MEM Müdürü Yalçın’a soruşturma izni

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve üç görevli, hakkında görevini kötüye kullanmak ve idareyi yanıltmaktan dolayı Valilik tarafından soruşturma açılmasına karar verildi Edinilen bilgilere göre Valilik, konuyla ilgili yaptığı ön incelemede, idarenin yanıltıldığını belirledi. Valilik, hazırladığı raporda “Süleyman Demirel Fen Lisesi'ndeki öğretmenlerin okul idaresiyle ilgili şikayetleri sonrasında başlatılan soruşturmada il merkezinde görev yerlerinin [&hellip]

MEM Müdürü Yalçın'a soruşturma izni

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve üç görevli, hakkında görevini kötüye kullanmak ve idareyi yanıltmaktan dolayı Valilik tarafından soruşturma açılmasına karar verildi

Edinilen bilgilere göre Valilik, konuyla ilgili yaptığı ön incelemede, idarenin yanıltıldığını belirledi.
Valilik, hazırladığı raporda “Süleyman Demirel Fen Lisesi’ndeki öğretmenlerin okul idaresiyle ilgili şikayetleri sonrasında başlatılan soruşturmada il merkezinde görev yerlerinin değiştirilerek idari bir tedbir alınabilecekken il dışına tayin edilmiştir. Bu zaten hukuka da uygun bulunmamıştır. Afyonkarahisar İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu iptal kararındaki cümle gerekçe gösterilerek sanki mahkeme bir işlem tesis etmiş gibi ve mahkemenin kararını uyguluyormuş algısı oluşturarak atama makamı yanıltılmıştır” ifadelerine yer verdi.
Valilik tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda ayrıca, Afyonkarahisar İdare Mahkemesi’nin iptal kararının yasal süre olan 30 gün geçirilerek geç uygulandığını ve öğretmenlerin mağduriyetine neden olunduğunun anlaşıldığını vurguladı.
Valilik, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Atama Şube Müdürü Rıfat Eksik, Atama Şube Şefi Öznur Kılcıoğlu ve Atama Şube Memuru Abdullah Tunç, hakkında 4483 Sayılı Yasanın 3 ve 6’ncı maddeleri gereğince soruşturma açılmasına izin verilmesine karar verildiğini bildirdi.
Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, konuyla ilgili olarak dosyanın kendilerine gelmesiyle birlikte değerlendireceklerini belirtti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme