Mehmet Akif'in anlatılacak özelliği çok

İstiklal Marşı’nın kabulü ve yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma programında konuşan Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Ayyıldız, milli marşımızın 94'üncü yıldönümünü kutlarken marşın şair Mehmet Akif Ersoy’u anmaktan onur duyulduğunu belirtti 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve marşın şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Salonu’nda yapıldı. Atatürk Anadolu Lisesi [&hellip]

Mehmet Akif’in anlatılacak özelliği çok

İstiklal Marşı’nın kabulü ve yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma programında konuşan Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Ayyıldız, milli marşımızın 94’üncü yıldönümünü kutlarken marşın şair Mehmet Akif Ersoy’u anmaktan onur duyulduğunu belirtti

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve marşın şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Salonu’nda yapıldı.
Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerince hazırlanan anma programının açılış konuşmasını Okul Müdürü Mustafa Ayyıldız yaptı. Ayyıldız, Atatürk Anadolu Lisesi’nin Müdürü olarak şahsı ve öğrencilerinin, İstiklal Marşı’nın, TBMM’de milli marş olarak kabul edilişinin 94. yıldönümünü kutladıklarını kaydetti. Mustafa Ayyıldız şöyle konuştu: “İstiklal Marşımızın şairi büyük şair Mehmet Akif Ersoy’u anmaktan büyük onur duymaktayız. Milli şairimizin anlatılacak, imrenilecek o kadar çok özelliği var ki. Bu program sayesinde bunlardan bir kaçını sizlere anlatmaya çalışacağız.”
ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ile ilgili slayt gösteriminin ardından Ersoy’un “Bülbül” adlı şiiri okul öğrencileri tarafından okundu. Daha sonra “Pek Hazin Bir Mevlit Gecesi” adlı şiir Fatma Nur Kılınç isimli öğrenci tarafından okundu. Okul öğrencilerinin “İstiklal Marşı ve Büyük Şair” piyesi izleyenler tarafından beğeniyle izlendi. 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giden öğrencilere ödülleri Vali Yardımcısı Akgün Corav tarafından verildi. Anma programı tarih içinde kurulan Türk Devletlerine ait bayrakların slayt gösterimi ile sona erdi.
PROGRAMA YOĞUN KATILIM
Programa; Vali Yardımcısı Akgün Corav, CHP Afyon Milletvekili Av. Ahmet Toptaş, İkmal ve Garnizon Komutan Vekili Albay Celalettin Zorlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, daire müdürleri, okul müdürleri, askeri erkan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme