Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Memleketinde kendini yabancı hissetmek – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 2 Eylül 2015 Çarşamba 03:00:00
  Büyük Zaferin 93. yıldönümü 25-30 Ağustos tarihlerinde kutlandı. Allah bu millete başkaca zafer destanı yazmak, var olma mücadelesi vermek zorunda bırakmasın.
Yaklaşık beş yıldır Zafer Haftası kutlamalarında milli heyecan ve reflesk yetersizliğinden şikayet ediliyor. Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda törenlere, zafer haftası ve zafer bayramı kutlamalarına karşı ilgisizlikten dem vuruluyor.
Ama hali hazırda hiçbir Allah kulu bir çözüm üretmek, katılım göstermek için bir çaba sarf etmemekte ısrarcı. Her geçen yıl biraz daha içi boşalan bir hal alan kutlamalarda duygu yoğunluğunu en çok 1834 rakımlı Kocatepe’de, Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde kutlanan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi programının icra edildiği tören alanı ve öncesinde ki Zafertepe Abidesinde hissediyorsunuz.
Yüreği burkan, gözleri doldurup, yutkunduran ortamlardan bir tanesi de Giresun’lu Uşaklardan oluşan 42. Alay Şehitliği. Burada bu yıl 29 Cumartesi günü Giresun’dan gönüllü şehit atalarını yad etmek için 50 otobüsle gelen Giresunlular işte vatanseverlik budur dedirttiler. Ayrıca şehitlerine, ecdatlarına olan bağlılıkları da önemli bir örneklik oluşturdu. Binleri aşan tevhidler ve ihlaslar, şehit mezarları başlarında okunan Kur’an-ı Kerimlerle birleştirildi.
Şehitleriyle büyük taarruz ruhunu yaşamak, rabıta etmek için Afyon topraklarına geldiklerini söyleyen Giresunluların yarısı kadar Afyonkarahisar halkından kimsenin bulunmaması üzücü oldu. Protokol mensuplarından ilden kimsenin bulunmaması, yardımcı ya da temsilci düzeyinde kişilerin olmaması ayrı bir üzüntü vesilesidir. İnsanın kendi memleketinde kalabalıklar içinde kendisini yalnız hissetmesi 29 Ağustos 2015 Cumartesi günü bizzat yaşadığım bir duygudur. Giresunlular’ın örnek olması dileğimle Allah milletimize bir daha zafer kazanmak zorunda bırakmasın.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti