Mekke’nin Fethi, coşkuyla kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği’nin geleneksel hâle getirdiği Mekke’nin Fethi kutlaması, bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi   Anadolu Gençlik Derneği, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi’nde Mekke’nin Fethi kutlaması programı düzenledi. Kutlama programına Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Saadet Partisi İl Başkanı Adnan Şenel, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Memur-Sen [&hellip]

Anadolu Gençlik Derneği’nin geleneksel hâle getirdiği Mekke’nin Fethi kutlaması, bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi

Anadolu Gençlik Derneği, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi’nde Mekke’nin Fethi kutlaması programı düzenledi. Kutlama programına Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Saadet Partisi İl Başkanı Adnan Şenel, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Keskin, AKÜ Rektör Yardımcıları, siyasi parti ve STK temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Kurra Hafız Ramazan Sarıtaş’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
“81 İL, 900 FARKLI NOKTA”
Programın açılış konuşmasını yapan AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, AGD olarak kuruldukları ilk günden beri geleneksel olarak kutladıkları Mekke’nin Fethi Programı’nın bu yıl da 81 şube ve 900 farklı noktada kutlandığını belirterek, “Bu programlardaki amacımız gençlerimize fetih şuurunu verebilmektir. Fetih, kalpleri Allah’a açmaktır ve birilerinin dediği gibi işgal yağma ya da talandeğildir. Fetih, aklın hurafeden kurtulup hakikate açılmasıdır. Fetih, yönetimin zulümden kurtulup adalete açılmasıdır. Fetih, tabiatın yağma ve talandan kurtulup yaşamın devamına açılmasıdır. Diğer taraftan biz “eğlence” adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz. Eğlencenin de sevincin de mutluluğun da meşru zeminde olması gerekir. Biz buna inanıyoruz.” dedi.
Programa konuşmacı olarak katılan Dr. Mehmet Hatipoğlu ise günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Program sonunda bilgi yarışması düzenlendi. Yarışma sonrası dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme