• Haberler
  • Genel
  • 'Melih Bey'in siyasi ahlakını hepimiz biliyoruz'

'Melih Bey'in siyasi ahlakını hepimiz biliyoruz'

Ankara’nın Yeni Mahalle İlçesi Belediye Başkanı Fethi Yaşar, seçim çalışmalarına destek vermek için memleketi Afyonkarahisar'a geldi. CHP İl Başkanlığı binasında toplantı yapan Başkan Yaşar, bir soru üzerine 'Seçimlere giderken Melih Bey'in siyasi ahlakını hepimiz biliyoruz' diyerek imalı bir cevap verdi Yeni Mahalle Belediye Başkanı CHP'li Fethi Yaşar, partisinin Afyonkarahisar milletvekili adaylarına seçim çalışmalarında destek vermek [&hellip]

“Melih Bey’in siyasi ahlakını hepimiz biliyoruz”

Ankara’nın Yeni Mahalle İlçesi Belediye Başkanı Fethi Yaşar, seçim çalışmalarına destek vermek için memleketi Afyonkarahisar’a geldi. CHP İl Başkanlığı binasında toplantı yapan Başkan Yaşar, bir soru üzerine “Seçimlere giderken Melih Bey’in siyasi ahlakını hepimiz biliyoruz” diyerek imalı bir cevap verdi

Yeni Mahalle Belediye Başkanı CHP’li Fethi Yaşar, partisinin Afyonkarahisar milletvekili adaylarına seçim çalışmalarında destek vermek için memleketi Afyonkarahisar’a geldi. İki gün boyunca seçim çalışmalarına destek vereceğini belirten Yaşar, İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına CHP il Başkanı Nevzat Ercan, Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Milletvekili adayları Burcu Kayıkcı ve Mehmet Ecer ile partililer katıldı.
Belediye Başkanı Yaşar, konuşmasına seçimlerin ülkeye hayırlı olmasını dileyerek başladı. Dünyanın hiçbir yerinde 80 yıl önce yapılanların irdelenerek oy istenmediğini belirten Yaşar, demokrasilerde böyle bir uygulamanın olmadığını söyledi. Televizyonlarda bir algı operasyonu yapıldığını ifade eden Yaşar, vatandaşın, memurun, işçinin, köylünün yaşadığı Türkiye ile televizyonlarda konuşan köşe yazarlarının anlattığı Türkiye arasında fark olduğunu aktardı. Vatandaşların yaşadığı sorunların sosyal demokrat bir yönetim ile çözülebileceğine inandığını belirten Yaşar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara gelmesinin şart olduğunu dile getirdi.
İTHALAT, İHRACATI GEÇTİ
Mevcut iktidarın ekonomi politikaları yüzünden tarımsal üretimin yok olma düzeyine geldiğini, nohut, buğday, pirinç gibi temel tüketim maddelerini bile ithal edilmeye başlandığını söyleyen Yaşar, “Dört mevsimi bir arada yaşadığımız bir coğrafyamız var. Verimli tarımsal alanlarımız var, ovalarımız var. Ama biz son yıllarda bu verimli tarım alanlarının ekilip biçilmediğini öğreniyoruz. Çünkü çiftçi ekip biçse bile emeğinin karşılığını alamıyor. Bu kadar verimli toprakları olan Türkiye, nohudunu, buğdayını, mercimeğini, pirincini dışarıdan alır duruma gelmiştir. Bu topraklarda üretilebilen ürünleri dışarıdan ithal eder hale gelmişiz. Türkiye’de ilk defa tarım ithalatı, ihracatı geçmiştir. Devletin resmi rakamları bunları açıklıyor. Hal böyle olunca cari açık sürekli artıyor. Sokağa çıktığımızda gördüğümüz manzara, emekli perişan, üretici zor durumda, işçi geçim sıkıntısı içinde ve işsizlik çığ gibi büyümüş” dedi.
TÜRKİYE’NİN YÜZDE 99’U
YÜZDE 20 FAKİRLEŞTİ
Merkez Bankası verilerine göre, 2002 yılında Türkiye’nin yüzde 1’lik diliminin ülke gelirinin yüzde 36’sına sahip olduğunu belirten Yaşar, “Bunlar iktidara geldiğinde Türkiye’nin tüm gelirinin yüzde 36’sını yüzde biri alıyordu. 2013 yılı verilerine göre ise yüzde biri ülkenin tüm varlığının yüzde 56’sını alıyor. Yani buda demek oluyor ki, yüzde 99’u yüzde 20 fakirleşmiş bu dönemde, yüzde biri de yüzde 20 daha fazla zenginleşmiş. Sizler fakirleşmişsiniz. 700 bin dolayında insan daha da zenginleşmiş. Bunu düşünerek sandığa gideceksiniz. Ne camiye imam, ne de müftü seçeceğiz. Bizler ülkemize başbakan seçeceğiz, bakanlar kurulu seçeceğiz, parlamentoya milletvekili seçeceğiz” diye konuştu.
Yaşar basın mensuplarının “Ankara’da minibüs şoförlerinden 50 TL para toplanarak Başbakan’ın toplantısına katılması için zorlanıldığını ve bunun altında Melih Gökçek olabilir mi” sorusuna ise imalı bir cevap verdi. Yaşar, “Konuyu bilmiyorum fakatşunu biliyorum. Seçimlere giderken, Melih Bey’in siyasi ahlakını hepimiz biliyoruz yani şey olarak” dedi.
Belediye Başkanı Fethi Yaşar, parti yöneticileri ve milletvekili adayları ile birlikte il başkanlığı odasında kısa bir toplantı yaptı. Daha sonra Sandıklı ve Emirdağ bölgesinde seçim çalışması yapmak için kent merkezinden ayrıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme