• Haberler
  • Genel
  • MEM görevlileri Romanya yolcusu – Kocatepe Gazetesi

MEM görevlileri Romanya yolcusu – Kocatepe Gazetesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri Avrupa Birliğinin finanse ettiği Gençlik Hareketi Projesi kapsamında Romanya'ya gidecekler 31 Temmuz – 7 Ağustos 2011 tarihleri arasında Romanya'nın Curtea De Arges bölgesinde Kültürler Arası Diyalog Derneğinin düzenlediği ve Ayrımcılığa Karşı Güçlendirme başlığı altında Avrupa Birliğinin finanse ettiği Gençlik Hareketi kapsamında bir proje düzenlenecek. Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, [&hellip]

MEM görevlileri Romanya yolcusu

İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri Avrupa Birliğinin finanse ettiği Gençlik Hareketi Projesi kapsamında Romanya’ya gidecekler

31 Temmuz – 7 Ağustos 2011 tarihleri arasında Romanya’nın Curtea De Arges bölgesinde Kültürler Arası Diyalog Derneğinin düzenlediği ve Ayrımcılığa Karşı Güçlendirme başlığı altında Avrupa Birliğinin finanse ettiği Gençlik Hareketi kapsamında bir proje düzenlenecek.
Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, İspanya, Macaristan ve Türkiye’den katılan 8 kurum ve kuruluştan 25 görevli, gönüllülük esasına dayalı olarak savunmasız genç grupları sosyal olarak dahil etmeyi ve ayrımcılığa karşı mücadelede çalışan gençleri desteklemeyi hedefliyor.
Gönüllü katılım desteklenecek
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Müdür Yardımcısı Emin Ekici, Proje Koordinasyon Ekibinden Ekrem Tekatlı ve AR-GE Biriminden İngilizce Öğretmeni İsmail Denk projede görev alacaklar. Proje ziyareti öncesinde AR-GE Bürosunda proje bilgilendirme toplantısı yapıldı. Projenin amaçları, ayrımcılığa maruz kalan genç grupların kişisel gelişimi için insan hakları eğitimi vermek ve katılımcıların yaygın yöntemleri kullanma kapasitelerini geliştirmek, ayrımcılığa karşı reklam kampanyalarının temini için bilgilendirme ve kültürel çeşitliliğe saygı ve hoşgörü geliştirmek, ayrımcılığa maruz kalan genç gruplar arasındaki faaliyetlere gönüllü katılımı desteklemek olarak açıklandı.
Hoş görünün önemi anlatılacak
Genç çalışanların yararlanıcı organizasyon olarak katılacağı bu proje 31 Temmuz-7 Ağustos 2011 tarihleri arasında Arges yakınlarında düzenlenecek. Farkındalık Artırma Kampanyası Avrupa Birliği içinde hoşgörünün öne-mini geniş kapsamda kamuoyunu duyarlılaştırmak adına her katılımcı tarafından kendi ülkesinde yürütülecek. Ayrıca her yararlanıcı ülke; Romanya Ulusal UNESCO Komisyonu, Romanya İnsan Hakları Kurumu, Eğitim Araştırma Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak işbirliği ile Bükreş’teki Kültürler Arası Diyalog Derneği’nin gerçekleştireceği yarışmaya en iyi materyallerini gönderecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme