• Haberler
  • Genel
  • Mehmet Taner tecrübelerini anlattı – Kocatepe Gazetesi

Mehmet Taner tecrübelerini anlattı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Genç Girişimciler Komisyonu tarafından dernek binasında Tecrübe Paylaşım Platformu düzenlendi Platformun açılışında konuşan HÜRSİAD Genç Girişimciler Komisyonu Başkanı Ramazan Avcı, günümüzün şartlarında işinde başarılı olmuş işadamlarıyla bir arada olmanın ve tecrübelerinden istifade etmenin çok büyük önem arz ettiğini söyledi. Avcı, bu durumun ticari hayatta işadamlarına büyük ufuk açacağını [&hellip]

Mehmet Taner tecrübelerini anlattı

Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Genç Girişimciler Komisyonu tarafından dernek binasında Tecrübe Paylaşım Platformu düzenlendi

Platformun açılışında konuşan HÜRSİAD Genç Girişimciler Komisyonu Başkanı Ramazan Avcı, günümüzün şartlarında işinde başarılı olmuş işadamlarıyla bir arada olmanın ve tecrübelerinden istifade etmenin çok büyük önem arz ettiğini söyledi. Avcı, bu durumun ticari hayatta işadamlarına büyük ufuk açacağını kaydetti.
“Krizde ümitsizliğe kapılmadım”
Platformun ilk konuğu ise Taner İnşaat’ın sahibi Mehmet Taner oldu. Taner, bu sektöre nasıl başladığını ve bu seviyelere nasıl geldiğini anlattı. Türkiye’nin önemli ekonomik krizler atlattığını ve kendisinin de bu krizlerden her işadamı gibi etkilendiğini, fakat hiçbir zaman ümitsiz-liğe kapılmadığını belirten Taner, “İşlere ara vermeden çalışmalara devam ettim. Bu kararlı çalışmam beni bugünlere getirdi” dedi.
“Krizlerde işletmeler iyi takip edilmeli”
Bu süreçte işletmelerin iyi takip edilmesi gerektiğinin altını çizen Taner, “Bir işletmenin her aşaması hakkında bilgi sahibi olunmalı.
Aynı zaman ticarette çok dikkatli olunmalı. Büyük firmaların bile kriz dönemlerinde batı-yor, bu durumdan ders alınması gerekir” diye konuştu.
“Öz sermaye ile çalışmak çok önemli”
Öz sermaye ile çalışmanın çok önemli olduğuna, yapılacak işleri iyi bilen insanlarla, aileyle paylaşıp ona göre karar verilmesi gerektiğine değinen Taner, “Bazen Afyonkarahisar dışına çıkarak neler olup bittiğine bakmak, gelişmeleri yerinde görmek çok önemli” dedi.
“Yatırıma İstanbul’da başladım”
Kendi işiyle alakalı en radikal kararları Afyonkarahisar dışında aldığını dile getiren Taner, “İstanbul’da yatırıma başladım. İstanbul’daki çalışma şartlarını görünce Afyonkarahisar’da çok fazla çalışmadığımı anladım. Mesafe almak için daha çok çalışılması gerektiğini gördüm” diye konuştu.

Bakmadan Geçme