Mekke’nin Fethi Ne Zaman?

Mekke’nin ne zaman Fetih edildiği internette en çok araştırılanlar arasında. Peki, Mekke ne zaman fethedildi. İşte detaylar…

Günümüzde miladi takvim kullanılması nedeniyle miladi takvimde Mekke’nin fethinin hangi tarihe denk geldiğini araştırıyor.

Mekke’nin fethi konusu tarih açısından farklılıklar göstermektedir. Mekke’nin fethi Miladi takvime göre Ocak ayında kutlanmaktadır. Fakat, Mekke’nin fethi yakın dönemde 10 gün geriye çekilmiştir.

Mekke’nin Fethi, 630 yılında gerçekleşmiştir. Mekke’nin fethi için, Hz. Muhammed (s.a.v.) 10 bin kişilik bir ordu ile Hicri takvimle, Hicret’in 8. yılı, Ramazan ayının 10. günü, Medine’den çıkmıştır. (1 Ocak 630). Ramazanı 20’nci günü Miladi takvime göre; 11 Ocak 630 tarihinde Mekke’ye varmış ve aynı gün içinde de Mekke’nin fethi gerçekleştirmiştir. Mekke’nin Fethi ile Mekke’deki Kabe, İslam’ın en kutsal mekanı haline gelmiştir. Ülkemizde son yıllarda Mekke’nin fetih tarihi 10 gün önceye çekilerek Miladi 31 Aralık- 1 Ocak tarihlerinde kutlanmaya başlandı.

Bakmadan Geçme