• Haberler
  • Genel
  • 'Mekke'nin Fethi İşgal Değil İnşirah Hareketidir'

'Mekke'nin Fethi İşgal Değil İnşirah Hareketidir'

'Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi' programında konuşan Araştırmacı-Yazar Doç. Dr. Abdulkadir Macit, Mekke'nin fethinin işgal değil inşirah hareketi olduğunu belirtti.

Anadolu Gençlik Derneği (AG) Afyonkarahisar Şube Başkanlığı tarafından yurt genelinde her yıl düzenlenen “Mekke’nin Fethi” programları bu yılda düzenlendi. AGD Afyonkarahisar Şube Başkanlığı tarafından bu yıl ki program “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” adıyla Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, SP İl Başkanı Beytullah Karataş, Refah Partisi Eski Milletvekili Osman Hazer, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Haber

PROGRAM YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Türkiye’nin en büyük gençlik hareketi olan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) – Millî Gençlik Vakfı (MGV), her yıl düzenlediği Mekke’nin Fethi programının 1393’üncü yıl dönümünü “Kalk ve Uyar, Fethi Müjdele” temasıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinde de coşkuyla gerçekleştirildi. Bu yılın ana teması Filistin’e ve mazlum coğrafyalara destek için ‘Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi’ olarak belirlendi. Afyonkarahisar merkez başta olmak üzere, Sandıklı, Bolvadin, Emirdağ ve Dinar ilçelerinde de gerçekleştirilen programa katılım yoğun oldu.

“AYNI ANDA PLANLI BİR İFSAD HAREKETİ YAPILIYOR”

Kuran-ı Kerim tilaveti ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile SP İl Başkanı Beytullah Karataş, selamlama konuşması gerçekleştirdi. AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, Türkiye’de ve dünyada aynı anda birçok ifsad hareketinin planlı olarak yapıldığı gecede, Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi’ne katılarak önemli bir duruş sergileyen katılımcılara teşekkür etti. Vatan için canını verip şehit düşen  Mehmetçikleri yad edip, Mekke Fethi’nin manasına değinen Coşkun, Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in gönüllerin fethi için başlatmış olduğu ve asırlara ışık tutan kutlu mücadelesinden ve şehitlerden örnekler verdi.

Haber

“MİLİM SAPMADAN FİLİSTİN DAVASININ YANINDAYIZ”

Kur’an ve sünnet yolunda bugün ümmetin izzeti için mücadele veren, şehit şehit büyüyen Filistin davasının her daim yanında olduklarını vurgulayan Coşkun, AGD ve Milli Gençlik Vakfının 7 Ekim 2023 öncesi ve sonrasında ortaya koyduğu duruş ve yapmış olduğu programlarla, destanlar yazan Filistinli yiğitlerin milim sapmadan yanlarında olduklarını bir kez daha tüm dünyanın görmüş olduğunun altını çizdi.

Haber

“FETİH; İŞGAL DEĞİL, İNŞİRAH HAREKETİDİR”

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Doç. Dr. Abdulkadir Macit, göz nuru, şehirlerin en mukaddesi, beledül-emin olan Mekke-i Mükerreme’nin Fethi’nin 1393. yılı nedeniyle, Türkiye’nin her yerinde birbirinden kıymetli programlar düzenleyen Anadolu Gençlik Derneği yönetci ve üyelerine teşekkür etti. Mekke’nin Fethi’nin günümüzde yaşanan zulümler gibi bir işgal değil, bir inşirah hareketi olduğunu söyleyen Macit; “Fetih, imanın küfre, tevhidin şirke, Hakk’ın batıla karşı zaferidir. Bizler inanıyoruz ki Mekke’ye nasip olan bu fetih; bir gün ilk kıblemize de nasip olacaktır.” dedi.

Haber

ŞEHİTLERİMİZE DUALAR EDİLDİ

Programda, vatan için canını veren kahraman şehitlerimiz başta olmak üzere, Gazze, Doğu Türkistan ve dünya üzerinde islam davası için canını veren tüm şehitlerimize Şeneller Hac Umre Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şenel tarafından toplu dua yaptırıldı. “Şehitlik ve Şehadet” konulu Sinevizyon gösterimi, ardından şiirler okundu. Kaşif Grubu öğrencilerinin okuduğu ezgiler ile program sona erdi.

Bakmadan Geçme