket ettik. Biz bunu görev edindik. Şimdiye kadar da elimizden geleni yaptığımıza inanıyoruz. Bu anlayışı sürdüreceğiz.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme