• Haberler
  • Genel
  • Mekke’nin fethi gibi, gönüllerin fethine ihtiyaç var

Mekke’nin fethi gibi, gönüllerin fethine ihtiyaç var

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şubesi, yılbaşında Mekke’nin fethinin 1381’inci yıldönümünü kutladı. Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ali Türkaslan, bu etkinliklerle, vatandaşları günaha girmekten kurtardıklarını belirtti Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde Mekke’nin fethinin 1381’inci yıldönümünü kutladı. Besmele ve salavat ile başlayan gecede İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ali Yasir Çalık, Kur’an tilaveti [&hellip]

Mekke'nin fethi gibi, gönüllerin fethine ihtiyaç var

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şubesi, yılbaşında Mekke’nin fethinin 1381’inci yıldönümünü kutladı. Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ali Türkaslan, bu etkinliklerle, vatandaşları günaha girmekten kurtardıklarını belirtti

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde Mekke’nin fethinin 1381’inci yıldönümünü kutladı. Besmele ve salavat ile başlayan gecede İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ali Yasir Çalık, Kur’an tilaveti gerçekleştirdi. Kutlama gecesinde konuşan Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Ali Türkaslan, “Yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin son bulması için Mekke’nin fethi gibi gönüllerin fethine ihtiyaç vardır” dedi. Türkaslan, şöyle devam etti:
“Allah’ın rızasını kazanmak, onun dinini idrak etmek üzere bir araya gelmemiz, bizim için çok büyük bir nimet ve bahtiyarlıktır. Rabbim ayaklarımızı bu minval üzere sabit kılsın. Bize düşen, bu fetih ruhunu kuşanıp yeryüzünü yaşanabilir kılmak ve yeni bir dünya kurmak için mücadele etmektir. Zira insanlık bugün yeni fetihlere muhtaçtır. Başta İslam dünyası olmak üzere yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin son bulması için Mekke’nin fethi gibi gönüllerinin fethine ihtiyaç vardır. Dünya ancak fethi Mübin manası ile ihya olabilir. İnsanlık bu fetih ruhu ile kan ve göz yaşından kurtulabilir.”
“Günahtan arındırıyorsak ne mutlu bize”
Kutlama öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ali Türkaslan, “Yılbaşı gecesinde Mekke’inin fethinin kutlanmasının önemi çok büyük. Eğer biz bugünü kutlamasaydık, bu insanlar nerede olacaklardı? Buradaki insanların buraya gelip bu faaliyete katılmaları bizim için çok önem arz ediyor. Bir insanın yılbaşından arınmış şekilde bizim programımıza katılması bizi onurlandırıyor. Onları zerre kadar günahtan arındırıyorsak bizlere ne mutlu. Neden yılbaşını kutlamıyoruz? Müslümanların cuma namazı var, bayram namazlarında hep beraber toparlanıyo-ruz. Bayramlarımızda hep beraber bir araya geliyoruz. Müslüman olmayan topluluklar bizim bu bayramlarımıza katılıyorlar mı? Hayır. Biz neden onların etkinliklerini kutlayalım, onların yolundan gidelim de çocuklarımızı ve gelecek nesillerimizi bu tehlike ile başbaşa bırakalım” diye konuştu.
Mekke’nin fethinin vatandaşlar tarafından unutulmaya başlandığını belirten Türkaslan, “Mekke’nin fethini insanlar unutmuş bir durumda. 81 il ve büyük ilçelerin tamamında, toplam 200 bölgede bu etkinlikleri yapıyoruz. Bu etkilikleri-mizle 200 bin insan bu etkinliklere katılacak. 200 bin insanı günaha girmekten kurtaracağız Allah’ın izniyle” ifadelerini kullandı.
Mekke’nin fethinin yıldönümü münasebetiyle düzenlenen gecede Ramazan Yurt da bir konfe-rans verdi. Haber: Murat ARISOY

Bakmadan Geçme