• Haberler
  • Genel
  • 'Menfaatçilik yakıştırmasını vicdanlara havale ediyoruz'

'Menfaatçilik yakıştırmasını vicdanlara havale ediyoruz'

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün 'Menfaatçi Hareket Partisi' tanımının yakışıksız bir ifade olduğunu söyledi. Görgöz’ü ispata davet eden Aslan, CHP harfleri ile ilgili herhangi bir yakıştırmanın doğru bir üslup olmadığının altını çizdi Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, parti il binasında basın mensupları ile bir [&hellip]

“Menfaatçilik yakıştırmasını vicdanlara havale ediyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün “Menfaatçi Hareket Partisi” tanımının yakışıksız bir ifade olduğunu söyledi. Görgöz’ü ispata davet eden Aslan, CHP harfleri ile ilgili herhangi bir yakıştırmanın doğru bir üslup olmadığının altını çizdi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, parti il binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün 29 Ekim kutlamaları sırasında MHP için “Menfaatçi Hareket Partisi” ifadesini kullandığını belirten Aslan, “CHP İl Başkanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın resmi kutlamalarına alternatif olarak yaptığı kutlama ve yürüyüşün yalnızlığı ve cılızlığı altında kalmışlığın şaşkınlığı ile ne söylediğini düşünemez bir halde MHP hakkında, açıklamada çok büyük zorluklar çekeceği ve altından kalkamayacağı bir takım ithamlarda bulunmuştur. Bunlardan en önemlisi partimizin tescilli isminin ilk kelimesi olan ve milleti ana gibi sevmek anlamına gelen ve Atatürk ilkelerinden en önemli birisi olan milliyetçiliğin menfaatçilik olarak yorumlanmasını milletimizin vicdanına havale ediyoruz” dedi.
MENFAATİN AÇIKLANMASI GEREKİR
MHP’nin 43 yıldır millete ve vatana hizmet ettiğini hatırlatan Aslan, “Önce Ülkem ve milletim, sonra partim, diyen bir siyasi anlayışın her kararında milletimizi düşünmesinin ne gibi bir menfaati olabilir bunun sayın il başkanı tarafından açıklanması gerekmektedir. Beyanat çok yakışıksızdır. Bu menfaatin ne olduğunun somut bir şekilde kamuoyuna açıklanması gerekmektedir. Ülkemiz, siyasilerin sivri ve etik olmayan sözlerinden çok zarar görmüştür. Siyasetçi kırk sefer düşünüp, bir sefer konuşmalıdır. Polemikler hepimize zarar vermektedir” diye konuştu.
Cumhuriyet Bayramı’nın milleti birleştirmeye yönelik bir işlevinin olması gerektiğine dikkat çeken Aslan, “Milletimizi birleştirmesi ve bir araya toplaması gereken Cumhuriyet bayramını ihtilafların körüklenmesi ve hassasiyetlerin kaşınması için seferber etmeye kalkışmak samimi bir davranış değildir” ifadelerini kullandı.
İKİ PARTİNİN
TUTUMU DA YANLIŞ
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tutumunun da, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tutumunun da doğru olmadığını vurgulayan Aslan, “Milletimize ait olan bir bayramın nasıl ve ne şekilde kutlanacağı yasalar ve 89 yıllık teamüller belirlemiştir. Bunların alternatifi ayrışmaya zemin hazırlamaktır. Bu kuralların tahrip edilmesi kimseye fayda sağlamayacaktır. Bu konuda teamüller hem AKP, hem de CHP tarafından çiğnenmiştir. Atatürk’ün kurduğu parti olan CHP, bugün Cumhuriyet yıkıcılarına hem omuz veriyor, hem de partide çeşitli görevlerle ödüllendiriliyor. PKK’lıların cenazelerine katılanlar, PKK’nın avukatlığını yapanlar partinizin hangi kademesinde görev almıştır? Genel başkanınızın Diyarbakır Belediye başkanını ziyareti ile Başbakanın Leyla Zana ile görüşmesi arasında ne fark vardır? Bin yıllık kardeşliği ayrıştıran Kürt raporunu nasıl izah edeceksiniz? Bu raporla kimler ve hangi partilerle aynı kayığı paylaşıyorsunuz? Millet menfaatine olarak gördüğümüz Suriye tezkeresine BDP ile beraber ‘Hayır’ oyu vermiş olmanız BDP’nin kayığına binmiş olmanız demek midir?” şeklinde konuştu.
Aslan, basın mensuplarının “Sizin CHP olarak bir yakıştırmanız olacak mı” sorusuna ise “O üslup doğru bir üslup değil. Bizim kulvarımız farklı” diyerek karşılık verdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme