• Haberler
  • Genel
  • Memleket havaları beğeni topladı – Kocatepe Gazetesi

Memleket havaları beğeni topladı – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden Folklor Kulübü tarafından düzenlenen “Memleket Havaları” adlı halk dansları gösterisi gerçekleştirildi Gösteri, AKÜ öğretim elemanları ve öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda Afyonkarahisarlının yoğun ilgisiyle karşılandı. Gösteri öncesinde AKÜ Folklor Kulübü Halk Dansları Ekibi, Haber Türk TV kanalında Türkiye’deki müzikal kültürü araştırmak amacıyla yayınlanan ve sunuculuğunu İskoç asıllı Paul Dwyer’in [&hellip]

Memleket havaları beğeni topladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden Folklor Kulübü tarafından düzenlenen “Memleket Havaları” adlı halk dansları gösterisi gerçekleştirildi

Gösteri, AKÜ öğretim elemanları ve öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda Afyonkarahisarlının yoğun ilgisiyle karşılandı. Gösteri öncesinde AKÜ Folklor Kulübü Halk Dansları Ekibi, Haber Türk TV kanalında Türkiye’deki müzikal kültürü araştırmak amacıyla yayınlanan ve sunuculuğunu İskoç asıllı Paul Dwyer’in yaptığı “Müzik ve Yol” adlı program için Afyonkarahisar oyunlarını sergilediler. Ardından “Memleket Havaları” adlı gösteri sahnelendi.
Başkanlığını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Vahdet Altundal’ın yaptığı ve tamamı AKÜ öğrencilerinden oluşan Folklor Kulübünün halk oyunları gösterisinde, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait zeybek, çiftetelli, halay, hora, karşılama, bar, teke ve horon izleyicilerin beğenisine sunuldu.
Gösteri sonunda bir konuşma yapan Folklor Kulübü Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Muharrem Feratan, Afyonkarahisar’ın ilk Halk Dansları Topluluğu olarak 11 yıldır faaliyet gösteren Halk Dansları Topluluğunun yurt içi ve yurtdışı birçok kültürel etkinlikte üniversitemizi temsil ettiğini belirterek, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

Bakmadan Geçme