Meral Akşener’in Kaç Çocuğu Var?

Meral Akşener’in kaç çocuğu var? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Meral Akşener Kimdir? Meral Akşener’in Kaç Çocuğu Var? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

İYİ Parti kurucusu ve Genel Başkanı Meral Akşener’in hayatı merak ediliyor. İşte Detaylar…

MERAL AKŞENER KİMDİR?

Siyasetçi Meral Akşener, 1956 yılında Kocaeli’nin İzmit İlçesinde doğmuştur.

1974 yılında Bursa Kız Öğretmen Lisesi’nden “İlkokul öğretmeni” olarak mezun olan Akşener,  İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarih bölümünden mezundur.  1979 ile 1982 yılları arasında öğretmenlik yapan Akşener, 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır.  Yüksek Lisansını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü yakın çağ tarihi dalında tamamlayan Akşener,  doktorasını “Tarih” bölümü ile tamamladı. 1994 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Doğru Yol Partisi’nden İzmit Büyükşehir Belediyesi başkanı adayı siyasete atılan Meral Akşener, 1995 yılında Doğru Yol Partisi (DYP) Kadın Kolları Başkanı oldu. 1995 Türkiye genel seçimlerinde DYP Kocaeli milletvekili olarak meclise giren Akşener, 28 Haziran 1996 tarihinde Necmettin Erbakan başkanlığında Refah Partisi (RP) ve DYP koalisyonunun oluşturduğu 54. Türkiye Hükûmeti’nden İçişleri Bakanlığı görevinden istifa eden Mehmet Ağar’ın yerine İçişleri Bakanlığı görevine gelerek,  Türkiye tarihindeki ilk kadın İçişleri Bakanı oldu.  Akşener, 4 Temmuz 2001 tarihinde Doğru Yol Partisi’nden istifa ederek AK Parti’nin kuruluş aşamasında yer aldı. Daha sonra AK Parti’den ayrılan Akşener, 2001 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi’ne katıldı., 2007 Türkiye genel seçimlerinde MHP İstanbul milletvekili seçilerek meclise girdi.  Bir süre MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’nin başdanışmanlığını yapan Akşener,  2004 yerel seçimlerinde MHP’den İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı oldu. 1968 yılında TBMM başkanvekilliği görevine seçildi. 2011 genel seçimlerinde MHP İstanbul milletvekili olarak tekrar meclise girdi. 2015 Türkiye genel seçimlerinde partisinden milletvekili adayı gösterilmedi. Eylül 2016 tarihinden partisi MHP’den ihraç edildi. Bunun üzerine, Akşener, ise “Türkiye iyi olacak”  sloganı ile İYİ Parti’yi kurdu. Şuanda İYİ Parti Genel Başkanlığı görevini yürütmektedir.

MERAL AKŞENER’İN KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Meral Akşener, 1980 yılından itibaren Makine Mühendisi Tuncer Akşener ile evli olup, Fatih Akşener adında (39) yaşında oğlu vardır.

FATİH AKŞENER KİMDİR?

Fatih Akşener 1984 yılında doğmuştur.  Akşener 2012 yılında Işık Akşener ile evlenmiştir.

Bakmadan Geçme