- Haberler
- Faydalı Bilgiler
- Memur Sandık Görevlisi Olabilir Mi?
Memur Sandık Görevlisi Olabilir Mi?
31 Mart yerel seçimlerinde kamu personeli olan sandık görevlilerinin görev yeri ikametgah ettikleri ilçeye göre belirlenmektedir. Peki, Memur sandık görevlisi olabilir mi?
Binlerce sandık görevlisinin görev alacağı yerel seçimlerde birçok kamu personeli de görevlendirilmiştir. Peki Kamu personelinin görevi alması zorunlu mu? Yerel seçimlerde kamu görevlileri seçim görevini iptal edebilir mi? Peki, Memur sandık görevlisi olabilir mi? Sizler için araştırdık…
KAMU ÇALIŞANLARI SEÇİMDE GÖREV ALMAK ZORUNDA MI?
Yüksek Seçim kurulu (YSK) 135 sayılı genelgesinde bulunan bilgiye göre; İlçede görev yapan tüm kamu görevlilerinin (298 sayılı Kanunun 26. maddesinde sayılanlar hariç) listesi, mülki idare amiri tarafından ikametgâh ettikleri adres göz ününe alınarak ilçe de bulunan seçim kurulu başkanlıklarına gönderilmektedir. İlçe seçim kurulunda ise kamu görevlisi olan kişiler arasından sandık kurulu başkanı sayısının 2 katını seçer ve göreve engeli olmayan kişileri sandık kurulu başkanı olarak belirlenir. Seçim günü sandık başına gelmeyen başkanın yerine kamu görevlileri arasından belirlenen kişiler arasından en yaşlı seçilerek üye kuruluna başkanlık etmekle görevlendirilir.
KAMU GÖREVLİSİ SEÇİM GÖREVİNİ İPTAL EDEBİLİR Mİ?
Yerel seçimlerde görevli olan isim olduysanız iptal edebilmek için size görevi veren ilçenin seçim kurulundan başvurmanız gerekmektedir. Başvurduktan sonra YSK seçim görevinizi iptal edebilir.
SANDIK GÖREVLİSİ GÖREVİNİ YERİNE YETİRMEZ İSE NE OLUR
Sandık başında durması gereken sandık görevlilerinin oy verme sırasında bir veya birkaçı görevini yerine getirmez ise, sandık başına yedek sandık üyeleri getirilir. Seçim kurulunda bulunan üyelerin sayısı üçten aşağı inerse tutanak tutulur.