Mehmet Sami Hancıoğlu Sahası bakım istiyor

Ali Çetinkaya Kampüsü’nün bahçesinde bulunan Mehmet Sami Hancıoğlu Sahası ve Stadı, bakımdan geçmesi durumunda, gençlerin spor aktivitelerini yapması için bulunmaz bir alan olarak dikkat çekiyor. Ancak uzun zamandır hiçbir el değmediği için koca saha ve stad adeta yok olmaya yüz tutmuş durumda Ali Çetinkaya Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim gören öğrenciler, spor alanı olmamasından şikayet ediyorlar. [&hellip]

Mehmet Sami Hancıoğlu Sahası bakım istiyor

Ali Çetinkaya Kampüsü’nün bahçesinde bulunan Mehmet Sami Hancıoğlu Sahası ve Stadı, bakımdan geçmesi durumunda, gençlerin spor aktivitelerini yapması için bulunmaz bir alan olarak dikkat çekiyor. Ancak uzun zamandır hiçbir el değmediği için koca saha ve stad adeta yok olmaya yüz tutmuş durumda

Ali Çetinkaya Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim gören öğrenciler, spor alanı olmamasından şikayet ediyorlar. Afyon Meslek Yüksek Okulu, geçen haftalarda sona eren Bahar Şenlikleri’nde önemli başarılar elde etmişti. Özellikle futbolda şampiyonluğa ulaşan Afyon Meslek Yüksek Okulu’nun başarılı öğrencileri, antrenman yapacak alan bulamadıklarından şikayet etmişlerdi.

BAKIM YAPILARAK AKTİF HALE GETİRİLEBİLİR

Ali Çetinkaya Kampüsü’nde bulunan Afyon Meslek Yüksek Okulu’nun arka kısmında yer alan ve spor müsabakalarına açılmayı bekleyen Mehmet Sami Hancıoğlu Sahası ve Stadı’nın bakımsızlığı dikkatlerden kaçmıyor. Ali Çetinkaya Kampüsü’nde öğrenim gören öğrenciler de, sahaların bakımdan geçip spor müsabakalarına açılmasını istiyorlar. Uzun zamandır spor müsabakası yapılmayan ve normalde zemini kum olmasına rağmen bakımsızlıktan yabani otlarla kapanan sahanın zeminin en azından bakımdan geçirilmesi gerekiyor.

SAHA ULUSLARARASI ÖLÇÜLERE SAHİP

Mehmet Sami Hancıoğlu’nun tribünlerinin de elden geçmesi gerekiyor. Tribünlere koltuk takılması durumunda spor müsabakalarının izlenmesi için de başka herhangi bir engel kalmayacak. Saha ise uzunluk ve genişlik olarak standart ebartlarda. Bu da sahanın müsabakalara uygunluğunu gözler önüne seriyor. Normalde kum olan zemin, bakımsızlıktan yabani otlarla kapanmış durumda.

ÖĞRENCİLER SAHANIN BAKIMININ YAPILMASINI İSTİYORLAR

Sportif faaliyet yapamayan öğrenciler, antrenmanlarını da kendi imkanlarıyla yapıyorlar. Buna rağmen Bahar Şenlikleri Spor Oyunları’nda önemli dereceler elde eden sporcu öğrenciler, “En azından kendi okulumuza ve kampüsümüze ait bir spor sahası var. Ama spor yapmaya müsait değil. Buranın gençliğe kazandırılması lazım” dediler.

Basket potalarının hali de aynı

Mehmet Sami Hancıoğlu Sahası ve Stadı’nın bakımsız halinin ortadan kaldırılmasını isteyen öğrenciler, bakımsız halde olan basket potalarının da düzenli hale getirilmesini talep ediyorlar. Basket potalarının zemini de bakımsızlık nedeniyle yabani otlarla kaplanmaya yüz tutmuş durumda.

Depo değil, spor salonu olsun

Ali Çetinkaya Kampüsü’nde öğrenim gören öğreenciler, şu anda Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi’nin deposu olarak kullanılan binanın da çok güzel bir spor salonu olabileceğini söylediler. Öğrenciler, “Burasının spor salonu haline getirilmesini istiyoruz” dediler. Yanında atölyeler bulunan binanın, iç kısmı oldukça bakımsız ve sadece köhne bir depo olarak kullanılıyor. Zemininin restorasyondan geçmesi durumunda temizlenip bu mekanın çok güzel bir spor salonuna dönüşebileceğini ifade eden öğrenciler, “Spor yapmak istiyoruz. Ama maalesef yerimiz olmasına rağmen bu imkanımız yok. Burası aslında çok güzel bir spor salonu olabilir” dediler.

Haber: Ramazan Hüseyin Biçer

Bakmadan Geçme