• Haberler
  • Genel
  • 'Memurun güvencesinin kaldırılmasına izin vermeyiz'

'Memurun güvencesinin kaldırılmasına izin vermeyiz'

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, memurların iş güvencelerinin ellerinden alınmak istendiğini belirtti Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, kamu personel rejiminin değiştirilmesinin kararlaştırıldığını belirtti. Yazılı bir açıklama yapan Özsoy, 'Kamu çalışanlarının haklarını geriletecek, iş güvencesini ortadan kaldıracak birçok kanun tasarısının yeniden gündeme getirilmeye çalışıldığını görüyoruz. AKP'nin 30 Eylül'de gerçekleştirdiği kongresinde açıklanan 2023 vizyonu çerçevesinde, [&hellip]

“Memurun güvencesinin kaldırılmasına izin vermeyiz”

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, memurların iş güvencelerinin ellerinden alınmak istendiğini belirtti

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, kamu personel rejiminin değiştirilmesinin kararlaştırıldığını belirtti. Yazılı bir açıklama yapan Özsoy, “Kamu çalışanlarının haklarını geriletecek, iş güvencesini ortadan kaldıracak birçok kanun tasarısının yeniden gündeme getirilmeye çalışıldığını görüyoruz. AKP’nin 30 Eylül’de gerçekleştirdiği kongresinde açıklanan 2023 vizyonu çerçevesinde, önümüzdeki dönemde Kamu Personel rejiminin değiştirilmesi kararlaştırıldı. Buna göre memurların iş güvenceleri ellerinden alınarak istenildiğinde işten çıkarılmaları mümkün hale gelecek. Performansa dayalı ücret sistemi ile kamu yararı ilkesi yok edilerek kamu görevlilerinin hata yapmaya açık subjektif ölçütlerle maaş almalarının önü açılacak” dedi.
MEMURUN HAKLARI
ELİNDEN ALINIYOR
Memurluğu düzenleyen 657 sayılı kanunun rafa kaldırılmak istendiğine dikkat çeken Özsoy, “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun rafa kaldırılmak istendiği bir dönem yaşamaktayız. İktidar geldiği günden beri, memurluk güvencesini ortadan kaldırarak, memurların haklarını elinden almak istemektedir. Üstelik kanunu değiştirecek çalışmayı bizlerle paylaşmadığı gibi, memur konfederasyonlarını ekarte ederek, çalışmanın sadece bakanlık bürokratlarıyla sürdürüldüğü yolunda bilgiler gelmektedir” ifadelerini kullandı.
KÖTÜ NİYET ELEŞTİRİSİ
Hükümetin, memurlarla mücadele hâlinde olduğunu hatırlatan Özsoy, “Niyetiniz kötüyse; o zaman personel reformu dersiniz, milyonlarca kamu çalışanını sözleşmeli statüye geçirip, iş güvencesini yok etmek istersiniz. Bunları yaparken de kamuoyunu yanıltır, gerçekleri gizlersiniz. Hazırladığınız kanun taslaklarını, hamaset dolu sözlerle piyasaya pazarlamaya çalışırsınız ama gerçek içeriğinden de kimseye bahsetmezsiniz. Sonra da çıkar, bu düzenlemeleri milletin ve vatanın iyiliği için yaptığınızı iddia edersiniz. Türkiye Kamu-Sen, bu niyetlerinizi bildiği için buna asla müsaade etmez. Türk memurunun güvencelerini yok etmek isteyenler, 2 milyon 600 bin kamu çalışanının çelikleşmiş iradelerini karşılarında bulur. Memurluk güvencesini kaldırmaya yeltenenler bilmelidir ki böyle bir girişim durumunda, Türkiye’nin her karış toprağını eylem alanına çevirir, Türk memurunun en büyük kazanımı olan memurluk güvencesini savunuruz” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme