'Merdiven altı' kurslar kapatılacak!

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, ruhsatsız faaliyet gösteren ve “merdiven altı” kurs olarak nitelendirilen kursların kapatılması için ivedilikle işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

İl merkezinde Merkez TOBB Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonunda Özel Öğretim Kursları Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’nin başkanlık ettiği toplantıya; Özel Öğretim Kurumları Şubesinden Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar ve merkezdeki Özel Öğretim Kurslarının müdürleri ve yetkilileri katıldılar.

Toplantıda Özel Öğretim Kurumları Şubesinden Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar tarafından Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ile Özel Öğretim Kursları Yönetmeliği iş ve işlemleri hakkında bilgi verildi. Ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, izinsiz kurs veya eğitim öğretim faaliyetlerinin ihbarı yapılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığınca link oluşturulduğunu, ihbar halinde ruhsatsız faaliyet gösteren ve “merdiven altı” kurs olarak nitelendirilen bu kursların kapatılması için ivedilikle işlemlerin başlatıldığını belirtti.

Sünnetci, bu tür faaliyetlerin önlenmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın karekod uygulamasına geçtiğini kentte denetimlerin İçişleri Bakanlığı’na bağlı birimlerdeki yetkililerle iş birliği içinde yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme