Mehmetçikler, koşar adım Zafer'e gitti

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal Büyük Zaferin, Türkiye'nin işgalci düşmanlardan kurtarılmasının yanı sıra Anadolu'nun sonsuza kadar 'Türklerin yurdu' olarak sonsuza dek tescillendiği eşsiz bir tarih olduğunu  Türkiye Büyük Millet Meclisi ordularının Afyonkarahisar'da başlayan genel taarruzla imkansız olarak tarif edilen bir başarı elde ettiğini belirten Milletvekili Özkal, 'Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Gazze ve Kut-ülAmare'de küllerinden doğan şanlı [&hellip]

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal; Büyük Zaferin, Türkiye’nin işgalci düşmanlardan kurtarılmasının yanı sıra Anadolu’nun sonsuza kadar ‘Türklerin yurdu’ olarak sonsuza dek tescillendiği eşsiz bir tarih olduğunu  Türkiye Büyük Millet Meclisi ordularının Afyonkarahisar’da başlayan genel taarruzla imkansız olarak tarif edilen bir başarı elde ettiğini belirten Milletvekili Özkal, “Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Gazze ve Kut-ülAmare’de küllerinden doğan şanlı ecdadımız, Gazi Mustafa Kemal’in; 19 Mayıs’ta Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşini; düşmanı yakıp kavuran bir yangın olarak Afyonkarahisar’a taşımıştır. Aç susuz yüzlerce kilometrelerce yol geldikten sonra dinlenmeden, Kocatepe’nin sarp kayalıklarını tırmanan Mehmetçikler; Başkomutan’ın emriyle koşar adım ölüme ve bağımsızlığa atılmışlardır. Çıplak ayakları ve düşmana göre yetersiz silahlarıyla, 5 günde şehit kanlarıyla destansı bir zafer yazan kahraman Mehmetçikler, Anadolu’yu sonsuza dek Türk vatanı olarak tescillenmiştir. Geleceğimizin teminatı gençlerimize en iyi şekilde anlatmamız gereken Büyük Zafer’in birlik ve beraberlik ruhuna her daim ihtiyacımız bulunmaktadır” dedi.
KAHRAMANLARI UNUTMAYACAĞIZ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının hiç unutulmayacağını belirtti. Köksal, “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 30 Ağustos’ta ‘olmaz’ denilen bir başarıya ulaşmış, bu başarıyı Türk Milleti’ne adamıştır. Türk Milleti’nin varlık ve yokluk mücadelesinde varlık mücadelesini zaferle taçlandıran büyük Atatürk ve silah arkadaşlarını hiç unutmayacağız” dedi.
Köksal, şöyle devam etti:
“Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlığını, özgürlüğünü, dil, din, ırk, mezhep ve inanç farklılığı gözetmeden omuz omuza, el ele vererek kazanmıştır. 30 Ağustos bu nedenle birliktir,  kardeşliktir. Tam bağımsızlıktır ve toprak bütünlüğüdür, 30 Ağustos Zafer Bayramı hem Cumhuriyet’e ve demokrasiye açılan bir kapı, hem de çoğulculuğa ve çok sesliliğe giden yoldur.”
DESTANSI BİR SONUÇ ALINDI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Başkomutanlık Meydan muharebesinin 94’üncü yılını kutladı.30 Ağustos 1922’de Türk Milleti’nin zora düştüğünde ne yapabileceğini en net şekilde gösterdiğini ifade eden Parsak, “30 Ağustos; köşeye sıkışmış, işgale uğramış, bağrı delinmiş, yoksul düşmüş, darda kalmış, şehit olmuş ve canı yanmış bir milletin neleri başarabileceğini, hangi zorlukları ve mihnetleri aşabileceğini net olarak göstermiştir. Esaretin reddi, boyunduruğun defi, köleliğin ve bağımlılığın tarihe gömülmesi elbette 30 Ağustos faziletinin ve kahramanlığının destansı bir sonucu olmuştur. Milli mücadele her bakımdan, Türk milletinin yaşama kararlılığını ve bağımsızlık tercihini vicdanlarda bayraklaştırmış ve bu doğrultuda geri dönülmesi mümkün olmayan millet iradesi şan ve şerefle dünyaya ilan edilmiştir. İstiklalin meşalesi milletimizin azim ve inancıyla tutuşturulmuş ve Cumhuriyet’in müjdesi bu şekilde verilmiştir” dedi.
ŞEHİTLERİMİZE VE
GAZİLERİMİZE MİNNET
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, “94 yıl önce yediden yetmişe kenetlenen milletimizin destansı bir kurtuluş mücadelesini zafere taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden İstiklal Mücadelemizin yiğit kahramanları ile şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.
VATAN HAİNLERİNE
FIRSAT VERMEYECEĞİZ
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Zafer Bayramımızın 94’üncü yıldönümünü kutladığımız şu günlerde birlik ve beraberliğimizi sağlamak,bu birlik ve beraberliğimizi yıkmaya çalışanlara karşı dik ve güçlü durmak en büyük kazanımımız olacaktır.Hamdolsun Aziz milletimiz bugün bunu başarmıştır.Büyük Taarruz´dan sonra içimizde öldü saydığımız ruhun daha da güçlenerek ülkemizi iç ve dış düşmanlara karşı koruduğu son yaşanan olaylarla bir kez daha ortaya çıkmıştır.Dünya bizim kardeşliğimizi ortadan kaldırdığını düşünürken bu vatanın değerli evlatları bin yıldır yaşadığımız kardeşlik ruhunu yücelterek dünyaya bir kez daha Türk´ün gücünü göstermiştir.Milletimiz kanıyla,canıyla geride bıraktığı ailesini düşünmeden yine vatanına sahip çıkmış ve bedelini şahadet şerbetini içerek ödemiştir.Unutulmamadır ki ;damarlarımızda dolaşan kan,göğsümüzde taşıdığımız İman vatan hainlerine hiçbir zaman fırsat vermeyecektir.”
Afyonkarahisar Ticaret Borsası adına yapılan açıklamada da, “Atatürk’ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz’un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir’e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon’da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye’de 1926’dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır” denildi.
VATANIMIZI SONUNA
KADAR KORUYACAĞIZ
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, “Bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin, yokluklara, rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa yedi düvele göstermiştir. Bize düşende bu şanlı ecdadın torunları olarak şer odaklarına karşı bu aziz vatanı tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız ilhamla sonuna kadar korumaktır. Bu vesileyle aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyor, atalarımızın şahsında vatanımız için biran bile düşünmeden şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize hayırlı ve uzun ömürler vermesini yüce Rabbimizden niyaz ediyorum” dedi.
MİLLETİMİZİN TARİHİ
ZAFERLERLE DOLU
Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akpınar, “Milletimiz, canını dişine takarak 30 Ağustos 1922 tarihinde haçlı ordularını mağlup ederek onlara tarihi bir ders verdi. İnancı, namusu ve vatanı uğruna canlarını veren aziz şehitlerimiz bize bu güzel toprakları emanet ettiler. 30 Ağustos Zaferi bizim birlik ve beraberliğimizin simgesidir. Emperyalist güçler bugün yine ayni azgın emeller peşindeler. Çeşitli entrikalarla ülkemizi parçalamak, Milletimizi birbirine düşürmek sonuçta köle haline getirmek istiyorlar. Kısaca, 1920’lerde yapamadıklarını bugün siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda gerçekleştirmeye çalışıyorlar” dedi.
Saadet Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Hanife Zengin, 30 Ağustos mesajında şu ifadelere yer verdi:
“26 Ağustos 1922 sabahı başlayan Büyük Taarruzda Allah yolunda dinlerini, vatanlarını, canlarını ve namuslarını korumak için canını ortaya koyan kahraman askerlerimiz, 27 Ağustos’ta Afyon’u düşman işgalinden kurtarılmıştır. Büyük iman gücü ile her türlü imkânsızlıklara rağmen düşmanı 15 gün gibi kısa bir sürede denize döken kahraman Milletimizin Zafer Bayramı, hepimize kutlu olsun. 30 Ağustos Zaferi’nin ruhunda barındırdığı, bugünlere de ışık tutan en temel mesajı şudur;
Bu millet hiçbir zaman esareti ve dayatmaları asla kabul etmeyecektir. Bu zafer, Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde taviz vermediği bağımsızlık ve özgürlüğü için gösterebileceği cesaretin, fedakarlığın ve kahramanlığın sayısız örneklerinden biridir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme