• Haberler
  • Genel
  • Memur-Sen üyeleri toplandı – Kocatepe Gazetesi

Memur-Sen üyeleri toplandı – Kocatepe Gazetesi

Memur-Sen konfederasyonuna bağlı çeşitli iş kollarındaki sendikaların üyeleri hafta sonu bir araya geldi. Genişletilmiş il divan toplantısına sendikanın kurmayları da katıldı Memur-Sen Genişletilmiş İl Divan toplantısı 17 Mart Cumartesi sabahı Garden Kale Otel'de gerçekleştirildi. Sendika yönetici ve üyelerinin birlikte yaptıkları kahvaltının akabinde toplantı Memur-Sen ve Şekerbank arasında yapılan anlaşmayla üyelerimize önemli avantajlar sağlayan 'Ailem Katkı [&hellip]

Memur-Sen üyeleri toplandı

Memur-Sen konfederasyonuna bağlı çeşitli iş kollarındaki sendikaların üyeleri hafta sonu bir araya geldi. Genişletilmiş il divan toplantısına sendikanın kurmayları da katıldı

Memur-Sen Genişletilmiş İl Divan toplantısı 17 Mart Cumartesi sabahı Garden Kale Otel’de gerçekleştirildi. Sendika yönetici ve üyelerinin birlikte yaptıkları kahvaltının akabinde toplantı Memur-Sen ve Şekerbank arasında yapılan anlaşmayla üyelerimize önemli avantajlar sağlayan “Ailem Katkı Programının” tanıtımıyla başladı. Toplantının açılış konuşmasını Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik yaptı. Afyonkarahisar’da Memur-Sen’i zirveye taşıdıklarını vurguladığı tüm üyelerine teşekkür edene Çelik; “Memur-Sen büyük ve güçlü bir ailedir. Konfederasyonumuza bağlı tüm sendikalarımız bu ifadelerimizi taçlandıran çok güzel çalışmalara imza atmaktadırlar.” dedi.
“28 Şubat ucubesi kalktı”
Toplantının medyaya açık bölümünde konuşan Diyanet-Sen Dış İlişkiler Genel Sekreteri Mehmet Yaman, açılış konuşmasını kısa tutmak istediğini sözlerin hepsinin ariflere söylenmeyeceğini belirtti.Tatil gününde istirahatinden fedakarlık yaparak toplantıya gelen üyelerin mevcut durumu güzel ifade ettiğini kaydeden Yaman; “Bu bir gönül işi dava işidir. Memur-Sen ailesi olarak bizleri taşradan izliyorsunuz. Memur-Sen ailesi olarak biz güzel kazanımlar elde ettik. İl Başkanımın konuşmasına kadar salonda üşüyordum. Konuşması ve bitimindeki alkışlarla ısındım. Bulunduğum yerde titriyordum, bu güzel insanların simalarını görmekte bizim içimizi ısıttı. Tüm katılımcılara teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum. Diyanet-Sen olarak bizim bir çok kazanımımız oldu. Bu memlekette herkes 18 yaşına gelinceye kadar vasi olduğu çocuğuna istediği spor, folklor, kültür hareketleri için derneklere, cemiyetlere gönderebilirken, 12 yaşına kadar camilere Kur’an öğrenmek için göndermeleri suçtu. Bu 28 Şubat ürününün bir ucubesiydi. Ama Allah’a hamd olsun en büyük idealimiz türbandır, imam hatiplerin önündeki kat sayı engelidir. Bakın onların hepsi bir. Serde imamlık ve hatiplik olduğundan mikrofonu kolay bırakmam. Ama nefsimden fedakarlık edip kendimi sıkarak konuşmamı sonlandıracağım. Bakın 12 yaşındaki çocukların camiye gelmeleri bu memlekette suçtu. Ben çocuğumu futbola yazdırıyorum 8 yaşında kimse demiyor ki bunun kemik ve fizik yapısı iyimidir diye. Ama çocuğumuzu camiye gönderemiyorduk. Allah’a binlerce hamd olsun bu 17 Eylül tarihinde kalktı.” diye konuştu.
“Memur-Sen doğru adres”
Eğitim-Bir Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın, 21. yüzyılda üniversite kapısında horlanan, üniversite yönetimlerinin gazabına uğrayan, yeryüzü tanrılarının gazabına uğrayan, soruşturma geçiren, aşağılanan, horlanan, örsenilen ve ötekileştirilen insanların soluğu Memur-Sen’de aldığını iddia etti. Memur-Sen’in doğru adres olduğunun altını çizen Yalçın; “Burası 21. yüzyılın Hilful Fuduludur. Bu güzel kitleyi 600 bin yüreği bir araya getiren ve buna Afyon’dan en anlamlı desteği sunan katılımcıları yürekten kutluyorum. Bugün Türkiye genelinde konfederasyonumuz 9 bölgede bu toplantıları tertip ederek Türkiye genelini tarıyor. Neden sorusunun cevabı çok basit. Emek ve özgürlük mücadelesi bu ülkede 1992’de rahmetli Genel Başkan Akif İnan tarafından başlatıldı. Yedi güzel insandan birisiydi o. Cahit Zarifoğlu, Alaaddin Özdenören, Rasim Özdenören, Erdem Beyazıt, Hasan Zeyithanoğlu, Ersin Nazif Gürdoğan ve Mehmet Akif İnan. İnan tarafından başlatılan yolculukta ona bir çiçekle bahar gelmez diyenlere, bir çiçekle bütün baharların başladığını söylüyordu. Bütün uzun yolculukların bir çiçekle başladığının bilincinde yola çıkıyordu. 28 Şubat dayatması 8 yıllık kesintisiz eğitimde pedagojik değerlendirme yapmayıp alkışlayanların, 4+4+4 yıllık kesintili eğitimde pedagojik yaklaşımları çok manidardır. Referandum da toplu sözleşmeye hayır diyenler toplu sözleşmenin gerçekleştirileceği masa etrafındaki sandalyelerden yer kapma yarışına girerek ucube bir sendikacılık anlayışının ürünüdür.” şeklinde konuştu.
Toplantıya geniş katılım
Memur-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, toplu sözleşmenin yasalaşması sürecinin önemine dikkat çekerek 4688 sayılı yasanın doğumunda yaşanan sakatlığın bu süreçte yaşanmaması için mücadele ettiklerini, böyle süreçlerin her zaman sancılı olduğunu ifade etti. Genişletilmiş İl Divan Başkanlığı toplantısına; Memur-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Eğitim-Bir Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın, Diyanet-Sen Dış İlişkiler Genel Sekreteri Mehmet Yaman, Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik, ve konfederasyona bağlı sendikaların Şube Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme