Mehmet Akif'te mezuniyet sevinci – Kocatepe Gazetesi

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda 8. sınıftan mezun olan öğrencilere mezuniyet töreni düzenlendi. Törende konuşan Okul Müdürü Nihat Selek, öğrencilerin ülkenin umudu ve güvencesi olduğunu söyledi. Selek, 'Ülkemizin umudu ve güvencesi sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder Atatürk 'Bütün umudum gençliktedir' diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki sizlerde umutları ve güveni boşa [&hellip]

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda 8. sınıftan mezun olan öğrencilere mezuniyet töreni düzenlendi. Törende konuşan Okul Müdürü Nihat Selek, öğrencilerin ülkenin umudu ve güvencesi olduğunu söyledi. Selek, “Ülkemizin umudu ve güvencesi sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder Atatürk ‘Bütün umudum gençliktedir’ diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki; sizlerde umutları ve güveni boşa çıkarmayacak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Bilim ve teknolojik gelişmeleri izleyecek, o gelişmeleri öğrenerek milletimizin değerli evlatlarına hizmet olarak sunacaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum.Ülkemizin her gün şehit verdiği içte ve dıştaki mihraklara karşı uyanık olmalısınız. Bunun için sizden beklentimiz odur ki ve size sizden sonraki nesillere öğüdümüz odur ki;hepiniz birer Türk Bayrağı’sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin. Lekelemek isteyenlere kirletmek isteyenlere, yere düşürmek isteyenlere izin vermeyin.” dedi.
Velilere de seslenen Selek, “Sizlerden emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınız; idarecilerim, öğretmenlerim ve tüm çalışma arkadaşlarım ile birlikte özgüveni yüksek, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü, ülkesini ve insanlarını seven bireyler olarak, sizlere tekrar takdim etmekten dolayı mutluluk ve heyecan duyuyorum.” ifadesine yer verdi.
Selek’in konuşmasının ardından okulda başarılı öğretmenleri onure etmek için plaket takdimi yapıldı. Daha sonra okulda 4 sene boyunca aldığı notlarla birinci, ikinci üçüncü olan öğrencilere hediyeler verildi. Derece alan öğrencilerin ardından 4 şube olan 8. sınıflara öğretmenleri tarafından mezuniyet belgeleri takdim edildi.
Programın sonunda ise birinci olan öğrenciler mezuniyet kütüğüne isimlerinin yazılı olduğu pirinç levhaları çaktılar.

 

Bakmadan Geçme