• Haberler
  • Genel
  • Mekansal Adres, idari işlemleri kolaylaştıracak

Mekansal Adres, idari işlemleri kolaylaştıracak

Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Mekansal Adres Kayıt Sistemi hakkında Afyonkarahisar’da bilgilendirme toplantısı yapıldı. Sistemin etkin hâle gelmesi ile yetkili idarelerin işleri kolaylaşacak Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’nün Mekansal Adres Kayıt Sistemi hakkında düzenlediği bilgilendirme toplantısı Afyonkarahisar’da, Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantı nedeniyle bir açıklama yapan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İlhan [&hellip]

Mekansal Adres, idari işlemleri kolaylaştıracak

Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Mekansal Adres Kayıt Sistemi hakkında Afyonkarahisar’da bilgilendirme toplantısı yapıldı. Sistemin etkin hâle gelmesi ile yetkili idarelerin işleri kolaylaşacak

Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’nün Mekansal Adres Kayıt Sistemi hakkında düzenlediği bilgilendirme toplantısı Afyonkarahisar’da, Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantı nedeniyle bir açıklama yapan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İlhan Eser, “Mekansal Adres, Genel Müdürlüğümüzün uygulamaya koyduğu bir projedir. Burada verilerin daha sağlıklı olabilmesi amaçlanmaktadır. Adres kayıt sistemi ile o bölgede yaşayan insanların demografik yapısını ortaya koyuyoruz. Pilot illerden birisi de Afyonkarahisar olarak seçildi. Bütün Afyon ilinde bu sistemin altyapısını kurmak amacıyla gelen arkadaşlarımız var. Alanda çalışma yapan arkadaşlarımıza vatandaşlarımız yardımcı olsun” dedi.
NELER HEDEFLENİYOR
Mekansal Adres Kayıt Sistemi ile şu hedeflere ulaşılması bekleniyor:
-Ülke genelindeki tüm adres bileşenlerinin metinsel olarak üzerinde yönetildiği Ulusal Adres Veri Tabanı (UAVT)’na mekansal bir boyut kazandırılarak daha etkin ve fonksiyonel bir Mekansal Ulusal Adres Veri Tabanının oluşturulması.
-Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) tabanlı Kent Bilgi Sistemlerine (KBS) sahip yetkili idarelerin, ikinci bir manuel veri girişine ihtiyaç duymaksızın, sistemlerin entegrasyonu ile kurulacak Mekansal UAVT’yi güncel tutmalarına olanak sağlayacak servislerin hazırlanması.
-Birçok kurum ve kuruluş tarafından ihtiyaç duyulan adres verisinin, Mekansal UAVT üzerinden mevcut standartlara uygun bir şekilde, kurumlarca sağlanan hizmetlerin daha etkin ve doğru bir şekilde sunulmasını sağlayacak mekansal veri paylaşım ve paylaşılan bu verilerin sürekli güncelliğinin sağlanacağı veri güncelleme altyapısının oluşturulması.
-AKS bünyesinde yetkili idarelerce düzenlenmekte olan yapı belgelerinin, Mekansal UAVT ve yapı belgeleri süreci içerisinde yer alan ilgili kurumların sistemleri ile entegre edilerek daha etkin, hızlı, verimli ve hatasız bir şekilde düzenlenmesine, süreç içerisinde Mekansal UAVT’nin otomatik olarak güncellenebilmesine ve yetkili idare sistemleri ile entegrasyonuna olanak sağlayacak altyapının oluşturulması.
-Vatandaşların, adres bileşenleri ve yapı belgeleri ile ilgili süreçlere daha hızlı ve doğru bir şekilde erişebilmelerine ve adrese dayalı hizmetlerde şeffaflığın sağlanacağı bir altyapının oluşturulması. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme