• Haberler
  • Genel
  • MEM yapılarının deprem dayanıklılık kontrolü AKÜ’de

MEM yapılarının deprem dayanıklılık kontrolü AKÜ’de

İGM Şubat ayı toplantıları sürüyor. Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü binalarının deprem dayanıklılık perfomans testleri, güçlendirme projeleri ve projelerin yaklaşık maliyet hesaplamaları AKÜ ile imzalanacak proje sonrası yapılacak İl Genel Meclisi (İGM) Şuba ayı toplantılarının üçüncü birleşimi dün tamamlandı. Toplantı da ilk olarak gündem dışındaki maddeler okunup, rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderildi. TERMALLER AYRI [&hellip]

MEM yapılarının deprem dayanıklılık kontrolü AKÜ'de

İGM Şubat ayı toplantıları sürüyor. Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü binalarının deprem dayanıklılık perfomans testleri, güçlendirme projeleri ve projelerin yaklaşık maliyet hesaplamaları AKÜ ile imzalanacak proje sonrası yapılacak

İl Genel Meclisi (İGM) Şuba ayı toplantılarının üçüncü birleşimi dün tamamlandı. Toplantı da ilk olarak gündem dışındaki maddeler okunup, rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderildi.
TERMALLER AYRI
BEDEL ÖDEYECEK
Toplantı gündemin 20. maddesi ile devam etti. 2015 yılına ait jeotermal su kullanımının metreküp birim bedelinin işletmecinin kuyu için yapmış olduğu maliyetler düşüldükten sonra KDV hariç İl Özel İdaresi’ne ödeyeceği miktarın ilgili kanun ve yönetmelik doğrultusunda her bir termal turizm merkezi için ayrı ayrı belirlenmesini uygun gören Plan Bütçe, İmar Bayındırlık, İdari Hukuk İşleri komisyonlarının raporları kabul edildi.
OKUL YAPIMI İÇİN
ARSA BAĞIŞLANDI
Dazkırı ilçesine bağlı Yüreğil Köyü’nden Mevlüt Korkmaz isimli vatandaşın, arsa vasfında, üzerinde evinin bulunduğu taşınmazı satın alma talebi açık artırma ile satışını uygun gören komisyon raporları kabul edildi. Işıklar beldesi sınırlarında mülkiyeti Yusuf Gündüz adına kayıtlı, toplam 4.306,26 metrekare alanlı arsa vasfında 11 adet taşınmazın, İl Özel İdaresi adına okul yapılma amacıyla bağışta bulunulmasını uygun gören Eğitim Gençlik Spor, İmar Bayındırlık, İdari Hukuk İşleri komisyonlarının raporları kabul edildi.
MEM AKÜ İLE PROTOKOL
İMZALAYACAK
Mülkiyeti İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait olan binaların, deprem dayanıklılık perfomans testleri, güçlendirme projeleri ve bu projelere istinaden yaklaşık maliyet hesaplamalarının yapılması için AKÜ ile protokol imzanlanarak, yapılacak işlerin bütçesinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce karşılanmasına karar verildi.
ACAR:
GEREKİRSE OKULLAR
YENİDEN
YAPILSIN
İGM MHP Dinar Üyesi İbrahim Acar, 1 Ekim 1995 tarihinde Dinar’da yaşanan depremin ardından kamu ve özel binaların tadilat ve tamirattan geçtiğini söyledi. Bu iş ve işlemleri üniversite birimlerinin yaptığını belirten Acar; “Tadilat geçiren yerlerin bugün kullanım ömürlerinin bittiğini görüyoruz. Tadilat geçirmesine rağmen durumları bu. Takdir edileceği üzere tadilat çalışması sıfır yeni bina yapmaktan maliyet açısından daha yüksek oluyor. Özellikle okul binaları sözkonusu. Eğer okul binaları depreme dayanıklı değilse tadilat yapmak yerine takdir meclisin olmakla beraber yıkılıp yeniden yapılmasını öneriyorum.” dedi.
“GÜÇLENDİRME
SAĞLIKLI DEĞİL”
İGM Başkanı Salih Sel, geçmişte resmi binaların depreme karşı daha dayanıksız olduğunu son dönemde bu durumun biraz daha düzeldiğini kaydetti. Sel, bir inşaat mühendisi olarak depreme karşı bina ve proje güçlendirmesinin çok sağlıklı olduğuna inanmadığını söyledi. Sel; “Söylediğiniz gibi belki güçlendirme maliyetinin yüzde 30 ile 40 fazlası ile yeni binalar yapılabilir. Bunun değerlendirmesinin uygun olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.
YÜZDE 40 ÜZERİ YENİDEN YAPILACAK
İGM Merkez AK Parti Üyesi Ahmet Kocakulak, Milli Eğitim Bakanlığı ile İl Özel İdaresi Plan Proje Müdürlüğü’nün deprem güçlendirmesi yüzde 40’ın üzerine çıkan binaların yeniden yapımı konusunda hem fikir olunduğunu kaydetti. Kocakulak, bu tür binalarda güçlendirme yapmak yerine yenisinin inşaa edileceğini ifade etti. Kocakulak, üniversite ile imzalanacak protokolün de bu çalışmalarda yararlı olacağını sözlerine ekledi.
GELİR İNLİ
MUHTARLIĞINA KALACAK
Dinar ilçesinin kapatılan belediyeliklerinden Çiçektepe beldesinde Halil Evran isimli vatandaşın kanun yayımlandığı tarihten önce satın aldığı arsa vasıflı taşınmazın tapu devrinin yapılmasını uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. Çay ilçesinin İnli Köyü sınırlarındaki taşınmaz üzerinde kurulan baz istasyon gelirinin muhtarlığa verilmesi ve taşınmazın muhtarlığa 3 yıl tahsisi uygun görüldü.
EMNİYETE BEDELSİZ
ARAÇ DEVREDİLECEK
İl Özel İdaresi’nce alınan bir aracın İl Emniyet Müdürlüğü’ne bedelsiz devri ve adına tesciline karar verildi. İGM MHP Bolvadin Üyesi Nazmiye Kılçık, bedelsiz devrin ileriki dönemde diğer kurumlara örnek olabileceği fikrini söyledi. İGM Başkanı Salih Sel, komisyon üyelerinin bu şekilde uygun gördüğünü kaydetti. İbrahim Acar, mali ve diğer sorumlulukların araçların verildiği kurumlarca alınması için bedelsiz tahsis edilen araçların devir edilmesi gerektiğini belirtti.
BİLGİLENDİRMELER YAPILDI
Kapanan Belediyelerin mülkiyeti İl Özel İdaresine geçen taşınmazların tahsis, satın alma ve kiralanmasını talep eden dilekçeler konusunda meclis üyelerine bilgilendirmeler yapıldı. Sandıklı ilçesine bağlı Sorkun Köyü’nde mülga Sorkun Belediyesi tarafından İller Bankası’na verilen yetki kapsamında devam eden imar çalışmalarına, devam edilip edilmeyeceğine Çevre Bakanlığı’ndan gelen görüş doğrultusunda karar verilecek. Meclisin 4. birleşimi bugün gerçekleştirilecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme