Mehmet Galip Ensarioğlu Ne İş Yapar?

Mehmet Galip Ensarioğlu'nun ne iş yaptığı bugün internette en çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Mehmet Galip Ensarioğlu Kimdir? Mehmet Galip Ensarioğlu Ne İş Yapar? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu hakkında merak ettikleriniz haberimizde…

MEHMET GALİP ENSARİOĞLU KİMDİR?

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, 1 Ekim 1966 tarihinde Diyarbakır’da doğmuştur. Zaza asıllı olan Milletvekili Ensarioğlu, Dicle Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İktisadi ve İdari Programlar İşletme Bölümü mezunudur. 1993/2009 yılları arasında Doğru Yol Partisi İl Başkanlığı görevini yürüten Ensarioğlu, 24 ve 26.  Ve 28. Dönemlerde AK Parti Diyarbakır Milletvekili seçilmiştir. Evli ve 4 çocuk babası olan Mehmet Galip Ensarioğlu, iyi düzeyde Kürtçe ve Zazaca, az düzeyde İngilizce bilmektedir.

MEHMET GALİP ENSARİOĞLU NE İŞ YAPAR?

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜNSİAD), Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD), Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Federasyonu (DOĞUGÜNSİFED), Diyarbakır Kültür ve Sanat Vakfı (DKVS) ve Diyarbakır Sosyal ve Siyasal Araştırma Akademisinin (DİSSA) kuruculuğunu yaparak Yönetim Kurulları Üyeliklerinde yer aldı.  2 yıl da  Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığını görevinde bulunmuştur. İş adamı olan Ensarioğlu, gıda toptancılığı, benzin istasyon işletmeciliği, özel hastane işletmeciliği ve inşaat müteahhitliği alanlarında faaliyet göstermektedir.

Bakmadan Geçme