• Haberler
  • Genel
  • “Memleket iyiye gidiyor yeter ki fitne çıkmasın”

“Memleket iyiye gidiyor yeter ki fitne çıkmasın”

İl Koordinasyon Kurulunun 2014 yılı birinci koordinasyon toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında yapıldı. Toplantı açılışında kamu idarecilerine seslenen Balkanlıoğlu: “Memleketimiz çok iyiye gidiyor. Büyüme trendinde Çin’den sonra ikinci sıradayız. Yeter ki bizim içeride fitne fesat çıkmasın. Kamu kurumlarındaki görevliler devlet parasını harcarken çok dikkatli olmalı. Çünkü üzerinde 70 milyon insanın kul hakkı var.” mesajını verdi [&hellip]

"Memleket iyiye gidiyor yeter ki fitne çıkmasın"

İl Koordinasyon Kurulunun 2014 yılı birinci koordinasyon toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında yapıldı. Toplantı açılışında kamu idarecilerine seslenen Balkanlıoğlu: “Memleketimiz çok iyiye gidiyor. Büyüme trendinde Çin’den sonra ikinci sıradayız. Yeter ki bizim içeride fitne fesat çıkmasın. Kamu kurumlarındaki görevliler devlet parasını harcarken çok dikkatli olmalı. Çünkü üzerinde 70 milyon insanın kul hakkı var.” mesajını verdi

Vali İrfan Balkanlıoğlu, yeni yılın ilk koordinasyon toplantısının tüm kurumlara ve Afyonkarahisar’a faydalı olmasını diledi. Balkanlıoğlu, tüm yatırımcı kuruluşların önceki yıllarda yapmış oldukları özverili çalışmalarının devam edeceği kanaatiyle, emeği geçen herkese teşekkür etti.
ÖDENEKTE DSİ ÖN PLANDA
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 2013 yılında ildeki kamu yatırımlarının proje sayısının 944 olduğunu kaydetti. Toplam proje bedelinin yaklaşık 3 milyar 819 milyon lira olduğunu söyleyen Balkanlıoğlu; “Önceki yıllar harcaması bir milyar 636 milyon lira, yılı ödeneği 660 milyon ve dönem sonu harcaması 662 milyon TL’dir. Buna göre yatırımlarda yüzde 100 nakdi gerçekleşme ve yüzde 60 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. İlimizdeki yatırımcı kuruluşlardan 2013 yılı ödeneğinden en fazla pay alan üç kuruluş ise sırasıyla şöyledir; 143 milyon 782 bin TL ile DSİ 18. Bölge Müdürlüğü birinci sırada, 88 milyon 296 bin TL ile İller Bankası A.Ş. Bölge Müdürlüğü ikinci sırada, 59 milyon 612 bin TL ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü üçüncü sıradadır.” dedi.
ÜÇÜNCÜ SIRADA EĞİTİM VE SPOR VAR
Kamu yatırımlarının sektörel dağılımında en fazla ödeneğin 197 milyon lira ile tarım orman sektörüne ait olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu; “140 milyon 453 bin TL ile ulaştırma sektörü ikinci sırada gelirken, üçüncü sırayı 133 milyon 510 bin lira ile eğitim kültür spor sektörü takip etmektedir. Dönem sonu harcamalarda ise; Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü 178 milyon 416 bin TL ile ilk sırada yer almıştır. İkinci sırada, 143 milyon 782 bin TL ile DSİ 18. Bölge Müdürlüğü, üçüncü sırada ise 62 milyon 535 bin TL ile İller Bankası A.Ş Eskişehir Bölge Müdürlüğü yer almıştır.” diye konuştu.
BÜYÜMENİN FARKINA VARILAMIYOR
Vali İrfan Balkanlıoğlu, tüm kamu çalışanlarının şimdilik çeşitli görev ve makamlarda bulunduklarını hatırlattı. İhdas edilen görevler nedeniyle emirlerine bir çok personelin araç gereci verildiğini söyleyen Vali Balkanlıoğlu; “Çağdaş medeniyet seviyesinde, onun üzerinde vatandaşı rahat ettirecek alt yapı ve kamu yatırımlarını sağlamak zorundayız. Her geçen gün memleketimiz iyiye gidiyor. Hele son yıllarda şükredeceğimiz çok şeyler var. Değişik yerlerde bazen söylüyoruz. Gelişmeleri ve memleketimizdeki ileri gitmeleri içinde yaşadığımız için kendi gözlemlerimizle pek farkında olamıyoruz. Aynen bir bebeğin kucakta büyümesi gibi. Büyüdüğünün farkında olamıyoruz. Ancak dışarıdan gelenler, bizden dışarıya insanlar gittiklerinde Türkiye’deki gelişmeleri somut verilerle onlar bize söylüyorlar.” şeklinde konuştu.
GELİŞMENİN GÖSTERGELERİ VAR
Afyonkarahisar’dan yurt dışına çok insan gittiğini söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, sadece Emirdağ ilçesinden en az yüz binin üzerinde gurbetçinin yurt dışında çalıştığını kaydetti. Gurbetçilerin hudut kapısından girdikleri an itibariyle memleketlerine gelinceye kadar gelişmeleri, personel davranışlarını övgüyle anlattıklarını belirten Vali Balkanlıoğlu; “Daha önce çilesini çekip memlekete gelmenin bir kabus olduğu ortamlardan uzaklaştıklarını söylüyorlar. İmkanların gelişmesinden, havaalanlarından, hızlı trenler, alt yapıdaki ilerlemeler ve yol kenarına dikilen ağaçların bile medeniyet göstergesi olduğu belirtiliyor. İstanbul’daki gelişmeler, alt yapı, güzellik, çiçekler, park bahçeler meydan düzenlemelerinin hepsi gelişmenin ve ilerlemenin göstergeleridir. Bunlar hep astından üstüne tüm kamu görevlilerinin fedakarca çalışmaları sayesinde olmaktadır.” ifadelerini kullandı.
DEVLET PARASI DİKKATLE HARCANMALI
Vali’nin tek başına hiçbir şey yapamayacağını işin özünün ekip ve ruh meselesi olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Kamu çalışanları ürettikçe sonuçta memleketimiz kazanıyor. Emanet edilen paraların tek kuruşunu dahi israf etmeden yerinde, zamanında iyi kontrol ve koordine ederek memleketi bu hale getirdiniz çokta iyiye gidecektir inşallah. Üniversitelerdeki gelişmeleri de söylemeden geçemeyeceğim. Şu anda Türkiye’de 81 ilde üniversite var. Hayal bile edilemezdi. Çalıştığım ilçelerin vilayetlerindeki üniversiteler MYO gibiydi. Bir fakülte açmak için çaba sarf ederlerdi. Bingöl Valisi iken ben sadece MYO vardı. Hep hayıflanırlardı. Memleketimiz çok iyiye gidiyor. Büyüme trendinde Çin’den sonra ikinci sıradayız. Yeter ki bizim içeride fitne fesat çıkmasın. İnsanlar mevzuata uygun davransın. Herkes vazifesini bilip ona göre hareket etsin. Kamu kurumlarındaki görevliler devlet parasını harcarken çok dikkatli olmalı. Çünkü üzerinde 70 milyon insanın kul hakkı var. Bu düşünce ve hissiyatla davransınlar.” (Kocatepe Haber Merkezi)

AKÜ her gün farklı ilerliyor

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversite olarak gerçekleştirdikleri çalışma ve projelerle
eğitim öğretimin kalitesinin yükseldiğini ciddi değişiklikler yapıldığını belirtti

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversitenin 2013 yılı yatırım bütçesinin 49 milyon 743 bin lira ile başlayıp, sonradan yaptıkları çalışmalarla rakamın 56 milyon lirayı geçmiş olarak uygulamaya konulduğunu aktardı.
AKÜ’DE 18 AYRI
ÇALIŞMA YAPILDI
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, geçen yıl itibariyle 18 çalışma yaptıklarını söyledi. İhalesi yapılıp ve bitenlerle birlikte yapılanları aktaran Solak; “AÇK Yerleşkesi’nde poliklinikler binası ile, tıp, diş hekimliği ve eczacılık fakültelerinin eğitim amacıyla kullanılacak olan derslikler binasının ihaleleri yapıldı. Bu y ılın Kasım ayında hizmete açılması planlanıyor. ANS Yerleşkemizde 3 bin kişilik bir yemekhane ile mühendislik ve teknoloji fakültelerimizin tüm laboratuarlar kapalı alan ihtiyacını gidermek üzere binasının temeli atıldı. Bu iki tesiste Ekim-Kasım döneminde hizmete açılacak.” dedi.
MANDACILIK ÜLKE İÇİN ÖNEMLİ TESİS
Mandacılık tesisinde Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun kendilerine üst düzey katkılar verdiğini söyleyen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, tesisin bittiğini, mandaların alındığını yakında açılış yapılacağını bildirdi. Solak, 2 milyon liralık bu projeninin Afyonkarahisar’da il ve üniversiteyi buluşturan bir ilk olarak çalışmanın önem taşıdığı söyledi. Mandacılığın Afyon’un markası açısından son derece önemli ürünlerden olduğunu belirten Solak; “Açılış sırasındaki ziyaretlerde bu tesisin Türkiye’de çok önemli bir merkez olduğu görülecek.” diye konuştu.
17 ŞUBAT’TA AÇILIŞ VAR
Şuhut yolu üzerinde İslami Bilimler Fakültesi’nin eğitim bloğunun bittiğini belirten AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, bu hafta taşınmaların süreceğini kaydetti. 17 Şubat tarihinde eğitim bloğu açılışını yapacaklarını belirten Solak; “Sandıklı ilçemizin Yunus Emre kampüsünde MYO yeni binası bitti. Tefrişi de bu dönemde bitecek. Onu da yine bu dönemde açacağız. Bugünlerde bir kısmı bitenleri hizmete açıyoruz, bitmeyenleri de bu yılın Ekim ve Kasım aylarında açacağız. ANS Yerleşkesi’nin yolunun sağında OSB yanında yer alan BESYO’nun antreman binası, halı sahası, tenis kortu, açık futbol sahası bitti. Hem üniversitemizin hem de tüm Afyonkarahisarımızın hizmetine sunduk.” şeklinde konuştu.
GÜVENLİK ELDEN GEÇİRİLDİ
Eğitim ve Fen Edebiyat Fakültelerinin AKÜ’nün en büyük fakülteleri olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, birinde 4 bin 200 diğerinde ise 2 bin 600’e yakın öğrencinin bulunduğunu ifade etti. Her iki bina toplamında 72 derslik, 6 adet anfinin yer aldığını kaydeden Solak; “Tümünün tefrişini yeniledik. Üniversitemize yakışır şekilde lise sıraları gibi olan, yıpranmış tüm tefrişlerin üzerinden 10 yıl geçtiği için hepsini yeniledik. Şu anda öğrencilerimiz memnuniyetle kullanıyorlar. Bu bölge güvenlik açısından fevkalade önemliydi. Bizim ANS Yerleşkemiz de 21 bin insan yaşıyor. 19 Bin küsüru öğrenci, yaklaşık 1400’ü de akademik ve yardımcı personellerden oluşuyor. Geceleri ciddi güvenlik sorunumuz vardı. İhata duvarı sonra çitle çevirdik. Ardından kartlı sisteme geçtik. Sadece ihata duvarı ve çit için 1.8 milyon lira harcadık. Kartlı sistem için 5 kapıyı gözden geçirdik. Hepsi de şu anda turnike, bariyer ve kamere sistemi ile donatıldı. Çünkü kimsenin burnu kanamadan, problemsiz şekilde eğitim öğretim yılı boyunca huzur ve sukün içinde eğitimin sürdürülmesini istedik.” ifadelerini kullandı.
MERKEZ KÜTÜPHANE AÇILACAK
Yerleşke mantığı içinde sistemin bütün olması gerektiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ olarak birinci ve ikinci öğretimi yapan bir eğitim örneği olduklarını kaydetti. Sabah saat 07.30’dan gece 22.30’a kadar tümüyle faaliyetleri sürdürdüklerini aktaran Solak şunları söyledi: “Ay başından itibaren merkez kütüphaneyi açacağız. 11 Bin metrekare kapalı alanda aynı anda bin 100 öğrenci ve öğretim elemanının oturup dersini hazırlayacağı, multi medyaya girebileceği, uygulama yapabileceği tesisi Mart ayında hizmete açacağız.”
Burcu AYDIN’ın haberi

Hastane inşaatları sürüyor

Kamu Hastaleri Birliği Genel Sekreteri
Dr. Ayhan Erenoğlu, iki önemli hastane
inşaatının devam ettiğini belirtti. Erenoğlu,
Dinar Devlet Hastanesi ve Afyonkarahisar
Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin hizmete girmesiyle sağlık hizmetinde artan kalitenin daha net hissedileceğini söyledi

Afyonkarahisar Kamu Hastaleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Emirdağ Devlet Hastanesi için yıkım kararı çıkma ihtimalinin çok fazla olduğunu kaydetti. Emirdağ’ın önemli bir ilçe olduğunu söyleyen Dr. Erenoğlu; “Deprem analizi sonucu ilçe hastanesi için yıkılma kararı çıkarsa başka bir yere yapılması hizmet açısından çok önemlidir.” dedi. İki önemli hastanenin yapım aşamasında olduğunu belirten Dr. Ayhan Erenoğlu, Dinar Devlet Hastanesi ve 250 yataklı Afyonkarahisar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapımının devam ettiğini kaydetti. Erenoğlu; söz konusu hastalerin hizmete girmesiyle sağlık hizmetinde artan kalitenin daha net hissedileceğini sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

DSİ için 2013
verimli bir yıldı

Isparta Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdür Yardımcısı Şükrü Baysal, 2013 yılı yatırım ödenekleri kapsamında yatırım programında işler hakkında bilgi verdi.
Şükrü Baysal; 11 adet büyük su işi 50 adet taşkın koruma, 3 adet taşkın ve rüsubat kontrolü, 56 adet gölet ve sulaması, 3 adet YÜS sulama şebekesi yapımı, 37 adet YAS sulama şebekesi yapımı, bir adet tesis onarımı, bir adet taşkın ve kurutma tesisleri onarımı olmak üzere toplam 162 adet proje yer aldığını kaydetti. Söz konusu proje tutarının yaklaşık 713 milyon lira olduğunu dile getiren Baysal; “Parasal gerçekleşme yüzde yüz oranındadır. 2013 Yılı yatırım programında 11 adet Büyük Su İşleri Yapımı çalışması yer almaktadır. Bunlar; Çay barajı, Afyonkarahisar içme suyu, Akdeğirmen Barajı Arıtma Tesisi Arası İsale hattı, Afyonkarahisar ilçe ve beldeleri içme suyu arsenik arıtma tesisi ikmali birinci aşama, Afyonkarahisar ilçe ve beldeleri içme suyu arsenik arıtma tesisi ikmali ikinci aşama, Afyonkarahisar ikinci kısım yerleşim yerlerinin arsenik arıtma tesisinin yapılması, Akdeğirmen Barajı su kaçaklarının önlenmesi ikinci kısım, Güneş ve Tokuşlar beldeleri yağmur suyu ve atık su şebekesi yapımı, Afyonkarahisar içme suyu isale hattı deplasesi-2, Çay barajı proje, Sandıklı Yavaşlar barajıdır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Karayollarının çalışmaları sürüyor

Karayolları 3. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, üçüncü bölgedeki çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti

Konya Karayolları 3. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, Afyonkarahisar’da 2013 yılında 28 adet proje yürütüldüğünü belirtti.
Geçen yılın toplam proje bedelleri tutarının 1 milyar 713 milyon 49 bin lira olduğunu söyleyen Mahmut Yıldız, 2012 yıl sonu harcamasının 992 milyon 35 bin lira, 2013 yılı sene başı ödeneğinin 49 milyon 109 bin lira olduğunu kaydetti. Karayolları 3. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız; “Geçen yıl ek ödenek tutarı 129 milyon 307 bin lira, yılı harcaması ise 178 milyon 416 bin liradır. Kayıtlarda olmayan harcama tutarı 279 milyon lira harcama var. Borcumuz vardı. Afyonkarahisar, Konya, Ereğli, Ulukışla ayrımı aksı uzunluğu 389 kilometre olan bu aksın tamamı sathi kaplamalı bölünmüş yol olarak bitirilmiştir. Geçen yıl sonuna kadar yolun tamamında 5 adet beton sıcak karışımı ihalesi ile çalışmalar sürdürülmektedir. Sivrihisar, Afyon, Ankara yolunun tamamı sıcak karışım olarak bitti. Afyon, Gazlıgöl, Kırka yolunda Afyon-Çayırbağ arasında 7 kilometrelik kesimde çalışma tamamlanmıştır.” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Beton asfalt oranı yüzde 81

Antalya Karayolları 13. Bölge Müdürü Ruhi Özgen, Afyonkarahisar sorumluluk sahasında
yürütülen çalışmaların geniş bir alanda sürdürüldüğünü belirtti. Özgen, devlet yollarında beton asfalt oranının yüzde 81 olduğunu sadece Dinar-Çivril yolunun 17 kilometresinin kaldığını açıkladı

Antalya Karayolları 13. Bölge Müdür Yardımcısı Ruhi Özgen, müdürlüğün 135 kilometresi devlet yolu, 105 kilometresi il yolu olmak üzere Afyonkarahisar’da toplam 240 kilometre yol ağının bulunduğunu söyledi.
Devlet yollarının 110 kilometresinde beton asfalt çalışmasının bittiğini kaydeden Ruhi Özgen şunları söyledi: “Afyonkarahisar ilinde devlet yollarının 25 kilometresi satih kaplama olarak tamamlanmıştır. İl yollarının 7 kilometresi beton asfalt, 98 kilometresi satih kaplamadır. Devlet yollarında beton asfalt oranı yüzde 81’dir. Sadece Dinar-Çivril yolu 17 kilometre kalmıştır. Onu da önümüzdeki yıllarda programa alarak bitireceğimizi ümit ediyorum. Geçen yılki yatırım programında; 4 adet devlet ve il yolları yapım ve onarımı, bir adet köprü yapımı, 2 adet turizm alanı ve merkezi yolları, bir adet otoyollar ve ekspres yollar etüt proje müşavirlik hizmetleri, bir adet asfalt fiziki standartları yükseltilmesi olmak üzere toplam 9 adet yatırım projesi bulunmaktadır. Bu projelerin toplam bedelleri 474 milyon lira olup, önceki yıllar harcaması 363 milyon liradır. 2013 Yılı ödeneği 47 milyon lira olup, yıl sonuna kadar 47 milyon lira harcama yapılmıştır. Nakdi gerçekleşme yüzde yüz, fiziki gerçekleşme yüzde 86’dır. Çalışmalarımızı geniş bir alanda sürdürdük.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme