Memurlar önemli kazanım elde etti

Memur-Sen İl Temsilcisi Abdülkadir Hız, memurların Toplu Sözleşme'de önemli kazanımlar elde ettiğini belirtti Memur-Sen İl Temsilcisi Abdülkadir Hız, memurların Toplu Sözleşme'de yapılan görüşmeler neticesinde önemli kazanımlar elde ettiğine dikkat çekti. Hız, 'Kamu görevlilerini mutlu ve memnun eden kazanımlar paketinin yer aldığı 3. Dönem Toplu Sözleşme mutabakat metninde yer alan kazanımların ülkemize, milletimize, kamu görevlilerine, üyelerimize [&hellip]

Memurlar önemli kazanım elde etti

Memur-Sen İl Temsilcisi Abdülkadir Hız, memurların Toplu Sözleşme’de önemli kazanımlar elde ettiğini belirtti

Memur-Sen İl Temsilcisi Abdülkadir Hız, memurların Toplu Sözleşme’de yapılan görüşmeler neticesinde önemli kazanımlar elde ettiğine dikkat çekti. Hız, “Kamu görevlilerini mutlu ve memnun eden kazanımlar paketinin yer aldığı 3. Dönem Toplu Sözleşme mutabakat metninde yer alan kazanımların ülkemize, milletimize, kamu görevlilerine, üyelerimize ve ailelerine hayırlı olsun. 3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin kamu görevlisi emeklisi ve aileleri ile birlikte 20 milyon kişiyi doğrudan, ekonomik ve sosyal etkileri bakımından 78 milyonu yakından ilgilendiren 3. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri, sizlerinde şahitlik ettiği gibi ilk gün üç kazanımla başladı ve son gün de mali, sosyal ve özlük hakları kapsayan sosyal teşvik paketi ile sonuçlandı” dedi.
ENFLASYON CANAVARI TUŞ EDİLDİ
Hız, şöyle devam etti:
“Toplu sözleşmeyle, 2016 yılı birinci altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5, 2017 yılı birinci altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 4 memur maaşlarına zam gelecek. Bunun yanında kamu görevlilerinin büyük bir çoğunluğunu doğrudan etkileyen sosyo-ekonomik iyileştirmeler geliyor. 2014 yılının gerçekleşen enflasyon rakamı 8.2, 2015 yılının Ağustos ayı itibariyle yıllık enflasyon oranı 6.81, Orta Vadeli Programla hükümetin kamu görevlilerine vermeyi hedeflediği maaş zammı 2016 yılı birinci altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 3, 2016 ve 2017 yılları için enflasyon tahmini yüzde 5, Merkez Bankası’nın 2015 yılı yıl sonu enflasyon tahmini en düşük yüzde 6, en yüksek yüzde 7.8 olmak üzere ortalama yüzde 6.9’dur. İmzalanan toplu sözleşmeyle, 2016 yılı için kümülatif olarak yüzde 11.3 zam alınmıştır. Bu zam hedeflenen enflasyon rakamlarının 6 puan üstünde, gerçekleşen enflasyon rakamlarının ise 3-4 puan üzerinde gerçekleşmiştir. Bu rakamlarda göstermektedir ki, kamu görevlileri 3’üncü Dönem Toplu Sözleşmeleriyle enflasyonu canavarını güreş jargonuyla tuş, boks diliyle nakavt etmiştir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme