Mehmet Büyükekşi Hangi Firmanın Sahibi?

Türk futbolunun son dönemde öne çıkan yöneticileri arasındaki Mehmet Büyükekşi hangi firmanın sahibi? Kimdir ve hangi derneklerde görev alıyor? İşte merak edilen tüm yanıtlar.

Mehmet Büyükekşi, Türk futbolunda son yılların ismi sıklıkla anılan isimlerinden. Gaziantepli spor ve iş adamı, 2019 yılı itibarıyla Gaziantep Futbol Kulübü ve Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı da dahil önemli üst düzey görevler üstlendi. 1961 doğumlu Büyükekşi, başarılı bir eğitim hayatına sahip. Gaziantep Lisesi’nin ardından Türkiye’nin lider eğitim kurumları arasında yer alan Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunu, devamındaki yıllarda Marmara Üniversitesi’nde işletme iktisadı kursu ve İngiltere’de MLS College’da iş İngilizcesi eğitimi aldı. Türk futbolunun son dönemde öne çıkan yöneticileri arasındaki Mehmet Büyükekşi hangi firmanın sahibi? Kimdir ve hangi derneklerde görev alıyor? İşte merak edilen tüm yanıtlar.

 

MEHMET BÜYÜKEKŞİ HANGİ FİRMANIN SAHİBİ?

İstanbul’daki Atlas Park AVM ile gastronomi ve eğlence merkezi Water Garden İstanbul gibi büyük ölçekli projelerin arkasındaki Ziylan Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Büyükekşi, ayrıca farklı sektörlerde işler yapıyor. 2014’te İstanbul’da kurulan Ziylan Gayrimenkul A.Ş., karma kullanımlı gayrimenkul projeleri üretmeye devam ediyor. Büyükekşi, WaterGarden yönetim kurulu üyeliği görevini de sürdürüyor.

Mehmet Büyükekşi hangi firmanın sahibi sorusunun bir diğer yanıtı da FLO. Büyükekşi, 2001’de kurduğu ve günümüzde 100’den fazla fiziksel mağazası bulunan FLO markasının kurucusu ve sahibi. Ayakkabıdan çantaya birçok üründe, lider konumdaki çok sayıda markanın ürünlerinin satın alınabildiği FLO, online alışveriş imkanı da sunuyor.

ÇOKYÖNLÜ BİR İŞ İNSANI

Mehmet Büyükekşi kimdir sorusunun yanıtlarından biri de çokyönlülük. Farklı sektörlerde boy gösteren birçok kurum ve kuruluşla birlikte ismi anılan iş insanı Büyükekşi; Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyeliği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyeliği, İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, TobbTim Yönetim Kurulu üyeliği, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği de yapıyor.

Daha önceki dönemlerde Türkiye Deri Vakfı, Türkiye İhracatçılar Meclisi, İstanbul Sanayi Odası, Türk Hava Yolları gibi kurum ve kuruluşlarda da yönetim kurulu üyelikleri, başkan vekillikleri, başkanlıklar yaptığı kaydediliyor.

 

SPOR DÜNYASININ GÜNDEMDEKİ İSMİ

Mehmet Büyükekşi kimdir dendiğinde Gaziantep FK’da 3 yıl başkanlık yapmış sporun içinde bir isim demek de mümkün. Ancak Galatasaray SK Kongre üyesi de olması bir dönem tartışmalara neden olmuş, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile yaşadığı polemikler de çok ses getirmişti. Spor dünyasının renkli siması, son olarak Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ama son anda iptal edilen Türkiye Süper Kupası 2023 müsabakası ile gündeme geldi. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 29 Aralık 2023 tarihinde oynanması planlanan müsabaka iptal edildi ve kafileler yurda döndü.

Bakmadan Geçme