• Haberler
  • Genel
  • Mercan Çözüm bekleyen sorunlara katkı için adayım

Mercan Çözüm bekleyen sorunlara katkı için adayım

Kars Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği’nden Ak Parti’den Afyonkarahisar milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Fatma Mercan, adaylığını dzenlediği basın toplantısıyla duyurdu AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili aday adayı Fatma Mercan, adaylığını düzenlediği bir basın toplantısıyla duyurdu. Halka hizmet etmenin Hak’ka hizmet bilerek, Türkiye’yi dünya devleri arasına sokmayı görev edinmiş AK Parti’de olmaktan büyük [&hellip]

Mercan; Çözüm bekleyen sorunlara katkı için adayım

Kars Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği’nden Ak Parti’den Afyonkarahisar milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Fatma Mercan, adaylığını dzenlediği basın toplantısıyla duyurdu

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili aday adayı Fatma Mercan, adaylığını düzenlediği bir basın toplantısıyla duyurdu. Halka hizmet etmenin Hak’ka hizmet bilerek, Türkiye’yi dünya devleri arasına sokmayı görev edinmiş AK Parti’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Fatma Mercan, Afyonkarahisar’ın ve Türkiye’nin çözüm bekleyen sorunlarına katkı sağlayabilmek amacıyla aday olduğunu söyledi.
İl ve ilçe yönetimi Yalnız bırakmadı
Afyonkarahisar’da Ak Parti’nin 7 kadın milletvekili aday adayından biri olan Diş Hekimi Fatma Mercan, aday adaylığını Ak Parti İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. Kadın kolları üyesi çok sayıda partilinin katıldığı basın toplantısında Fatma Mercan’ı İl Başkanı Mehmet Zeybek, İlçe Başkanı Bülent Serteser, Kadın Kolları Başkanı Fatma Akbaba ve Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Dener de yalnız bırakmadı. Basın toplantısına kendisini tanıtarak başlayan Fatma Mercan, diş hekimi olduğunu hatırlattı. Afyonkarahisar’da da bir süre görev yaptıktan sonra Türkiye’nin çeşitli yerlerinde görev aldığını ifade eden Fatma Mercan, milletvekili aday adaylığı için Kars Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği görevinden istifa ettiğini vurguladı.
Organik tarım, hayvancılık ve turizmde yatırım çok önemli
Afyonkarhisar başta olmak üzere Türkiye’nin çözüm bekleyen sorunlarına katkı sağlayabilmek amacıyla Milletvekili Aday adayı olduğu açıklayan Fatma Mercan, organik tarım, hayvancılık, turizme yatırımın önemine değindi. Afyonkarahisar’ı kalkındıracak projelerle hizmete talip olduklarının altını çizen Mercan, “İlimizde de başlıca sorun maalesef işsizlik. Bu bağlamda iç dinamiklerimizi dikkate alındığımızda bu sorunun Afyonkarahisar için çözüm bulabileceği düşüncesindeyim. Mesela: sağlıklı nesillerde yetiştirmek amacıyla organik tarım ve hayvancılık; elde ettiklerimizden daha fazla kar edebilmek için her alanda kooperatifleşmek ve markalaşmak; zengin tarihimizle ve geçmişimizle turizme açılmak isti-yoruz. Tarih turizminde Frig Yaylası ile Allah vergisi coğrafi zenginliğimiz sağlık turizmini canlandırmak daha da etkin hale getirmek istiyoruz. Altın değerinde olan termal imkanlarımızı sonuna kadar kullanma hedefiyle şehrimizi Ege’nin Yıldızı yapacağımıza inanıyorum” dedi.
Kadınlarımız iktisadi hayatta daha aktif olmalı
Kars’ta diş sağlığı alanında yaşanan sıkıntının çözümü için bir proje geliştirerek projeyi Sağlık Bakanlığı’na gönderdiği açıklayan Milletvekili Aday Adayı, Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle projenin uygulanarak Kars’ın 24 saat hizmet veren modern bir Diş Sağlığı Merkezine kavuştuğunu söyledi. Sağlık alanındaki bilgi ve birikimini sağlık turizmini geliştirmek için kullanmak istediğini kaydeden Fatma Mercan, “Bir sağlıkçı olarak sağlıktaki eksiklerimizi tamamlamak zorundayız. Artık büyük şehirlerden halkımızı kurtarmalı, hakkettiği hizmeti şehrimizde almasını sağlamalıyız. İlimiz kadınlarının da iktisadi hayatta daha etkin ve aktif olması gerektiği kanaatindeyim. Kadınlarımızla birlikte üreteceğimiz projelerle teşvik alabileceğimizi biliyorum. Yapılacak alt yapı çalışmalarıyla, geliştirilecek yeni projeler, hem ulusal hem de uluslararası tanıtımlarla Afyonkarahisar’ımızın kendi kendine yeten bir il olmaktan öte ülkemiz ekonomisine de ciddi katkı sağlayacağı inancındayım. İhtiyacımız olan tek şey çalışmak.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme