Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Galip Leblebicioğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

MELEKLERE İMAN – Kocatepe Gazetesi

Galip Leblebicioğlu 6 Haziran 2017 Salı 12:24:52
 

Enbiya Suresi Ayet 27
“… Bunlar (Melekler) Allah’ın emri ile hareket ederler”
Onların erkeklik ve dişilik özelliği yoktur.
Kur’an’da ve peygamberimizin sözlerinde anılan melekler (dört büyük melek)
1. Cebrail; Görev! Allah ile peygamber arasında elçiliktir.
2. Mikail: Tabiat olaylarını idare etmekle görevlendirilmiştir.
3. İsrafil: Sûr denilen bir vasıta ile kıyametin ve öldükten sonra bütün canlı varlıkların dirilecekleri zamanın geldiğini haber verecek melektir.
4. Azrail: Canlıların ruhunu almakla görevlendirilmiştir.
Bunlardan başka cennet bekçisi Rıdvan cehennem bekçisi Malik, insanların sevap ve günahlarını yazan Hafıza melekleri (Kiramen Kâtibin) kabirde sual soran Münker ve Nekir melekleri bize intikal eden meleklerdir. Daha ancak sayısını Allah’ın bildiği melekler vardır.
Biz bunların hepsine inanır iman ederiz.
KİTAPLARA İMAN
Allah’ın peygamberlerine inzal ettiği (indirdiği) kitapları vardır. Bu kitaplarda emirlerin yasaklanın mükâfatını (Ödüllerini) ve cezasını azabını bildirmiştir.
Yüce Allah, Cebrail vasıtası ile peygamberlere emir ve yasaklarını bildirmiş, bunların bazıları kitap halinde zamanımıza kadar gelmiş bazıları günümüze ulaşamamıştır.
1. Adem Peygambere 10 sayfa
2. Sit Peygambere 50 sayfa
3. İdris Peygambere 30 sayfa
4. İbrahim Peygambere 10 sayfa indirildiği kabul edilir ki bunlara “SUHUF” sayfalar denilir.
 MUKADDES KİTAPLAR olarak bildiğimiz dört büyük kitap ise,
1. TEVRAT Hz. Musa’ya
2. ZEBUR Hz. Davut’a
3. İNCİL Hz. İsa’ya
4. KUR’AN Hz. Muhammed’e gönderilmiştir. Tevrat, Zebur, İncil Allah’ın gönderdiği şeklini muhafaza edememiş, insanlar tarafından değiştirilmiştir, Bu husus tarih akıl ve nakil ile sabittir. Örneğin İncil değişik havariler tarafından değişik şekilde yazılmıştır.
Kur’an kendinden ör çeki dinlen ve kitapları yürürlükten kaldırmıştır.

KUR’ANDA AHLAK

Ahlâk ve AİLE
No:4 Nisa Suresi (Ayet 3-4)

 

Bismillâhirrahmanirrahim.
“Eğer (Kendileri ile evlendiğiniz takdirde) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helal kadınlardan) ikişer üçer dörder alın.
Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın. Yahut sahip olduğunuzla yetinin bu adaletten ayrılmamanız için en uygun yoldur.
Kadınlara mehirlerini günül rızası ile (Cömertçe) verin; eğer gönül hoşluğu ile mehrin bir kısmını size bağışlarsa onu afiyetle yiyin”
(Mehir evlenirken kadına vadedilen para ev mal gibi şeydir)
Bir kızın bir yetimin malını yemek için evlenmenin mahzurlarına değiniyor.
İslam’da zina kesin olarak haramdır. Kadının soğuk isteksiz olması, savaş halinde erkeklerin azalması kadının doğurgan olmaması gibi hallerde haklara riayet etmek şartı ile başka kadınlarla nikâhlanabilir. Eğer Kadın haklarına uymaktan korkuyor ve zaruri bir hal de yoksa Erkek eşi ile yetinmek zorundadır. Metres tutma, ayrı ayrı kadınlarla zina kesinlikle haramdır.
Kadının annelik vakarının korunması, onurunun zedelenmemesi ve istediği takdirde ayrı bir ev ya da oda tahsis edilmesi, saygı gösterilmesi şarttır.
No: 24 Nur suresi (Ayet 22)
“İçinizden Fazilet Sahibi insanlar, servet sahibi kimseler akrabaya, yoksullara Allah yolunda göçedenlere (mallarından) vermiyeceklerine yemin etmesinler. Bağışlasınlar, feragat göstersinler Allah’ın sizi bağışlamasını istemez misiniz? Allah çok bağışlıyandır. Çok merhametlidir”
No: 33 Ahzab Suresi (ayet 55)
“Onlara (peygamber hanımlarına) babaları oğulları, kardeşleri, kardeşlerinin (çocukları) oğulları kızkardeşlerinin oğulları, Kadınları (mümin kadınlar) ve elleri, altında bulunan cariyelerinden dolayı bir günah yoktur. (Ey peygamber hanımları) Allah’tan korkun şüphesiz Allah herşeye şahittir. İnsanlar birbirlerine kötü davranabilirler. Bu davranışları affetmeliyiz. Af Allah’ın yüce şanındandır. O affettikten sonra biz niye etmiyelim.
Kadınlarımızın haklarını korumalıyız. Onlara saygı ve sevgide kusur etmemeliyiz.
Kadınlarda iffet ve namusuna halel getirecek davranışlardan sakınmalıdırlar.
Aile toplumun bir küçük parçasıdır. Ne kadar ahlaklı, namuslu sağlam yapıda olursa, toplumda o derece tutarlı ve sağlam olur.
-Allah iyi ailelere, iyi toplumlara sahip olanlardan eylesin.-

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER