Mehmet Salim Ensarioğlu, Kimdir?

İYİ Parti İstanbul II. Bölge Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, kimdir? Sorusu bugün en çok araştırılanlar arasında yer aldı. Peki, Mehmet Salim Ensarioğlu, kimdir? Sizler için araştırdık.

İYİ Parti İstanbul II. Bölge Milletvekili ve İYİ Parti Başkanlık Divanı üyesi ve Ortadoğu Politikaları Başkanı Mehmet Salim Ensarioğlu, kimimdir? Nerelidir? Hangi görevlerde bulundu? Detaylar haberimizde…

MEHMET SALİM ENSARİOĞLU KİMDİR?

İYİ Parti İstanbul II. Bölge Milletvekili ve İYİ Parti Başkanlık Divanı üyesi ve Ortadoğu Politikaları Başkanıdır.

Mehmet Salim Ensarioğlu, 1955 yılında Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde doğdu. İlk ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra, çiftçilik ve serbest ticaretle uğran Ensarioğlu, 3 dönem Dicle İI Genel Meclis Üyeliği yaptı. Doğru Yol Partisi (DYP) 19, 20  ve 21. Dönem Diyarbakır Milletvekili olan Ensarioğlu, Prof. Tansu Çiller liderliğinde kurulan 51-52 ve 54. dönem hükümetlerinde Devlet Bakanı olarak görev aldı. 2010 yılında Demokrat Parti’den parti yönetiminin 12 Eylül referandumunda aldığı tutumu onaylamadığını açıklayarak 12 bin üyeyle birlikte istifa etti. 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Diyarbakır’dan bağımsız milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 2018 Genel Seçimleri, İYİ Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı oldu ancak seçilemedi.

Mehmet Salim Ensarioğlu, evli ve 11 çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme