• Haberler
  • Genel
  • 'Memleket Sevgisi' için 25 bin resim yarıştı

'Memleket Sevgisi' için 25 bin resim yarıştı

Oruçoğlu Termal Otel sponsorluğunda Türkiye genelindeki ilköğretim okulları arasında gerçekleştirilen Memleket Sevgisi adlı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri verildi Afyonkarahisar Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteği ve Oruçoğlu Termal Otel sponsorluğunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türkiye geneli ilköğretim okulları arasında yapılan 'Memleket Sevgisi' isimli resim yarışması düzenlendi. [&hellip]

‘Memleket Sevgisi’ için 25 bin resim yarıştı

Oruçoğlu Termal Otel sponsorluğunda Türkiye genelindeki ilköğretim okulları arasında gerçekleştirilen Memleket Sevgisi adlı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri verildi

Afyonkarahisar Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ve Oruçoğlu Termal Otel sponsorluğunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türkiye geneli ilköğretim okulları arasında yapılan ‘Memleket Sevgisi’ isimli resim yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere Oruçoğlu Termal Otel’de düzenlenen törenle ödülleri verildi. Törene Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, Belediye Başkan Vekili Mahmut Karcı, Hava Meydan Komutanı Hv. Kurmay Albay Cengiz Tatar, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Baro Başkanı Mümtaz Akıncı, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, öğrenciler ve aileleri katıldı.
“Bayram dolu dol kutlandı”
Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, bayram kutlamalarının ilimizde dolu dolu geçtiğini belirterek, geleceğin bu gün içinde bulunduğu durumun gurur verici olduğunu söyledi. Cumhuriyetin demokratik kurallarına bağlı, Cumhuriyet ilkelerine dayalı bir yönetim ile yönetildiğimizi anlatan Kişioğlu, “Ülkemiz yokluluklar içinden bu günlere gelmiştir. Meclisin kurulduğu yıllarda sıkıntıda olan bir millet bu gün her şeye sahip bir millet haline geldi. O zaman şekeri bulamayan, gazı bulamayan bu millet sanayi ürünlerini ihraç eder bir hale geldi. Dünya’da bu seviyeye gelmek gurur verici bir başarıdır. Ama bu yeterli değil. Atatürk’ün çağdaş uygarlık anlayışı ile daha yukarılara çıkmak istiyoruz. Bu amaca ve başarıya varmak içinde çaba göstermeliyiz” dedi.
Birinci, Ankara’dan
İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, anlamlı bir günde geleceğimizin teminatı olan çocuklarla bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, düzenlenen programda emeği geçenlere teşekkür etti. Yaklaşık 25 bin resmin yarıştığı yarışmada Ankara Bilim Sanat Merkezi 8. sınıf öğrencisi Kader Macar birinci, Kütahya Dumlupınar İlköğretim okulu 8. sınıf öğrencisi Havva Altınbaş ikinci, Adapazarı Sabiha Hanım İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Şevval Özer’de üçüncü oldu. Mansiyon ödülü alan öğrencilere de ödülleri takdim edildi.
Hacivat ve Karagöz’e büyük ilgi
Protokol üyeleri ödül töreninin ardından yarışmada dereceye giren resimlerden oluşan sergiyi gezdi. Törende Hacivat ve Karagöz gösterisi de sunuldu. Geceye katılan minikler gösteriyi izlemek için sahneye akın etti. Daha sonra Afyonkarahisar Belediyesi Zeybek ekibi sahne aldı. Katılımcılardan yoğun alkış alan zeybek gösterisinin ardından illüzyon gösterisi yapıldı. Gösteri davetliler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Tören pop müzik konseri ile sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme