Memleket, bir daha böyle acı yaşamasın

Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü, Soma’da hayatını kaybeden madenciler için anma programı düzenledi Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü, Soma’da hayatını kaybeden madencileri yâd etti. AKÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahri Ersoy, Türkiye tarihinin en önemli maden kazasının yaşandığını kaydetti. Bölüm öğrencilerinin Soma'da hayatını kaybedenler için bir anma [&hellip]

Memleket, bir daha böyle acı yaşamasın

Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü, Soma’da hayatını kaybeden madenciler için anma programı düzenledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü, Soma’da hayatını kaybeden madencileri yâd etti. AKÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahri Ersoy, Türkiye tarihinin en önemli maden kazasının yaşandığını kaydetti. Bölüm öğrencilerinin Soma’da hayatını kaybedenler için bir anma merasimi düzenleme taleplerini ilettiğini kaydeden Ersoy, “Biz önümüzdeki haftalar içinde olayın sebeplerinin biraz daha açığa çıkması ile birlikte geniş katılımlı bir anma programı düzenlemeyi planlıyorduk. Şu an hem manevi vazifemizi yerine getirmek hem de Türk milleti olarak onların yanında olduğumuzu ve acılarını paylaştığımızı göstermek adına bu kısa toplantıyı tertip etmiş bulunduk” dedi. Resmi rakamlara göre 283 madencinin kazada vefat ettiğini ifade eden Ersoy, “100’e yakın da yaralı vatandaşımız var. Sayısı henüz kesinleşmeyen ve hala madende olan insanlarımız var. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın açıklamasına göre hala iki panoda yangın devam ediyor. Dolayısıyla da şu anda vahim bir tablo var. Sebepleri için çeşitli yorumlar yapılmakta ancak şu an bir şeyler söylemek için erken. İnşallah memleketimiz bir daha böyle bir acıyla karşılaşmaz” diye konuştu.
GÖREVLER YERİNE
GETİRİLMELİ
Prof. Dr. Ahmet Şentürk ise bir mühendis ya da bir çalışan olarak insanların bu tip çalışma koşullarında mutlaka görevlerini yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Kadere inancın gerekli önlemler alındıktan sonra olabileceğine dikkat çeken Şentürk şunları söyledi:
“Biz görevlerimizi yerine getirdiğimiz zaman bizden kaynaklı bir hata olmaz. Bir olay olmadan gerekli bütün tedbirlerimi alırım ve olay olduktan sonra da bunun kader olduğuna inanırım. Maden yönetmeliğinde bir madendeki oksijen oranının yüzde 19’dan aşağı olması halinde çalışmaya uygun olmadığını söylüyor. Yüzde 2’den fazla metan gazı olduğu zaman burası çalışmaya uygun değildir. Binde 5 karbondioksit olduğu zaman burası çalışmaya uygun değildir. 23 Eylül 2013’de çıkan Maden Yönetmeliğine göre milyonda 50 karbon monoksit varsa yine çalışmaya uygun değildir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme